Bojím sa že mám rakovinu vaječníkov

Príspevok v téme: Bojím sa že mám rakovinu vaječníkov
Pomoc123

Dobrý deň. Mám 14 rokov a už druhý mesiac som nedostala menštruáciu (doteraz som ju mala pravidelnú každý mesiac) a pred pár dňami som mala bolesti v podbrušku ktoré trvali okolo dvoch dní (bolesti neboli veľmi silné ale bolesť sa stupňovali pritlačením na to miesto) a v poslednej dobe mám problém s vyprázdňovaním (zápcha) čítala som na internete že by mohlo ísť o rakovinu vaječníkov čoho sa dosť bojím. Prosím poraďte mi čo by tieto ťažkosti mohli znamenať.

Tomas12345

Bolesti v podbrušku a nepravidelna menstruacia su predsa caste u dievcat v puberte ako ty. Nechápem preco z toho robíš hned príznaky rakoviny. To je ako keby som bolesť hlavy hned pripisoval nadoru mozgu.

V prvom rade si treba uvedomiť že r akovina vajecníkov sa u detí takmer vôbec nevyskytuje. Väčšinu rakoviín u deti co su tvoria leukemie, lymfomy, nadory mozgu a pod. Jeden znamy je detsky onkolog a este som nepocul o tom ze by mal nejaky pripad kedy mal nejaky jeho pacient rakovinu vajecnikov. Teoreticky to síce mozne je, ale šanca je mizivá.

Treba si uvedomit že nádorovym ochorením rocne ochorie okolo jedno dieta na stotisic, pričom zo 100 detí ktore ochoreju má len zopár približne jedno dve nádory vajecnikov. To teda znamena že incidencia rakoviny vajecnikov u detí je asi jeden pacient na 10 milionov rocne ludi rocne. Je preto extremne nepravdepodobne aby si nejaku rakovinu vajecnikov mala.

Kazdopadne mozes mat problemy s menstruaciou, a preto ak by ti to neprechadzalo tak zájdi za gynekologom.

milajar

Najlepsie bude sa zdoverit mamke alebo ked mas starsiu sestru a spolu ist na gynekologicke vysetrenie, pre take teenegerky su este detske gynekologicky, dovodov preco ti vynechala menstruacia moze byt viac, netreba hned mysliet na najhorsie, bude vsetko dobre, uvidis,