Ahojte mám 13 ...neviem ako by som začala...Mám otca ktorý je alkoholik už od vtedy keď som bola ešte malá no už nejaké tie roky to není v poriadku zatiaľ nás nebije ale bojím sa že začne...každý deň ho vidím doma opitého či večer alebo poobede...jedine nie ráno ale to už väčšinou není ani doma...vôbec sa o nás nestará (mám este 17-ročného brata) no proste NEZÁUJEM jediná moja mamka sa o nás stará človek si povie rozvedú sa nie? Lenže to je ten problém že moja mamka zarába okolo 500-600€ a sama by nás pravdepodobne neuživila. Môj ocko chodil do roboty kde pracoval no už zase nepracuje zarábal okolo 1000€ takže to bolo už lepšie než 500€.Včera sme sa s mamou o tom rozprávali a povedala že sa rozvedie a odsťahujeme a nejako to zvládneme...ale ja sa nechcem z tatiaľdo odstahovať lebo tento byt o 7rokov bude už náš mám tu skvelé spomienky a jednoducho si neviem predstaviť že tento byt nebudem may
Môj otec je alkoholik
Zvyšok rodiny by mu mal dať pocítiť, že to nie je dobré, netvrdím, že by ho bolo treba rovno zmlátiť ako žito, ale zaslúžil by si to. Buď ho niečo "trápi" alebo len zabíja nudu, lebo si neváži, že má rodinu. Keď má človek veľkú rodinu, tak tam je tých príležitosti na oslavu toľko, že tam sa už nedá v podstate ani prestať, lebo je vždy dôvod na oslavu. Meniny, narodeniny dajme tomu krát pätnásť, tak oslabujete pomaly každý deň. Desivá predstava.
vy viete co je to bývať s alkoholikom ? Vkuse má vypité doobeda keď ešte neni otvorená krčma ide do pivnice kde ma schovatý tatranský vodku fernet a podobne... keď varí vikidne na seba obed. Nabúra do stoličky a spadne ... takto svojho oca každý deň vidieť nechcete. Kedysi pred cca 7 rokmi som si to az tak nevsimala lebo som bola mala alebo ani taky nebol... ale teraz je z neho len prepita troska.
Nudí sa, tak pije. To mu povedz.
Ahoj mam rovnkaky problem len s tym rozdielom ze moja sestra ma 16
Otec si vás prestal všímať, lebo ste si pravdepodobne prestali všímať vy jeho. Treba mu venovať viac pozornosti a viac lásky a stále ho treba niečim zamestnávať, aby sa nenudil. Správaním ho treba presvedčiť, že tráviť čas s vami ako rodinou bude pre neho väčším prínosom, ako keď bude tráviť čas za pekného počasia v krčme pri okne. Ak ho necháte tak, tak karma bude zdarma.