Dobry den, chcela by som sa opytat ci ma niekto skusenosti s nejakym cajom, ktory sa da pit rano, namiesto kavy. Myslim skor nejake bylinne, teda ni cierny ani zeleny, pretoze zeleny vraj velmi odvodnuje a ma ucinky ako kava, co aj cierny ako som pocula. Kavu nemozem rano pit, lebo mi pride vzdy zle a cela sa potim a trasie ma. Takze nejaky cajik na rano zhanam, ktory ma podobne ucinky ako kava, ale je to zdravsie a nie az tak moc energeticke, aby ma z toho neklepalo. Dakujem za radu :) na internete som hladala ale nasla som iba sypany taku zmes bylin za dost vysoku cenu si myslim, k tomu to chcem pit kazde rano, takze gramazou aj cenou mi to nevyhovuje, tak by bolo dobre nejaku alternativu lacnejsiu a aj dostupnost keby bola lepsia, cize skor obchod ako internet. Este raz dakujem :)
Ranny caj namiesto kavy?
ahoj tak najskor asi ten zeleny, alebo este lepsie matcha-ale ten ma silnejsie ucinky, no ma aj velan pozitiv. Dalej maté, alebo skus zelenu kavu, ta tiez dokaze rano nakopnut ale musis si zvyknut na chut. Ja som kavickarka, ale mam obdobia ked prejdem cisto len na caje a mozem povedat ze caj da viac energie ako kava
matriska - to je mi jasné,treba ale vyskúšať.
MATE59
Nie u kazdeho to tak funguje.
Účinky kávy nahradí zelený alebo čierny čaj, lebo ovocné a bylinné čaje neobsahujú kofein.Skús si kúpiť čaj lapacho,alebo si ráno uvar ak máš na záhrade mátu a chutí ti matový čaj,rastie už i medovka.Alebo skús nejaký ovocný čaj z obchodu.