Prosím návštevníkov diskusného fóra o podelenie sa s ich skúsenosťami s touto chorobou a jej liečením.
Liečba Vitiliga
my sme chodili do Piestan k jednej pani doktorke do NZZ, predpisovala roztok z modrej skalice, uzivat dlhodobo par kvapiek rano a par kvapiek vecer - zavisi od hmotnosti pacienta, flaky zacali miznut, najprv sa vyplnali tmavymi bodkami, ako pehami a nakoniec sa cely flak pekne vyfarbil, nove biele flaky sa prestali tvorit, uzivali sme to niekolko rokov a flaky mizli, ale potom sme tam prestali chodit a od vtedy tvorba zastala, ale aj miznutie zastalo na niekolko rokov a teraz je to tak, ze sem tam sa nove aj objavili, ale mnohe same miznu, www.zzz.sk alebo www.azet.sk
vsimol som si,ze po piti mrkvovej stavy mi tie biele fleky pekne z cerveneju a je to ovela lepsie ako keby boli biele :) a je to zadarmo,lebo mrkva je vlastne potrava a nieco clovek jest teda pit aj tak musi :)
pardon vItiligo :D neviem čo som robila, že dom tam dala tvrdé y :P
liečba ? TOMESA v Bratislave pri kramároch . je to liečebné centrum čo má lekára a k nemu sa treba objednať, on vyšetrí a povie či dá kúry a či by to vedel vyliečiť .., Ja mám vytilígo tiež a pár flakou mi už zmyzlo .. teda nie pár ale asi z 25 mi ostalo 5 :)
00007: tak nemal by si sa za tie flaky hanbit, ja mam flaky uz 13rokov a treba si na to zvyknut, a ked si najdes babu tak jej po istom case treba rovno povedat ze mas flaky a ze to neni nic ine jak len nedostatok pigmentu, cize ani ta baba sa nema coho bat. ja osobne nemam zle skusenosti s tym jak by brali moji partneri moje flaky, kazdy to bral normalne a ani to neriesili. a inak vsimla som si na sebe ze mi po case na niektorych castiach tela flaky miznu.
mam 16r a vitiligo mam po rukach pri ociach ale aj po celom penise a neviem ako by nato pri sexe zareagovala baba :( tak sa toho bojim... ale asi racej budem dokonca zivota panic!
vitiligo je autoimunitne ochorenie,nemyslim,ze existuje univerzalna liecba.sama mam biele flaky okolo oci,ktore sa mi objavili v 18rokoch,mam ich uz 9 r,nerozsiruju sa,ani nemiznu.nechapem:))priatel ma vola panda:-D naucila som sa s tym zit.aj ked chapem,ze ak sa to vidielne siri,musi to byt vacsie psycho:/
ja už sa "maskujem" samoopalovacími krémami asi 7 ROKOV, je to takmer neviditeľné a ľudia si to na vás nevšímnu.len treba vyskúšať a vybrať správny odtieň.aby nebol moc hnedý alebo naoopak moc bledý a nezakryl miesta postihnuté vitiligom. ja používam LOREAL a GARnier.
Vitiligo sa v sučasnosti neda 100% liečiť, je možne len nasledky oddialovať