depresia+socialna fobia praca

Príspevok v téme: depresia+socialna fobia praca
nemamslov

bol som v totalnych srackach doslovne asi po 4 rokoch sa mi podarilo nejak zlepsit moj stav a som hrdy nato ako som sa posunul dalej...ale co s toho ked doma nie je nic dolezitejsie ako ist do prace...nic nie je dolezitejsie...chodim pravidelne k psychiatrovi,lieky zeriem pravidelne tak ako mam,doma som nekonfliktny a ked je nieco treba doma pomoct a je to v mojich silach tak to spravim napr.kosenie dvoru,jarne upratovanie,staranie sa o domacnost a tak...je pravda ze niekedy nejdem hned ako si moja rodinka praje ale tak mam nato dvovody,nevypytujem peniaze,snazim sa nebyt na obtiaz,sam som si nasiel konicek Detektoringu a snazim sa chodit co najviac von,Kamaratov uz zrejme ani nemam ktovie ked som uz niekolko rokov vacsinou doma....zo stavu ze som len lezal, nekomunikoval,nespal,stale som bol zamraceny a myslel nato kedy umriem som dokazal znova zit....a doma vidia len to ze nepracujem...ja uz nemam silu nato hrozne ma to dneska vecer ranilo ked mi mama povedala ze ona sa nenecha zneuzivat na to ze mi plati zdravotne poistenie...bol som aj na urade prace tam ma prehanali hore dole a nakoniec som sa nechal vyradit lebo som to nejak nezvladal..nespal som poriadne stale som bol napety a tak...skurvene zdravotne poistenie je povinne...neviem no najradsej by som si strelil do hlavy gulku...no a to je asi vsetko v skratke...nemam to totiz komu povedat...tak nech sa vam dari Depkari a Soc.fobicii:)....

nemamslov

no a to je to najlepsie s tym invalidnym ....mam odpracovane 1,5 roka + 1,5 roka nacierno cize sa pocita iba to co som bol legalne zamestnany .... nesplnam podmienky na invalidny dochodok... teraz mam uz 26 rokov a ta hranica poctu odpracovanych rokov sa zas posunula cize som opat estve viac v prdeli....mozno by mi ho ako uznali ale co by som dostaval 30e ? zdravotne poistenie stoji tusim 70e cca...ach ....ak niekto vie a rozumie sa do toho vedel by mi poradit ci by som mohol mat ten invalidny ? cize v skratke mam 26 rokov odpracovane 1,5 roka ,diagnoza Depresia,soc.fobia,bludova porucha.....

Tomas12345

Je super ze si nasiel znova nejaky zmysel v zivote a ze uz si sa dostal z tych samovrazednych depresii. Co sa tyka socialnej fobii tá sa lieci u psychiatra, liecis sa nejak ? Mimochodom u ludi ktorým nezaberá liecba socialnej fobii, sa môže podat ziadost o invalidny dochodok. Neskusil si si on už podať ? Dostaval by si peniaze od statu a tvoja mama by uz nemohla namietat ze ty platí zdravotku.

NeznamyTHM1986

Ja napr. fungujem niekoľko rokov na čiastočnom invalidnom dôchodku + internetových brigadach a musím žiť s rodičmi - keďže mam take super zdravotne problemy, na zaklade ktorých mam narok iba na čiastočný dôchodok no do klasickeho zamesntania je u mna brutal problem sa dostať (problemy typu rychla unaviteľnosť, spomalene tempo atd. a zopar rokov aj urologia - t. j. časte navštevy WC pred spanim a kvôli tomu zaspavam cca o pol druhej, druhej a sem tam aj neskôr)

Snažím sa venovať svojím veciam a nemyslieť na zle veci ale občas to na mna dolahe a taktiež mi občas dvíhaju tlak rôzni motivátori (youtuberi a iní), ktorí sa tvária že na každý problém existuje riešenie atď... (ako riešiť toto čo mam ja som zatial neprišiel)

cc

Depresia+Socialna fobia+Praca+Obmedzeni ludia doma=spatna kombinacia.
Toto som mal aj ja. Odkial ai prosim ta, rad by som aj osobne o tom pohovoril.

jjoe

To je dobre, že si sa na niečo odhodlal. Upratovač, no a čo. Aj to sú ľudia, čo to robia. Dôležité je niečo robiť, lebo doma je to ubíjajúce podľa mňa, mama ti bude stále niečo vytýkať.Čo takto v nejakom úrade, referent pre všetko, v kancli. Neviem čo si vyštudoval.

nemamslov

hej no ja chapem mamu a presne toto mi aj ona hovori co si napisal :)...asi tak 2 mesiace dozadu som sa nejako sebapresvedcil ze asi pojdem do prace ako Upratovac a to z dvovodu ze to je jednosmenna praca a pracuje sa len 5 dni v tyzdni...no ked som to povedal doma mame neveriacky krutila hlavou ze ci som normalny ze upratovaca robit a ked som zas nato nadviazal sprdla ma este viac ze ja niesom hlupy ze mam naviac a ze urcite nebudem robit taku pracu...viem ze som svojpravny ale dostala ma tym na kolena zas som nemal slov a to som sa akoze normalne ze tesil som si hovoril ze tam ,kde budem pracovat bude najcistejsie prostredie ako len pojde :D nuz a dopadlo to takto :(

jjoe

No chápem ťa, že to nemáš ľahké, ale treba sa na to pozrieť aj zo strany rodičov.
Nemôžu ťa do nekonečna živiť, keď zomrú, kto ťa bude živiť. Ak si teraz nezvykneš chodiť do práce, neskôr to bude horšie:(.
Pracuj na sebe a skús si nájsť aj menej platenú prácu v štátnej správe....