Mačka OTRAVA?

Januska2

Jelito ty si ozaj jelito....najmudrejsi ze? To kolko mam rokov pisem preto aby bolo jasne ze sa nemam ako odviest sama autom na veterinu. Mam tu len o rok mladsiu sestru. Nebyvame v meste, k nam chodi bus kazdu hodinu a pol a to iste smerom do mesta. Nemam doma ziadne peniaze aby som macku dala do nejakej prepravky a busom viezla na veterinu. Mama mi kazala cakat co mam teda robit? Citat viem aj som nasla kalkulacku na vypocet kolko toho asi macka zjedla. Informativna kalkulacka mi napisala ze to neni toxicke ta davka a ze mam pozorovat zviera 24 h.

Jelito2

Podiel % kakaovej sušiny v rozličných čokoládach.

mliečna horká

Študentská pečať 23% 40%

Milka 30% 45%

Figaro sladká vášeň 29% 47%

Viac tu: m.veterinarnaklinika.webnode.sk

Jelito2

Citat v 14 vies? Vyzera, ze nie. Keď sa už stane, že zviera požije nejakú nebezpečnú maškrtu, je potrebné vyvolať zvracanie a urýchlene vyhľadať veterinárneho lekára.

To, ako to urobis, uz je tvoj problem. Informacie mas. Cakas, ze niekto od nas nabehne k vam? Mas 14, nie 5!

Januska2

Biela Kobra ale na obale nie je nic o tom teobromine ci ako sa to pise. Ja mam 14 rokov, nemam ako macicku zobrat okamzite na veterinu. Musim cakat na mamu

Biela Kobra

Dolu nižšie som ti poslala tú tabuľku, pozri si obsah balenia, obsah teobromínu na 100 gramov čokolády a vyrátaj si, koľko ho mačka zjedla. Ak sa po 12 hodinách objavia príznaky, už môže byť dosť neskoro.

Januska2

Kolko to je? Predstavte si cokoladu milku. Ked ju otvorite, su v nej kocky. Kocky boli polamane no a dve kocky macka zjedla. Akoze teraz je uplne normalna, jedlo jej chuti atd...tak dufame ze sa nic nestane ale striedame sa pri nej

Biela Kobra

Ahoj, príznaky sa objavia od 6 do 12 hodín, záleží od toho, koľko teobromínu bolo v čokoláde. Tu máš presne opísané, aké množstvá sú smrteľné a ako sa to prejavuje. www.zdraviezvierat.sk Ja by som neváhala a šla s ňou k veterinárovi.