Čistička vzduchu

Defcon

Som pozeral tvoj delonghi. Ako sorry, ta hlucnost 50db je dost cez hranu, to ju mate v garazi ? Moja winix ma 30db a pritom vyssi vykon. Ale to je zas o cene. Winix stoji takmer dvojnasobok.
A v podstate minimalnu hlucnost aj tak nepotrebujem, cisticka je uprostred domu na schodisku a tam by sa ista hlucnost stratila.
Filtracie maju viacmenej rovnako ucinne, hepa a uv, alebo hepa a ionizator.
Takze za najvacsie plus winixu povazujem umyvatelne filtre.

Toshoo

Zdravím,
čistička vzduchu je výborný pomocník pre ľudí s alergiou a s dýchacími ťažkosťami. Konkrétne s winixom skúsenosti nemám, no neviem si vynachváliť DeLonghi AC230 so 6stupňovou filtráciou a kvalitným HEPA filtrom. Ak vyberáte svoju prvú čističku vzduchu, potom je dobré sa poradiť s odborníkmi alebo si pozrieť nejaké články na nete. Ja som si vybral na základe tohto článku www.testado.sk a som s výberom spokojný.

Lara1133

No kedže u nás sa alergie začali prejavovať vždy na jar a najviac udreli v lete veľmi nám pomohlo nainštalovanie klimatizácie namiesto vetrania. Plus ti nalieta do domu menej hávede :D Máme šettrnú klímu www.eco3energy.sk a je to v pohode. Takže neviem či sa oplatí investovať čisto iba do čističky vzduchu.
Inak rada do života- nečistite ju sami, lebo všetok peľ a podobné veci sú na tých filtroch. Tak keď to čistíte.. chápete o myslím :D

Veronika3003

Nefajcime, nemame koberce,zaclony ani žiadne vône. Prostredie mame prispôsobené alergikovi. Ale mame v byte psa, v okoli vela stromov, hlavnu cestu takze alergenov stale plny byt. Nemame plesne, vzdusne plesne su v ovzduší napr. ked prší, alebo aj ked susim v zime vnútri prádlo.
Uz som sa rozhodla, ideme do toho. Keď to pomaha ostatným, určite aj nám to zlepší život.

Omen

Alergia na "vzdušné plesne"??? Ak máš však na mysli to, že máte doma plesne a máte alergiu na ich spóry, ktoré sa dostávajú do vzduchu, tak ti čistička v tomto prípade nepomôže! Pomôže len ODSTRÁNENIE plesní!!!

Defcon

A nemusis to prenasat z izby do izby. Najdi tomu miesto naprostriedku bytu a tam to nechaj nonstop pustene.
Dufam, ze doma nefajcite, nepouzivate osviezovace vzduchu, a podobne., winixacke senzory su nastavene dost citlivo a masina by stale isla do otacok....to ma ale tiez riesenie, vypnes automatiku a zapnes manualny rezim a nastavis stredne ,alebo nizke otacky.

Defcon

Ale zabudni na to, zeby nejako brutalne ubudlo prachu vo vzduchu. Samozrejme, je vidno na predfiltri, ze prachu to chyta dost, ale v pomere k tomu co je vo vzduchu, je to slabe.
Zas ,ako som spomenul, kvety prosperuju, ja nepokasliavam, a to som po nociach pokasliaval od mala a ma to este jeden velky plus. Vzduch je aj po noci taky akoby si prave vyvetrala. Nie je taky stary. Asi tie iony to robia.

Veronika3003

Ďakujem...ja rozmyslam nad hr1000, rozmer je to co ma odradza a aj to ako ju presúvať z izby do izby. Ale pokiaľ su benefity naozaj take citelne,nemam a com premýšľať.

Veronika3003

Ďakujem...ja rozmyslam nad hr1000, rozmer je to co ma odradza a aj to ako ju presúvať z izby do izby. Ale pokiaľ su benefity naozaj take citelne,nemam a com premýšľať.

Defcon

Winix mam doma. Konkretne typ u450. Bezi mi nonstop uz 1 rok, uplne bez problemov. Vymakana masina. Rovno si k nej kup aj sadu nahradnych filtrov, lebo strasne dlho schnu po osprchovani, co by si mal robit 1x rocne.
Je ticha, inteligentna a pekna. Minusy su rozmery a stale svietiace kontrolky, v noci sice znizia jas, ale aj tak to rusi, musis ju mat dalej od postele, alebo prehadzovat nejaku vreckovku cez ne.
Nemoze byt hned vedla nejakej zeleznej konstrukcie, bo by sa hned rusili tie zaporne iony.
Mamka zistila, ze jej zacali prosperovat izbove kvety a ja som prestal chronicky pokasliavat....doporucujem.
Ozaj , ta u450 je dost velka, skontroluj si rozmery.