Liečba Vitiliga

Laura BA

Ahojte,

aj som sa dostala nedavno k stranke www.vitiligoshop.sk a zakupila som si UV lampu a Vitix tablety spolu s doplnkovymi vitaminmi.
Som v procese uzivania len prve 2 tyzdne, tak uvidime ake budu vysledky. Majitel obchodu je ale velmi ochotny a sam s Vitiligom bojuje. Kludne mu zavolajte, urcite vam poradi ako spravne nakombinovat produkty.

Pekny den

Laura

1Klarika123

Ahojte,

Na vitiligo stránke som sa dočítala nedávno o špeciálnej liečbe svetlom, vraj v kombinácií s dobrou životosprávou a vitix gélom sú viditeľné výsledky, aké máte vy skúsenosti ? Skúšali ste UVB lampu?
Článok mám odtiaľto: www.vitiligoshop.sk

Klára.

pavlusa7

zienky pridam svoju skusenost. Vitiligo mam snad 30 rokov. zacalo to na zakladnej skole. bola som raz chora a dostala antibiotika a moja mama zabudla, ze nemozem na slnko no v lete sme sli na dovcu a potom to zacalo. v 80-tich rokoch nebola ziadna liecba, celu zakladku sa mi posmievali. rodicia mi vybavili jednu uzasnu doktorku, kt. mi pomohla - davala mi nieco ako akupunkturu na presne miesta + doma som sa mala nasvecovat horskym slnkom . Casom po 5-6 rokov som bola uplne v poriadku. Len par miest (kt neboli vidiet a boli pod oblecenim) ostalo bielych, no ani sa mi nic nerozsirovalo a nepribudalo. Pre 9 rokmi som otehotnela - nasledok taky, ze sa mi vitiligo spustilo opat a stale sa mi objavuju nove skvrny (aj tam kde som predtym nemala) mam zlu stitnu, na kt. beriem lieky.
Psychicky som uplne inde, kedze najhorsie to bolo na tej ZS. Teraz neriesim liecenie, lasserovo by to bolo na niekolko rokov a niekolko stoviem €. Ludia to v tychto rokoch poznaju tuto chorobu. Bola som aj v zahranici a tam sa pytali, ze co to mam, no boli mili a nevyhybali sa mi.

klarika 481

Olinkaa, ďakujem za odpoveď, vraví sa, že trpezlivosťou ďalej zájdeš, chcem sa tým riadiť, ale psychika je potvora, robí si s človekom čo chce. Vážim si, že si odpovedala /aspoň si myslím, že to bola odpoveď na môj dotaz/, lebo neviem kde sú zrazu všetci, ktorí týmto ochorením trpia a nevedia napísať niečo povzbudivé aj pre ostaných, ono totiž to, choroba sa lieči nielen na tele, ale aj na duši a keď niekto napíše, že sa to dá, len trpezlivosť, trošku sa polepší a deň je krajší. Prajem všetkým veľa trpezlivosti a odvahy!

Olinkaa

VitiViti, ja som sa liečila u doktorky Albertovej. Ano, trvá to dva roky a ano, je to autoimunita. Preto aj nema žiadna ina liečba vyznam lebo riešiť musíš tú autoimunitu. Prvé roky nesmieš chodiť velmi na slnko čo bolo pre mna asi najťažšie lebo som južanský typ a mám rada more a teplo. Ale vydržať sa to dá. Človek je pri tej liečbe netrpezlivý ale ako sa hovorí kto vydrží ten sa dočká. Mne vitiligo začalo na rukách a vieš si predstaviť ako to asi vyzeralo. Ja stále na slnku, okrem toho mám veľa pigmentu, aj v zime tmavšiu pokožku, tak to bolo veľmi výrazné. A ruky podávaš stále, ješ s nimi v reštike, nebolo to príjemné. Keď sa mi to začalo objavovať na bruchu tak som sa rozhodla už to riešiť. Inak keď chodíš často k moru tak je tam v posledných rokoch dosť vela ludí s vitiligom asi je to nejaká epidémia alebo čo. Je vidno že niektorí to neriešia ale ja som nechcela čakať dokým budem celá ako dalmatínec. Takže odporúčam trpezlivosť a dodržiavať liečbu neni to beznádejné nebojte sa.

