Spolužiačka sa zmenila

Príspevok v téme: Spolužiačka sa zmenila
JeZmenena

Dobrý deň. Robím si starosti o moju spolužiačku. Ide o to, že sa za posledné 3 mesiace veľmi zmenila. Je v kuse naštvaná, drzá, výbušná, agresívna, nie je ochotná pomôcť, s nikým sa nerozpráva.
Predtým bola tichá, milá, pokojná, ale večne smutná, no bola ochotná pomôcť. Síce sa s nikým nerozprávala, pretože je samotárka, ale nebola taká, ako teraz. No videla som na nej, že už vtedy bola často naštvaná. Raz na niečo drzo odpovedala učiteľke.
Je pravda, že si ju od začiatku stred. školy niektorí spolužiaci doberajú, vysmievajú sa jej.
Počas tých 3. mesiacov nebola ani raz v škole (počula som, že má silné depresie). Dnes prišla do školy a bola som prekvapená z jej správania. Veľmi sa zmenila.

Môže byť za tým depresia ? Že už toho mala dosť ? Alebo jej niekto spravil niečo zlé, a preto zmenila postoj k ľuďom ?

nattalie

A neurobila si jej niečo aj ty...že sa k tebe takto správa ?
Ale je dobre, že im na to niečo povedala, možno si už k nej nebudú tak dovoľovať...
Skús sa s ňou porozprávať nejako

JeZmenena

nattalie - Tak napríklad som od nej chcela odpísať úlohu, lebo som ju zabudla urobiť. Povedala mi na to, že si ju mám spraviť sama. Inokedy mi dala opísať.
Alebo som sa jej pýtala, čo jej je, že nebola v škole tak dlho. Povedala, že to nie je moja vec, nemám sa starať. Mne je to jedno, nech si robí, čo chce. Len som bola zvedavá.
Dievčatá o nej hovorili (za chrbtom) a ona sa ozvala, nech držia pysky. Predtým bola ticho a "trpela" to, takže myslím, že spravila dobre, že na nich takto zareagovala.

Tých vecí je viac. Nebudem tu rozpisovať všetky.

nattalie

JeZmenena a čo myslíš tým, že je taká drzejšia, napíš o tom viacej, prosím.
Možno sa začala strániť od ľudí a byť drzejšia preto, lebo už nechce, aby jej ostatní ubližovali, a možno má doma nejaké problémy...

JeZmenena

Tomas12345 - Nemyslím si, že chce zapadnúť a nemyslím si, že sa robí "drsnou". Nie je typ človeka, ktorý by chcel zapadať. Skôr sa drží od ľudí stranou.
Ona sa správa tak bezcitne, akoby ľudí neznášala.

Tomas12345

Skôr si myslim ze spoluziacka sa teraz snaží robiť "drsnou" a to preto lebo si asi mysli ze takto zapadne do kolektívu. Velka skoda, lepšie bolo ked sa správala normálne. To čo si myslia spolužiaci, nad tým si netreba lamat hlavu, dôležite je byt v živote slusny a dobrý človek.