Čauko, dnešná doba je hocijaká. Niekto splýva s davom, niekto nič nerieši, ale sú aj takí, ktorí sú znudení schematickým typom života. Mám 20 rokov a necítim sa, že ľudia ktorí dneska kráčajú po uliciach sú mi po chuti. Nemám žiadne sociálne siete netrávim 24 hodín z dňa na telefóne a počítači, ale hľadám v živote iné hodnoty. Rád trávim dni na miestach kde som ešte nebol vyhľadávam nové "dobrodružstvá" ale skorej by som to nazval, že rád vidím veci, ktoré som ešte nevidel bohužiaľ aj sám pretože dneska sa v mojom veku málo kto koho poznám alebo bežne v okolí stretávam vyberie vlakom/autom niekam kde mu nedočiahne wifi a musí chodiť po svojich. Pre ľudí som trošku divný pretože neuznávam to čo sa nám diktuje. Nemám TV ani obraz o tzv. show-biznise. Nová móda, predražené telefóny, ukazovanie sa pred ostatnými, pôžičky na veci, ktoré si nemôžeme dovoliť, ale chceme ich iba pre to aby niekto videl, že "máme" a ďalšie povrchné svinstvá to je smrť. Viem, že tu sa nenachádzam na zoznamke, ale hľadám mladé dievča, ktoré cíti niečo podobné a už ju nudí ten po****ný život, ktorý vidí všade okolo seba a chce trošku spoznávať. Mať spoločníčku s ktorou sa dá opekať niekde na stanovačke, cestovať náhodne na miesta, ktoré sa jej páčia, získavať všeobecný prehlad a spoznávať samu seba takú presne hľadám. Obrátil som sa na fórum pretože niekto takýto už asi ani nie je. Ak sa v tom niekto vidí stačí sa ozvať.
Outsideri
No veď vravím. Z každého rožku trošku! Napríklad ísť len tak na výlet vlakom (aj keď my dospelý ich nemáme zadarmo) ale na tom smartfóne si vieme pozrieť cestovný poriadok, už vo vlaku si zarezervovať chatu ako ubytovanie či pozrieť turistické zaujímavosti miesta kam ideme. Ja si zájdem na opekačku na ktorú sme sa dohodli cez sociálnu sieť ;-)
Proste nemá zmysel nasilu byť trempom ale ani bláznom do selfie a značkových topánok či mať najnovší iPhone na machrenie sa. Stejne by sa vás odbil človek čo má napríklad mobil značky Vertu. Potom by rýchlo stíchli tí čo sa robili so svojim najnovším Samsungom alebo iPhonom. Mne stačí ak je telefón praktický teda malý jednoduchý a účel splní. Viem si pozrieť počasie, cestovné poriadky, vybaviť maily, napísať na sociálnu sieť a hotovo. Ale aj tie "kvázy" outsiderské veci ma bavia.
Vďaka za všetky odpovede. Test som si urobil dík za tip. Ja nikomu nemám za zlé používanie technológie pokiaľ je využívaná s rozumom, ale to u väčšiny nie je. A nesúhlasím s tým, že potrebujeme sociálne siete na udržanie kontaktu s kamarátmi pretože to sa dá inak a ľudia nemajú napr "FB a instagram" za týmto účelom, ale majú pre to skryté dôvody (česť výnimkám) ale vidím to každý deň. Ale nech si robí kto chce čo chce ja hľadám niekoho kto to zas nemá za potrebu a radšej budem rozvíjať vzťah s takým človekom. Ped drž sa v kariére nech nezošalieš sám zo seba. Suzi24 ak chceš napíš mi na mail molhazz8@gmail.com budem rád ak pokecám s niekým podobným pretože moc ľudí ako nás už nestretávam. Vlastne takého ani nepoznám. Stn24 času trávim sám dosť a chcem robiť to čo robím, ale s niekým s kým sa môžem aj postupne dobre spoznať nie stále sám aj keď čas pre seba potrebujeme každý som si toho vedomý.
