Domáce väzenie

Príspevok v téme: Domáce väzenie
Kvietocek123

Ahojte, dostala som od ocina domáce väzenie a úplný zákaz chodenia von kvôli tomu, že som už niekoľkokrát po sebe prišla neskoro domov a k tomu posledný krát som prišla trošku pripitá. Ocino vo mne stratil dôveru a veľmi som ho sklamala. Ja som si uvedomila čo som spravila a veľmi ma to mrzí, no neviem ako to mám napraviť. Doma som začala dosť pomáhať ale nejako to nezaberá a mne už chýbajú kamarátky. Prosím poraďte mi niečo

ella811

Áno a za všetkým je strach. Fakt, ja som to nechápala, prišlo mi, že mi nedôverujú, veď už som dosť stará, viem sa o seba postarať, veď ma aj frajer domov odprevadí atď...ale nie. Predstav si, že keď ty raz budeš mať dcéru, ako sa budeš cítiť, keď bude niekde s niekým, koho nepoznáš a na mieste, ktoré nevieš kde je a robiť niečo čo nevieš čo je a tiež ti nebude zdvíhať mobil a nepríde domov na dohodnutý čas...Čo keby ťa niekto znásilnil? Viem, sú to extrémne prípady a viem aj ako to berieš(asi ako ja), ale ja si to aj takto uvedomujem. Dnešný svet je iný ako keď boli naši rodičia deťmi a myslím, že keďže som zmenila svoj tvrdohlavý postoj asi fakt dospievam už. :D

Máme fakt super rodičov to mi ver. ♥

Pekný deň.

ella811

Hah to isté mám aj ja teraz a to prvýkrát. Ja som síce pripitá neprišla, ale neprišla som domov na čas a nezdvihla som telefón, lebo som ho nepočula. Ja som to celé oľutovala, ale uvedomila som si, že to bola celé moja chyba a preto by som za to teraz mala brať následky. Zrušila som už veľa stretnutí, no zatiaľ to držím, dúfam, že to časom sa povolí, lebo ja svoju chybu už nezopakujem a teraz sa snažím obetovať pre to niečo. Nooo neviem koľko máš ale rokov. Otvorene sa s ockom porozprávaj, to je najlepšia cesta a tiež zvoľ cestu úprimnosti. Tak som to urobila aj ja. Teraz už iba vydržať a zobrať si z toho do budúcna ponaučenie. ;-)

Veľa šťastia.

Omen

Kvietoček, kvietoček,... : ) Najskôr premýšľaj, potom konaj! Ak by si nebola s kamarátkami a kamarátmi, nepila by si! Alebo sa mýlim? Isto nie!
Váž si rodičov, ocina a vzťah, ktorý máš s nimi. V dnešnej dobe je to už skoro rarita. Oni sú zodpovední za teba. Oni vidia a vedia viac ako ty. Oni prežívajú strach o teba. A predvídajú. Ako pripitá si mohla si dopadnúť všelijako. Pochopíš raz, až budeš mať svoje vlastné dieťa.
Spravila si chybu, dve. Pouč sa z nich a neopakuj ich. Svoj trest musíš strpieť, nič iné ti neostáva. Len tak presvedčíš ocina, že si uvedomuješ svoje nesprávne konanie a dokážeš niesť aj následky. Chvíľu to ale potrvá, kým si dôveru opäť získaš. Nakoniec si ju získaš, ale nehazarduj s ňou! Tak už neporušuj pravidlá a dodržuj aj čas príchodu domov. Ten zákaz je najmenej, čo sa ti mohlo stáť. To mi ver!

NaRovinu

Nič v zlom, ale alkohol môžeš piť od 18-tich. V USA až od 21 rokov. To by tuná dnešní teenageri asi pomreli, keby mali povolené piť až od 21 rokov. Ja mám 20 a nikdy som alkohol nepila. Tvojmu otcovi sa ani nečudujem, že ti neverí. Dá ti rozkaz, že máš prísť o takej a takej a ty prídeš neskôr ? Hladkať ťa za to nebude.
Naprav to tak, že sa ospravedlníš, nevleješ do seba ani kvapku alkoholu, pokiaľ nebudeš mať 18, nech budeš kdekoľvek a domov budeš chodiť na čas.

ped

Podľa štylizácie viet by si sa alkoholu nemala ešte ani dotknúť, tak sa nečuduj, že máš teraz domáce väzenie, ak bude trvať dlhšie, ako by malo, tak si predsedíš ďalší priestupok, ktorý možno predpokladať. Na to sa potom vyhovor!

Kvietocek123

Pripitá som prišla lebo som bola na spolužiakovej oslave, kamarátky ma neopili ani nič podobné... ja si len chcem znovu získať dôveru ale neviem ako

Omen

Kvietoček, prezradím ti tajomstvo. Dôvera sa ťažko získava, ale veľmi ľahko stráca! Pamätaj si to do budúcna a prestaň robiť hlúposti a stretávať sa s takýmito "kamarátkami"!o