Introvert alebo narcizmus ?

Príspevok v téme: Introvert alebo narcizmus ?
Mammalka

Dobrý večer.
Odmalička som tichá, hanblivá a utiahnutá. Skrátka introvertka.
Avšak postupom času, som začala byť agresívna, drzá, som vkuse naštvaná a začala som nenávidieť ľudí. Teraz (mám 20) ich vnímam, len ako objekty, nie ako ľudí. Necítim k ním absolútne nič. Neznášam, keď ma urážajú, vtedy mám nutkanie im niečo urobiť. Nenávidím, keď má pravdu niekto iný.

Vo veciach, v ktorých som dobrá sa predceňujem.
Často mám fantázie, že som najúspešnejšia, najbrilantnejšia atď.

Taktiež mi nesedí väčšina ľudí. Musia byť jedineční, takí, ako ja. Musiai rozumieť.

Mám nedostatok empatie, k druhým ľuďom. Neviem sa do nich vžiť. Keď sa im deje niečo zlé, nezaujíma ma to. Zaujíma ma, len keď sa niečo zlé deje mne. Na druhých nepozerám.

ped

Niečo nezvyčajné vždy zaujme, ak sa na to pozrieme z psych. hľadiska. Niečo znormované je nič a isto nepredáš nič, ani keď you press double album, admit it, f. it. Ok:-) Škandál je o tom a už ide šípka hore! Dobrú noc and R.I.P.

ped

Smútok začína tzv. nastavením si pravidiel, lebo potom už nekonáš tak, ako to cítiš, ale ako to musíš cítiť. Ak to preženieš s niečím, ak niečo porušíš, tak dostaneš, nič nové pod Slnkom a nič neprirodzené. Keď si narcis, tak sa správaj ako narcis, aj to niekoho poteší. Aj na to asi doplatíš, ale aspoň si to vyskúšaš ako v nejakej hre.

odpoved44798

Ano si introvert a trpis narcistickou poruchou osobnosti, ktora bola u teba rozvynuta potlacovanym hnevom. Nie len ze sa nadcenujes, ale ani po sebe necitas co pises a potom si protirecis. Precitaj si znova: "Vnímam ich, len ako objekty, nie ako ľudí. Necítim k ním absolútne nič. Neznášam, keď ma urážajú, vtedy mám nutkanie im niečo urobiť. Nenávidím, keď má pravdu niekto iný" a porozmyslaj nad tym este raz.

Harny

Myslím, že my by sme si rozumeli dostatočne. Mám odlišnú, ale tiež dosť zvláštnu povahu, ktorá ľudom nevyhovuje a ťažko sa mi hľadajú podobne zmyšlajuci ludia. Zajímavé škoda, že je nás tak málo pretože takto si neviem nájsť dobrú kamarátku.

Filip TT

Mammalka, potrebuješ objať a pohladiť po vlasoch.

Je mi to ľúto ale pravdepodobne ťa čaká ťažší život. Mám jednu kamarátku, ktorej rodičia spravili v detstve nepeknú vec. Zostala zamĺknutá a pasívna. Má problém pochopiť iných ľudí a keď nechápe z čoho pramenia ich reakcie, slová, prejavy nevie ich sama pred sebou ospravedlniť. Preto aj malú nedokonalosť v ich prejave prežíva ako veľkú vec, ktorá zlikviduje ich vzťah na celý zvyšný život.

Máme spoločnú inú kamarátku, ktorej diagnostikovali rakovinu, chodila na ožarovanie, bola z toho psychicky dole a všetko ju unavovalo. Tá prvá kamarátka prežívala ako problém to, že táto kamarátka je z nej unavená. To narušilo jej dôveru a už ani sa neobnovila.

Musí striedať zamestnania, kvôli tomu, že cíti, že tam proti nej niečo majú. Keď išla pred časom do novej práce, hovorila, že je tam strašne milá vedúca, ktorá sa jej snaží vychádzať v ústrety. Po pár mesiacoch to už bola strašná žena, ktorá sa k nej nespráva ako k človeku. A už aj odtiaľ odišla.

S manželom boli dlhé roky členmi jedného malého kresťanského rodinného spoločenstva. Boli tam dobré vzťahy, trávili spolu dosť času, chodili aj spolu na dovolenky a výlety. Ich deti vyrastali spolu a sú z nich najlepší kamaráti. Prednedávnom ale povedala, že z toho spoločenstva vystupuje, lebo necíti, že by tam mala vybudovaný nejaký taký vzťah, kvôli ktorému by tam patrila.

Mammalka, ak nebudeš rozumieť ľuďom, budeš s nimi prežívať peklo, lebo ich nebudeš vedieť pred sebou ospravedlniť.

Anonym_93436

Mammalka - Holt , tak buď taká aká si. Ja to rešpektujem. Všetci sme zažili niečo čo nás zmenilo. U mňa to bola šikana a následne depresia. Mám osemnásť a mám dve chronické choroby a kopu ďalších zdravotných problémov , keď som sa krčil v bolestiach a predýchaval ich lebo nič iné neostávalo tak som bol sám. Rodičom je holt prednejšia televízia.
Temnota , bolesť , osamelosť a všetky tie sračky ktorými si holt hodne ľudí prechádza , skoro ma to stálo život avšak stále som tu , prekvápko.
No ľudí mám v istom zmysle rád , necítim k ním nič záporné .. oni mi dali materiál z ktorého som sa mohol vybudovať .. tým že ma hádzali o zem mi ukazovali moje slabiny ktoré som mohol zoceliť. Všetko zlé na niečo dobré dá sa povedať.
Pozri , všetci si tvoríme život sami .. a to je fakt. Z toho zlého čo zažívame sa dokážeme budovať ak sa nezaslepíme nenávisťou a hnevom. Nie je to ľahké a povedzme si pravdu keby to bolo ľahké bola by to nuda.
Preto ak chceš ostať taká aká si tak aj taká ostaň , avšak ta nenávisť ťa bude spomaľovať a budeš kvôli nej stagnovať .. to už je rozhodnutie každého z nás.
Držím palce a prajem hodne šťastia.

Mammalka

BielyTesak4 - Nie je to názor, je to fakt.
Aj pozorovaním iných ľudí, no najmä tým, že som odmala bola obeťou tých ľudských nechutností a obeťou fyzického násilia v rodine (hoci nie zo strany rodičov).
Nehovorím, že sa chcem zmeniť. Som spokojná s tým, aká som. Len som si chcela byť istá, kto som.

Anonym_93436

Toť otázka znie čo sa ti stalo keď si tých ľudí znenávidela ?
Prišla si k tomu názoru až po čase pozorovaním ostatných životov alebo ti niekto ublížil ?

Filip TT

mmamalka - Tvoja spoveď je hlboká, priama a jasná, nesnažíš sa ospravedlňovať sa, nehľadáš chybu inde, neuvádzaš poľahčujúce okolnosti, nedomáhaš sa aby ťa čitateľ neodsúdil.

Viem, že niekto, kto je veľmi jedinečný a všetkému veľmi dobre rozumie, Ti hovorí, že si jeho dcéra a nikdy Ťa neopustí. Vyvedie Ťa z toho.

jumbacisko

Ten narcizmus môže byť prítomný. Pokojne to preber s nejakým psychológom, môže ti o tom prezradiť viac.