Ahoj, mám tiež rovnaké záujmy ako ty - tiež rád používam vlastné nohy a rád sa len tak túlam po miestach bez pripojenia wifi a pozerám veci, ktoré som nikdy nevidel... len tak pre potešenie a je to aj super spôsob ako si oddýchnuť od uponáhľaného sveta a pri prechádzkach si dám dokopy aj myšlienky a uvoľním sa.
Ale mám aj TV, aj počítač a dosť času trávim pri nich (práca na PC, čítanie kníh väčšinou na PC, lebo e-knihy ponúkajú veľké možnosti), a tiež mám rád seriály a filmy, pozerám si ich buď na TV alebo ntb, alebo na telefóne :DDD
A vieš čo ti poviem: práve to , že na tie výlety chodím sám, to je na nich to relaxujúce a dáva im ten pravý zmysel. Nehľadaj si nutne niekoho... to ťa musí niekto pri tom sprevádzať? :D Ja práve keď chcem ísť na takýto výlet, tak výlučne sám, lebo vtedy si môžem naplánovať všetko podľa toho ako mi vyhovuje a čo chcem vidieť a na určité miesta sa často vraciam aj viac krát.
Ono, už keď vyhodiť TV, tak aspoň z tretieho poschodia, z prízemia to nemá zmysel.
Je fajn mať záujmy, ktoré nemajú nič spoločné s dnešnými technológiami, ale ani bez tých technológií sa plnohodnotne žiť nedá. Bez TV by sme si nepozreli dobré filmy, seriály (nie tie, čo bežne dávajú na televíznych staniciach) alebo MS v hokeji. Bez počítača a internetu by sme neboli v takom spojení s blízkymi a kamarátmi a na VŠ je počítač a internet úplná nevyhnutnosť pre štúdium.
Jej, velmi ma tesi, ze citam takyto prispevok.Tiez patrim medzi outsiderov tejto doby. Neviem co sa to stalo s tymto svetom, mladych tak pohltil internet ,ze zabudaju zit vlastne zivoty. Pre triedu som neskutocne divna, lebo sa nezaujimam o najnovsie iphony, topanky , showbiznis a to ze nemam facebook, instagram, snapchat a ine socialne siete. Radsej sa vyberiem s kamaratmi niekde vlakom ( ved predsa my studenti ich mame zadarmo :D ) , navstivit nejake nove miesto, ist na turistiku, alebo len tak ist na prechadzku a pokukat co je nove v okoli . Ale je nas viac , v okoli poznam viacero ludi, ktori sa snazia obmedzovat tieto “internetove” vztahy a kontakty na minimum a snazia sa zit plnohotnotnym zivotom.
Ja som sa stal outsiderom, lebo som bol k tomu prinútený okolnosťami, urážkami a nadávkami. Zosypal som sa z práce pred siedmymi rokmi, keď som pracoval ako prekladateľ. Pracoval som pre jednu zahraničnú firmu a teraz sa chystám znovu. Niečo už aj vyšlo, nie som na 100 percent fit, čo sa týka psychiky, ale znovu si to zopakujem, že budem pracovať až do totálneho vyhorenia a totálneho zrútenia, takpovediac na totálku. Nerád žijem len na dvadsať percent a nestačí mi pár drobných, aby som sa potom sťažoval alebo na niekoho nadával. Je mi jedno kto ako žije alebo čo robí. Úspech nie je o outsiderstve, ale o tom, či sa človek snaží alebo nesnaží.
...a neodpusť mi tak, ako ani ja neodpustím im...:-/
skoda, ze nemas o 20 rokov viac :D :) ale zdielam Toj nazor a uplne chapem! nech sa Ti dari! ;)
Konkrétne test osobnosti MBTI
ahoj skus si urobiť test osobnosti test osobnosti | 16Personalities a zmier sa s tým kto si :) ja som si to spravila , tiež som iná a uspokojilo ma to :) podľa toho vieš, že to nie je zlé byť iný a inak zmýšľať