Za dva týždne ma čakajú maturity...nevládzem sa už učiť, hlava mi ide prasknúť....nevládzem....
Som psychicky vyčerpaná z maturity
boze a ako chces zvladat zivot, robotu?!! maturita je nic!
Nič sa neboj..zmaturuješ, tam to teba pôjde ani nevies ako..len teraz mas pocit ze nič nevies..ako sa hovori maturita formalita. Učitelky pomozu a aj keby si niečo zabudla budu brat ohlad na to ako si sa snažila 4 roky..
Takze klud, sprav si medovku a vsetko bude OK
moja, neboj sa nic, to zvladnes :) ja som tiez strasne stresovala :D dokonca som si vytiahla temy co mi vobec nesadli :D ale daco som si pamatala, daco doplnila ucitelka, v pohode :D oni len tak strasia, ale pri mature ti pomozu :D
Treba sa občas opýtať aj sám seba, že či ťa to vôbec baví a prečo by ťa to malo vôbec baviť? Však keď niečo robím rád, tak ma z toho hlava nerozbolí a teba bolí? Vidíš, nebaví ťa to. Tak si musíš zvnútorniť to, že prečo by ťa to malo baviť. Môžeš to spraviť aj tak, že sa to naučíš, cak, cak, cak a po maturite vypustíš. Čo na tom? Nikto nebude vedieť, že čo sa ti melie v hlave:-)
Hlavne nepočúvaj rady tých, čo píšu, že nemáš ísť na VŠ, ak na ňu chceš ísť. Stres z maturity je úplne normálny a keď človek maturuje aj z toho, čo ho absolútne nezaujíma a nikdy v živote viac nevyužije (týka sa to najmä slovenčiny), tak sa to učí horšie, ale treba si uvedomiť, že maturita je vstupenka na VŠ (niekde prípadne aj prijímačky) a treba sa prekonať.
Ahojte,
ďakujem za príspevky...ja len, že som vždy bola ohľadom školy vystresovaná, a teraz to na mňa doľahlo. :/
hlavne nechod na vysku ked mas stres z maturity...
Tak ako už ti napísali... maturita formalita... pohoda. Netreba sa stresovať.. pamätám keď som maturoval ja, učitelia boli priateľský a nemali problém pomôcť ani s prípravou. Len samozrejme niečo vedieť musíš, inak ti ani rady nepomôžu.
Ja som teraz na VŠ a tam je to už trochu o niečom inom ako nejaká matura :)
Prajem ti, nech to zvládneš bez stresu :)
Neboj sa... 90 % len strašia.. prideš tam ani nespoznáš vlatných učitelov a ich spravanie.. každý kto niečo vie alebo sa kus pozrel do knih to spraví..