Zdravím Vás, nechcem tu vyplakávať a nechcem aby ste to tak brali, ja som so sebou spokojný a som šťastný človek, len ma niekedy zarážajú reakcie rodiny a kamarátov/kamarátiek.
"Hučia" do mňa stále, že či sa nedočkajú vnúčat, kedy si nájdem priateľku apod. ale ja im nedokážem vysvetliť, že ja proste nie som pripravený na vzťah, mám 23 rokov a pritom viem, že vzťahy nie sú pre mňa... ja potrebujem v živote úplnú slobodu a nechcem byť nikým a na nikoho viazaný a ľudia to nevedia alebo nechcú pochopiť a stále ma prirovnávajú k sebe... mal som nejaké kamarátky ktoré boli doslova zúfalé aby niekoho mali, stále hovorili, že potrebujú chlapa a potom hneď do mňa, že ako môžem povedať, že nechcem vzťah ani dieťa, že to nie je normálne... ale ja chcem proste len slobodu, ísť si na hokej kedy sa mi chce, ísť na prechádzku so psom, s kamošmi do kina, s kamoškou na obed, zavolať niekoho a ísť niekam na pár dní do zahraničia len tak.
Ono to nie je tak, že chcem ostať navždy sám ale viem, že ak vstúpim do nejakého vzťahu tak nevydrží kvôli mne a mojej povahe a chcem ušetriť nepríjemnosti sebe aj iným... ja podľa Vás zlé niečo na tom, že nechcem nasilu vzťah aj napriek tlaku z okolia?
Prečo ma ľudia tlačia do vzťahov keď ja chcem len slobodu?
Ludia sa staraju a starat budu, do kazdeho, ale hlavne do takych co neziju podla nejakych sablon. Hoci u teba sa divim lebo si este mlady, chlapci v tomto veku v dnesnej dobe rozhodne nezakladaju rodiny. Nemas nahodou starsich rodicov? Ze sa mozno boja ze sa uz nedoziju vnucat.
uplne ťa chápem..ja zas vzťah nechcem nikdy..mam 18 rokov a názor nezmenim..Mám motorku,ktorá je moja vášen a je to určite lepšie ako sa trápiť v nejakom zlom vzťahu..Nepotrebujem aby sa namna niekto vykašlal a takisto si chcem uživať slobodu veď žijeme len raz..Treba vedieť tak trochu predvídať a človek sa ušetrí mnoho zlých skusenosti..na ľudí ktorí ťa tlačia do vzťahov sa môžeš vieš čo..Poprípade im odpovedz že aspon ťa nemá kto podvádzať :D
Tak v tomto ťa úplne chápem, ja som mala vzťah síce iba 1 ale za to dlhy ale nevydržal kvôli tomu, že som mala žiarliveho chalana ktorý si myslel že ak mi bude niečo zakazovať tak, že urobím to čo chce on, no asi 1-3 mesiace než som sa s nim rozišla sme sa v kuse hádali keď som chcela ísť s kamoškami von alebo nedajbože s nejakým kamarátom a on sa to dozvedel tak mal úplne prepy... Ale to keď som mu ja nič nezakazovala tak to mu bolo dobré, potom nakoniec sa hádal ešte aj kvôli tomu že na nho ani trošku nežiarlim a že ho neľúbim a pičoviny, potom išiel citovo vydierať a tak
Uplne ta chapem jak to myslis. Ja som bol takto naladeny asi od jakziva tiez. Potom som sa zamiloval ked som Mal 19, a po 2 rokoch som vyteiezvel, zacal vnimat to kolko veci by som chcel robit ale su nezlucitelne so vztahom+ dalsie veci co sa mi nepacili na nasom fungovani s frajerkou. Tak son inicioval rozchod. A zase som Mal v hlave ze kaslat na vztahy, najlepsie mi je samemu. To mi vydrzalo 3 roky, porobil som Vela veci co som chcel a zase som sa zas zalubil- nikdy som to nejak neplanoval/nesilil/nevyhladaval proste bolo mi s nou dobre a stalo sa. Tento krat SME spolu uz 3 roky a je super ta zena. Fakt mi robi zivot krajsim. Ale zase, pokial by nam to s nejakeho dovodu nevyslo, bolo by mi super samemu tiez. A navyse nemyslim si ze by som mohol mat tolko stastia za jeden zivot a stretnut Este po nej niekoho s kym by som si takto velmi rozumel. Vela ludi to nezazije ani raz. To je moj kratky pribeh. Ty sa nenechaj nikym zlanarit aj ked do teba hucia vsetci. Ked je ti takto najlepsie netreba to menit. Drz sa
Ano, ak vstupis do "klasickeho vztahu", v ktorom prestavaju existovat priatelia, rozlicne oddelene konicky, byt na sebe nalepeni neustale, tak samozrejme sa nikdy slobody nedockas. Chce to vedla seba cloveka, co vyznava rovnake nazory. Pre mna je extremne dolezita sloboda vo vztahu. Ak chce partner travit volny cas inak ako ja, pokojne moze. Este mu aj zaprajem krasny den. Mnoho ludi toto nechape. Vecne ak som prisla na rodinnu party bez priatela, vsetci sa vypytovali, kde mam frajera. Ked som povedala, ze sa siel povozit na biku, rodina si klepala na celo, ako mu to mozem dovolit, ma predsa sediet pri mne :D :D Je mi zle z takych reci a nazorov. Nenavidim tu drzost s akou ludia chcu vlastnit partnera. Mat dosah na jeho myslienky, slobodnu volu, na jeho volny cas....Brrrr, strasne. Co ti poradim a co fungovalo u mna - nestretavat sa ciastocne alebo uplne s ludmi, ktorych prilis trapi, ze moj partner siel s kamoskou na pivo, lebo prisla na tri dni domov zo zahranicia a ja chudera nesamostatna sedim s kamoskami na opekacke. Nestretavam sa ciastocne ani s rodinou, ktorej bolo vysvetlene, ze vztah pre mna nie je zelezo na nohe, ale skutocna bezpodmienecna LASKA a teda volnost pre partnera, bez vycitiek, ak chceme travit cas oddelene. Uz nic nevysvetlujem, neriesim, neodpovedam na otazky, preco partner vedla mna nesedi 24/7 a menej sa vidim s ludmi, co to nedokazu pochopit :)
A to ti tak vadi, co ti vravia ini ludia? Ved si slobodny clovek, robis si co chces, kedy chces a ako chces. To, ze to do teba tlacia rodicia/rodina, je sice otravne, ale da sa to pochopit.. ale aj kamosi? To je trochu cudne. Kamosi by mali byt posledni, kto ti take veci pripomina.
ped - Nie vysoké IQ, ale musel by byť jasnovidec. A všetci dobré vieme, že jasnovidecké schopnosti neexistujú, takže ani reálni jasnovidci.
a kolko mas rokov chlapce?
To by si musel mať asi vysoké IQ, aby si dopredu predpokladal, že ti tie vzťahy vopred nevyjdu. Aj pre mňa je to zbytočné riešiť, lebo u mňa to nevychádza už hneď na začiatku. Prvé otázky, prvé odpovede dovidenia, dopočutia. Toto ja nebudem počúvať, ani riešiť. Nemienim sa nikomu prispôsobiť. Je mi jedno, kto čo hovorí: I don´t give a f.