Lenivosť, prokrastinacia, apatia :(

Príspevok v téme: Lenivosť, prokrastinacia, apatia :(
Kontrol0r

Ahojky

takže v podstate s týmto bojujem už veľmi dlho, už od konca základnej školy. Žijem v podstate aktívne mám kopec koníčkov, priateľov a podobne, veľa cestujem, športujem. Lenže to sa jedna o víkendy a voľné dni.

Poďme teraz na týždeň - po práci prídem domov, rozvalím sa za PC a nič sa mi nechce, treba mi dať do poriadku izbu, urobiť fotky z poslednej akcie, postarať sa o údržbu výbavy, opraviť bicykel, vyprať a opraviť oblečenie. Proste každý týždeň potrebujem urobiť kvantum vecí ale nedokážem sa donútiť. A vždy sa mi to vracia, hneď ráno do práce vstávam tak že za 10 minút musím už ísť, lebo sa mi proste nechce. Večer si nepripravím veci, a hneď sa to ráno vráti lebo nič nemôžem nájsť a všetko špinavé. Bicykel sa po ceste do práce kazí, lebo ja idiot som ho nebol schopný opraviť. Príde víkend mne treba ísť a nič nepripravené, všetko na rýchlo a potom stres a podobne.

No ale nie, nedonútim sa proste sa mi nič nechce totálna apatia. Chcem ako fras ale nedonútim telo ani keby čo. Dnes som si začal písať zoznam, že reku aby som sa niečoho držal, ale nie ani som nedopísal, nechcelo sa mi. Sľúbil som si že urobím to a to, a zas nič sedím tu zívam a nič nezrobené, a tak deň a deň dookola.

Ráno sa mi už ani vstavať nechce aj keď idem robiť niečo čo ma veľmi baví. Najhoršie je to že sa mi nechce robiť čo ma baví. Ležim ako zdochlina po práci a nič. Ďalej treba robiť po práci kopec osobných zákaziek, ale kdeže, zabúdam na nich po mesiaci si spomeniem a zavolám. 20 € za hodinu práce ale kdeže mne sa nechce.

Hrozné :( Inak nie som psych. v pohode, mám 23 rokov a trápi ma sociálna fóbia a podobné svinstvá. Bojujem ako sa dá ale voči tomu som bezmocný úplne. Keď sa niečo nútim robiť hneď cítim úzkosť a takú nevôľu v celom tele, hlavne v nohách.

Podarilo sa to niekomu prekonať? Čo Vám proti tomu pomáha, a čo naopak nemám robiť? Vďaka a pekný večer :))))

Cliattsi

Mrauka, toto je dôslelok psychického a fyzického vyčerpania, ktoré je spôsobené dlhotrvajúcim stresom- v jeho prípade sociálnou fóbiou.

Ja mám podobnú skúsenosť so sebou samým.
Ale som rád,že aspoň tu na fóre niekto našiel odvahu ukázať to (ja som to voľakedy zvažoval tiež :) ). Ano, takto to presne vyzerá.
Toto sú tie následky šikany, ponižovania, nadávok, len sa o tom moc nehovorí. Každý organizmus má určitý limit, ktorý je schopný vydržať. A keď už je toho veľa, nastupuje APATIA, PODRÁŽDENOSŤ, ĽAHOSTAJNOSŤ, STRATA ENERGIE, VYČERPANOSŤ, ALE AJ NEZÁUJEM O STRETÁVANIE SA S ĽUĎMI(človeku to míňa energiu- neviem kontrolor, ako si na tom). Do všetkého sa musí človek nakopnúť.
NIE JE TO LENIVOSŤ!
A predstav si, že aj takýto bordel je problém pre takého človeka upratať.

Cliattsi

Tak tomu sa hovorí poriadna apatia.

Keď to chceš zmeniť, vyskúšaj to poupratovať a na známku toho, že sa.tak stalo, to odfoť ešte raz z toho istého miesta, aby sme videli, že si sa prekonal. :)

ped

Nuž, ja si myslím a mám na to takú teóriu, že keď chceš mať veľa energie, tak sa nepozeraj ľuďom do očí. Ľudia sú ako upíri a snažia sa človek vysať. Všetko chcú využiť! Ešte aj pohľad! Žiaden pohľad, žiadne nové svety, žiadna nové tváre nepopísané myšlienkami!