klarika481

Ahojte, má prosím vás niekto skúsenosti s needle terapiou, je účinná a ako dlho trvá, kým sa pokožka zregeneruje? Vitiligo mám už asi 10 rokov a život s nim je stále komplikovanejší. Ten, kto tvrdí, že sa dá na to zvyknúť, má ho na miestach, ktoré nevidno, dajú sa zamaskovať, ale sme aj viditeľnejší, tak prosím, ak má niekto skúsenosti s touto terapiou, píšte.

klara48

Dobrý deň, chcem sa podeliť o svoje skúsenosti s vitiligom a hlavne chcem dodať odvahu ostatným, ktorí to vzdávajú po prvých neúspechoch. Aj mňa niekedy prepadnú smutné dni a depka, že to nikdy nezmizne, ale zasa sa vzchopím a pokračujem v liečení a dúfam, verím a nevzdávam sa. Vitiligo ma prenasleduje asi 10 rokov, najskôr mi to vôbec nevadilo, mala som to pod pazuchou, z roka na rok sa mi trošičku zväčšovalo a asi pred 2 rokmi začalo kvitnúť na krku, v dekolte. Minulý rok sa v dekolte rozbehlo a ukázalo sa aj na chrbtoch dlaní a z časti na prstoch a to som sa už riadne zľakla. Začala som blúdiť na nete a jediné, čo som si uhnala bola hrozná depka, panika a stres. Po psychickej stránke som to zvládala veľmi zle, skoro vôbec. Okrem deprimujúcich článkoch o neliečiteľnej chorobe a o tom ako sa máme s týmto ochorením zmieriť som našla aj článok o liečení tejto choroby, ale priznám sa, neverila som tomu. Táto metóda sa lieči vo Svidníku a pre mňa to bolo nemožné, nakoľko som z iného konca republiky. Na veľké prekvapenie som zistila, že druhý, kto liči vitiligo needle terapiou je a KADERMA Topoľčany, čo bolo pre mňa trošku prijateľnejšie. Od augusta minulého roka chodím na needle terapiu, chce to veľa trpezlivosti a času, ale verím, že výsledky sa určite dostavia. Už po 20-tich terapiách som zaznamenala prvé bodky-pehy a aj pokožka je už trošku iná, ako biela káva, nie úplne biela ako na začiatku. Verím, že do leta to bude ešte lepšie a možno sa to aj trocha opáli aj keď sa bojím slnka aby sa to nevrátilo, ale pigment obnovený tou terapiou by sa už nemal stratiť, tak chcem a verím tomu. Všetkých vás chcem povzbudiť, viem aký strašný je ten pocit bezmocnosti a hlavne keď vám niekto berie nádej, netvrdím, že mám vyhraté, ale ten dekolt vyzerá naozaj lepšie a pod pazuchami je to na 50% zaplnené bodkami. Nechám sa prekvapiť, či sa to zastaví, alebo sa to bude zaplňať a nakoniec sa to zatiahne celé, musím veriť a dúfať. Takže ak máte takýto problém a Topoľčany nie sú pre vás až taký problém odporúčam KADERMU a hlavné skvelý a milý personál.

VitiViti

Tak ako aj viacerý aj ja som sa dostala nakoniec k doktorke Lube Albertovej do Bratislavy. Predtým som vyskúšala aj PUVA terapiu na rok mi to pomohlo tie biele miesta sa mi opálili ale na další rok to celé znova vybledlo a čo je horšie strašne sa mi to začaro šíriť už to mám na celom tele. Laser som vyskúšala ale sestrička čo mi to robila mi po troch kúrach prezradila že je to strata času a peňazí. Že to pomáha len na chvílu a aj to len málokomu. Doktorka Albertová mi povedala že tu nejde len o estetiku ale že je tá liečba ťažká preto lebo tu ide o autoimunitu. A to je pravda ja mám aj autoimunitné ochorenie štítnej žlazy. Teraz rozmýšlam či sa na tú jej liečbu dať lebo je to tiež velmi dlhá liečba. Pred jej ambulanciou som sa rozprávala s jedným jej pacientom ten mi povedal že mu to trvalo viac než dva roky. Neviem či to tak dlho vydržím radšej by som našla niečo rýchlejšie ale ako tak čítam všetko o vitiligu na internete tak pacienti sú skeptický a doktori nič rýchle ešte nevynašli. Možno by bolo lepšie vybieliť celú pokožku ale neviem ako sa to dá docielit ani ako by som potom vyzerala.