Sínusová tachykardia

Príspevok v téme: Sínusová tachykardia
Sonrisita

Dobrý deň,
Chcela by som sa poradiť s niektorými z vás ohľadom tachykardie a všetko okolo nej. Mám 20 rokov a len nedávno som skončila strednú školu. Asi pred dvoma rokmi som začala pociťovať hroznú únavu a slabosť, také zvieranie na hrudi a akokeby úzkostné stavy, závrate,no nevenovala som tomu pozornosť. Som veľmi stresový typ človeka takže som tieto príznaky pripisovala veľkému stresovému napätiu, neustálej nervozite a podobne. Tento rok , teda v septembri som nastúpila na vysokú školu v cudzine, a ochorela som , klasická chrípka. No v ordinácii u lekárky som sa dozvedela o inej diagnóze. Asi 10 minút aj viac možno ma neustále počúvala a potom mi odmerala tlak a zmerala 3 krát pulz. Pulz som mala príšerne vysoký 160 alebo tak nejak. Lekárka sa ma začala vypytovať , že či sa mi zdá normálny tento tep a neustále bušenie srdca a keďže som asi už dva roky na tom takto , moja odpoveď bola že áno. Spravila mi EKG a diagnostikovala mi sínosovú tachykardiu so slovami, že sa mám snažiť byť v kľude, nestresovať sa a veľa oddychovať. O to sa snažím doteraz, no posledný mesiac zažívam naozaj nepríjemne stavy. Mám príšerne bolesti na hrudi, taký neustály a silný tlak, pálivosť, ťažko sa mi dýcha, aj keď ležím, oddychujem a naozaj nie som v strese, zrazu mi začne byť srdce príšerne rýchlo. Je to pocit akokeby mi šlo vyslovene vyskočiť z hrude. Mám také zvieranie v žalúdku , neustále. Je to pocit ako keď sa vydesíte alebo ste vo veľkom strese , no ja to mávam aj keď som v kľude. Som viac unavená, hrozne rýchlo sa unavím napr keď idem po schodoch tak vyslovene nevládzem a hrozne mi bije srdce. Viem, že si poviete že robíš fyzickú aktivitu a podobne takže je logické, že srdce pracuje rýchlejšie ale nikdy som to predtým nemala, myslím nie až do takej miery. Navštívila som opäť lekárku, spravila mi znova EKG ale neviem prečo, vždy keď mi ho robí, môj pulz je normálny alebo mierne zvýšený no u nej v ordinácii je znova príšerne vysoký. Predpísala mi propranolol a spravila mi odber krvi. Čakám teraz na výsledky.

Stalo sa niekomu niečo podobné? viem , že by som sa nemala strachovať ani nič ale už sa naozaj začínam báť pretože sa mi stav len zhoršuje a neviem čo robiť. Prosím máte niekto takúto skúsenosť? Veľmi by mi pomohlo hocijaký názor , rada, skúsenosť. Som naozaj zúfala a vydesená.

Ďakujem vopred za odpoveď a prepáčte za ten sloh.

dani_445

Zdravím, vidím, že tieto príspevky sú z roku 2018 ale aj tak to skúsim… taktiež mám diagnostikovanú sínusovú tachykardiu, nesprávne mi funguje SA uzol, je nejaký citlivý, mám strašne vysoký tep aj pri malej záťaži… Deje sa to už dva mesiace, spustilo sa to z ničoho nič, mám 18 rokov, som športovkyňa nemám ani nadváhu ani obezitu. Kardiológ mi predpísal Ivabradine Zentiva ráno 1 tabl a večer 1/2, beriem to zatial 2 tyzdne ale nejaké zlepšenie nevidím. Je pravda, že žijem vo veľmi stresovom prostredí, beriem magne b6 a chodím aj na terapiu… nemá niekto skúsenosti s tým liekom alebo diagnózou? Všetko zatiaľ čo som tu čítala ste opisovali že mávate akoby záchvaty, no ja to mám v jednom kuse pri každom pohybe… ten uzol zbytočne dvíha srdcovú frekvenciu a je to strašne nepríjemné, nemôžem normálne fungovať, o športovaní už ani nehovorím. Vedeli by ste mi niekto prosím pekne poradiť? Zatiaľ mi nič nepomohlo. Vopred ďakujem za odpovede.

