Reakcie ľudí na veľkých psov

Príspevok v téme: Reakcie ľudí na veľkých psov
Biscuit

Zdravím, len ma zaujíma Váš názor ako vy reagujete ak vidíte na prechádzke človeka s naozaj veľkým psom?
Ide o to, že si plánujeme domov priniesť psa nemeckej dogy, čo je naozaj poriadny pes a stále počúvam a čítam od majiteľov, že nemajú kúsok pokoja na prechádzkach... buď za nimi ľudia stále doliezajú, vypytujú sa, chcú ho hladkať, fotiť alebo zasa stále zazerajú a majú blbé poznámky.
Nie je to teraz o tom, že sa proste neporozprávam ale zasa keby mám toto zažívať pri každej prechádzke... som veľký introvert a možno by mi to aj určitým spôsobom pomohlo rozprávať sa s cudzími ale zaujíma ma vo všeobecnosti Váš názor na obrie plemená.

12345432

len preboha dufam ze nebyvas v meste ked si takého psa planujes kupit... je to nebezpecne aj pre ostatných ludi....

imka13

Toto vôbec nerieš prosím ťa. Ak chceš psa tak si ho kúp. Keď pôjdeš na prechádzku tak si daj slúchadlá a proste sa tvár, že nikoho nepočuješ ;)

Aliss

Haha, toto je posledne co by ma trapilo :D Ale to si este nevidel, ake je to ist vonku s dvomi husky psikmi :D Neustale sa niekto pristavuje a chce ich hladkat. Najma zeny s detmi. Vzdy na otazku ci si ich mozu pohladkat, poviem nie :) Poviem, ze je to silny pes, drzim ich na vodiku dvoch, ze aj ked je to mierumilovne plemeno, nemienim riskovat aby sa obaja od radosti obtreli tou svojou silou o decko a to zaleti a streli sa o zem. Okej, pre niekoho to moze byt paranoja, ale kedze poznam svojich havov, viem ze nemozem riskovat. A je mi jedno, kto si co mysli :) Ak nejaka matka nedokaze toto pochopit, nech si ide hladkat inych psikov. Nemas ziadnu povinnost sa pri niekom pristavovat, ci nebodaj davat hladkat svojho psa neznamym ludom. Ano, je skvele socializovat psika, ale inak, ako ho nechavat oblapavat na kazdej prechadzke. Chodte s nim na cvicisko, medzi ostatnych psikov. Vela ho hladkajte, budte k nemu "nezni" aby psik nebol agresivni. Ked urobi nieco zle, treba ho pacnut, ale nemlatit a hrat sa s nim nie agresivne. To je moja rada. Voci ostatnym ludom nemas ziadnu povinnost sa pristavovat, viest konverzacie a nechat hladkat psa

Cyts

Povedz tym ludom ze ten pes nema rad cudzich a moze pokusat a hned ti daju pokoj. Osobne na psy vsetkeho druhu a velkosti reagujem s usmevom a uz nehladkam. Kedysi som pohladkala jedno mini steniatko a som myslela ze ma za to jeho majitelka zabije :D odvtedy sa cudzich psov nechytam. Ale velkeho psa by som urcite nesla hladkat tak sa neboj a kasli na ostatnych. Kup si ho ;)

stracenka

Veľa ľudí má pred týmito veľmi psami rešpekt, takže tí za tebou isto nebudú chodiť a isto sa budeš stretávať aj s tým, že ti budú kričať z 10 metrov aby si si ho poriadne držala... Ale zase sú aj milovníci psov, ktorím je jedno či máš malého alebo veľkého psa, proste sa chcú porozprávať o kŕmení, prechádzkach, problémoch a podobne, tomu sa asi ako psíčkarka proste nevyhneš... Ale nerob z toho žiadnu katastrofu alebo drámu, to neznamená, že teraz zakaždým keď výjdeš von so psom, budeš musieť niekomu vysvetlovať ako sa oňho staráš a čakať kým ho budú hladkať a podobne.. Stále bude tvoj a môžeš každému povedať, že si to jednoducho neželáš...

pomocnica

Ja psíkov veľmi ľúbim a tých väčších ešte viac. Mám ale aj rešpekt, ale rada pohladkám hava atď...Ale zasa moja kamarátka ona to hrotí, ona za každým psom čo prejde okolo sa hodí na zem a ide sa s ním mojkať aj keď to častokrát samotnému psovi nie je pochuti. Podľa mňa s mierou a namiesto toho keď sa mi nejaký havo vážne páči sa nehodím k nemu, ale pochválim majiteľke prípadne potom pohladkám, ak dovolí, ale nie je to časté. Skôr sa iba pousmejem, akí sú niektorí psíci krásni. ;-)

Toť moja rekcia.

Pekný večer a príjemné zážitky s havom želám.

karelab20

nechapem ludi naco si kupuju take psy ako doga a podobne mega velke teliatka .. to ti nestaci nejake mensie plemeno? Obcas mi pride ze ludia co si kupuju velke psy a bojove plemena maju nejaky komplex a takto si ho kompenzuju...

dixit

my máme afgánskeho chrta, čo je dosť veľký aj dosť netradičný pes na to, aby pútal pohľady a občas aj komentáre, ale zas nejaké otravovanie som nikdy nezažila. sem-tam sa niekto spýta, čo je to za plemeno, ale že by som kvôli tomu trpela na prechádzkach, to zas nie :-D (tiež som introvert). mám pocit, že skôr malý chlpáči sú väčšie lákadlá, kde-kto sa chce s nimi maznať, deti ich chcú hladkať, aj keď to psovi nie je príjemné.

ale paniku možno vyvolávať budeš, zvlášť ako ho budeš mať vypusteného :-)

Miska89

Nerieš ostatných ľudí, nech si myslí kto chce co chce. Niektorí milujú psov a niektorí sa boja aj tých najmenších plemien. :). Keď chceš zaobstaraj si, ale drž si ho na vodítku na verejnosti keď niekto ide okolo či už sám alebo s iným psíkom.