Matyo

tachykardia a nie si náhodou tak trochu neurotik? ak ti za minútu stúpne pulz o 100 bpm, tak to ukazuje skôr na tvoju nervovú labilitu. Naštuduj si čo znamená sympatikus a parasympatikus a ešte ti odporúčam aeróbnu aktivitu, ty a tvoje srdce máte mizernú kondičku...

tachykardia

Zdravím. Mám 22 rokov. Študujem na vysokej škole. V jeden večer v Decembri som bol dosť nahnevaný a vypil som asi 2-3 kávy naraz, hneď potom mi prišlo zle a ešte ráno som mal pulz 150/min. O 3 dni sa mi polepšilo, študoval som. O 2 týždne som bol na internáte a z ničoho nič sa mi podlamovali kolená a mal som vysoký pulz. Prežil som to, ráno som prišiel domov a hneď som išiel k svojej obvodnej lekárke. Akonáhle mi začala merať tlak, dostal som strach(panický záchvat) no mal som vtedy pulz raz 50-60 a potom o minútu už 150-160/min. Moja obvodáčka nevedela čo má robiť, zavolala mi RZP. Po vyšetrení na internom oddelení mi povedali že mám sinusovú tachykardiu. Nasadili mi lieky bisomerc, frontin. Prišiel som domov a o pár dní to isté. Odkedy mi lekárka merala tlak, tak sa tlakomera bojím a potom som už tlak nemeral lebo ma to len znepokojovalo že čo ked umriem, v hlave mi išlo že zas budem mat pulz vysoký, tak som sa snažil radšej na to nemyslieť a byť v klidku. Keď som bol sám doma mal som strach, úzkostné stavy, strach že zomriem, rýchly pulz, nespavosť. Takto to išlo asi 3 týždne a potom som musel prerušiť štúdium lebo môj stav sa zhoršoval. Niekedy som nevládal vyjsť ani hore schodmi a raz v kostole som myslel že zomriem, strašne mi bolo nemohol som dýchať pulz mega vysoký. Prerušil som štúdium. a potom o 2-3 mesiace to prešlo a už dúfam že sa mi tá pliaga nikdy nevráti a ani nikomu tie pocity neprajem :( . Myslíte že je to zo stresu, z kávy? Som dosť stresujúci typ človeka. Ak viete niekto niečo, čo by mi pomohlo aby sa to už nevrátilo alebo z čoho to mám prosím napíšte mi kľudne sa o tom porozprávame.

Sonrisita

Ahojte,
V prvom rade vám ďakujem všetkým za odpoveď.
Syndróm bieleho plášťa nemám, nemocníc sa nebojím a ani mi nevadia lekári a už vôbec nemam problém podstupiť vyšetrenia .V ordinacii u lekárky som v pohode, kludna, fakt sa necitim nervózna. Skôr naopak na tom EKG som nevózna, no výsledky sú uplné odlišné. Hak neberiem a ani som nikdy nebrala. A čo sa týka anémie moja mamina má anémiu. Mne robili viac krat krvné testy a vraj som mala krv vždy ukážkovú. Nedavno mi brali znova krv tak uvidím čo mi povedia tentokrát . Sociálnu fobiu nemám a ani som nemala, neviem s ludmi nemam problém a rada som v ich spolocnosti.Moje rána ,no posledne mesiace sa budím strašne malatna,slaba a veľmi rychlo sa unavim. Bolesti v zaludku nemam ale mam v nom neprijemne zvieranie , tažko sa mi to vysvetluje, ale je to velmi neprijemne . A to bušenie a ten neustály tlak na hrudi , taká ťažoba :-/. Uvidim či mi niečo zistia. Ďakujem ešte raz!!!

Cliattsi

No dobre. Nie som znalec, ale vyskusaj ist sj za nejakym odbornikom, co ZISTUJE ANEMIE. Si anemická?
Dalsia vec, co by si mohla naozaj vyskusat:
1. Namiesto obycajneho magnezia z obcgodu si kup magnesium bisglycinate (z iherbu napr.)
2. Kup si k tomu pyridoxal-5-phosphate (z iherb napr).- ma za ulohu podporit Mg a Mg podpiruje P-5-P (VIT. B6)
3. Kup si chelatovany zinok- zinc chelate - ten sa.da zohnat aj v predajni pre sportovcov (vyziva)

Vyskusaj to uzivat 3 dni. Potom mi mozes napisat na mail cliattsi@azet.sk, ak to zaberie.

A nemas nahodou take stavy ze rano ti je zle od zaludka? A mas - (a mala si aj davnejsie) socialnu fobiu?

Omen

Sonrisita, ja ešte doplním výbornú Netreba. : ) Lekárka by mala pátrať po príčine sínusovej tachykardie. V prvom rade by mala vylúčiť podozrenie, že ti to spôsobuje nejaký liek, aj ten, čo ti predpísala. V druhom rade by ťa mala poslať na vyšetrenie srdca - sono, ergometria,... Aj na vyšetrenie na endokrinológiu. Až potom by ti mala nasadiť lieky. Inak to, že u lekárky máš zvýšený pulz a môžeš mať zvýšený aj tlak, ti spôsobuje syndróm bieleho plášťa. Mala by si pravidlene merať tlak aj pulz doma a overiť si to.