Ahojte.
Viete mi doporucit tu v Ba nejaku schopnu obvodnu lekarku ktora ma vie zmenezovat s preventivnou prehliadkou,odbermi atd.?
Mam svoju ale ta mi za cely cas co som u nej neurobila ani raz odber krvi ani ked som mal nabeh na zapal pluc a na vsetko ordinuje sumamed.
A este tip na kardiologa vas poprosim.Myslim niekoho kto najprv neotvori suflik a az potom jedna.
Na vykladnu skrinu nasej kardiologie zial nemam peniaze tak verim ze najdem normalneho kardiologa.
Je smutne ze v tomto state musi clovek mysliet najpr na peniaze,ci ma na uplatok a az potom na zdravie.
Obvodna+kardiolog
Tiez zhanam kardiologa v Blave.
Ked mozem reagovat ta MUDr. Jana LÖFFLEROVÁ je ale pediatricka kardiologicka,zobere aj dospeleho chalapa?Mal by som to kusok k nej 5min.
Lebo co som pozeral zakladne preventivne vysetrenie v NUSCH ze 315 e.
Akoze to je pre koho pre zbohatlikov,snobov,politikov a podobnu verbez???
Rodox, otvor si lekar.pluska, zadaj Bratislava kardiológ a hľadaj, nech má napr. nad 10 pozitívnych hodnotení a z tých si už nejakého vyber.
Maxi prehliadka je dobrá a obšírna? Prepáč, ale toto môže povedať len absolútne neskúsený človek, sú tam zahrnuté úplne bežné vyšetrenia krvi a moču, na ktoré aj keď nemáš čas, tak si ich môžeš vyžiadať v laboratóriu za pár eur. Ďalšie vyšetrenia sú tiež u odborných lekárov na dennom poriadku. Takúto "obšírnejšiu" prehliadku ti spraví aj ochotný a dobrý obvodný lekár pri vstupnej prehliadke.
Uz dolezite je spoznat, ze mam problem. Kolko ludi si lame hlavu nad tym, ze co im vlastne je a prava pricina im ani na um nezide... a pritom to cele moze byt take jednoduche! Ono, ked im stale niekdo tlaci kaleraby do hlavy, ze pricinou ich tazkosti je psychika...!!! ...Dost, dost bolo slov. Smutne je, aky kruti su k sebe navzajom ludia - co je vlastne denny standard, zialBohu.
Rodox ja ti tam neradim ist a ani ich baliky rocne kupovat, lebo adekvatnych sluzieb v podobe rychlych terminov sa tam nedockas. Prehliadku maxi by som ti ale odporucala absolvovat tam (bez prenasania kartoteky), pokial by sa ta prehliadka maxi dala zrealizovat bez platenia rocneho balika. Ze si tam zavolas a opytas sa, ci na tu prehliadku maxi mozes ist aj bez toho aby si kupoval rocny balik, ze by si chcel iba ako taky jednorazovy navstevnik prehliadku maxi absolvovat. Ale nieco nad 500 by ta stala ta prehliadka asi - neviem, presne. Tym padom by si mal velmi dobru, obsirnu prehliadku (aj ked bez vysetrenia echo samozrejme) vybavenu a kartoteku by si si odniesol k tomu lekarovi, ktoreho ti odporucil kamos - pokial by ta mohol zobrat. Mne na recepcii pani povedala, ze to vysetrenie echo trva 20 minut a nemaju termin nan skor ako o 7 mesiacov, tak toto uz co je??? Su normalni akoze??? Chvalabohu nemam chore srdce a chodim aj behavat.
Najväcsia sranda je, ze ja som nikdy nechcela byt klientkou Procare. Ja som chcela byt len a len... a aj som bola...Klientkou nemocnice Medissimo. Nemozem zato, ze ta banda pentacka prokeracka taku dobru nemocnicu kupila a takto sa to tam zopsulo a dosralo cele s tymi terminmi.
Aj ja som isla do Procare iba preto, lebo som kartu nemala kde dat... alebo viac-menej mi islo o to, aby moja kartoteka neodisla raz a navzdy do archivu od mojej byvalej neschopnej doktorky -senilnej babky vo veku okolo 80, co uz mala byt 20 rokov na dochodku najmenej a ktora ma s najväcsou pravdepodobnostou diplom kupeny a nic sa do mediciny nerozumie, popisala mi tam same hluposti... ale aby ta kartoteka isla do archivu od nejakej schopnejsej doktorky, ktora sa vie aspon ako-tak postarat a aj ten diplom svoj aby mala riadne vystudovany a vychodeny a vydrety a vedomosti aby mala aspon ake-take, pricom ja som toho nazoru, ze postarat by sa vedel zarucene kazdy lepsie ako moja byvala doktorka, od ktorej kazdy uteka, hlavne, ze ma nad 90 percentne hodnotenia na sprostych strankach, ale ja, sestra a sestrin muz sme od nej usli... a vela dalsich ludi tiez..., tak som len tak naslepo preniesla k prokerackej doktorke, s ktorou by som sa uz asi iba raz potrebovala stretnut, aby sme si vyjasnili veci a aby som mohla potvrdit/vyvratit diagnozy byvalou zlou doktorkou popisane... aj tak uz zostavam raz a navzdy v zahranici. Snad sa aj tebe podari raz dobra praca niekde vo Svajciarsku a nebudes uz musiet riesit pletky so slovenskymi lekarmi :)
Dakujem za infaaa a nazor.Akurat kukam ich ponuku balikov ale neviem.
Rozhodnem sa ci dam sancu im alebo skusim normalnu obvodacku.Kartu niekde potrebujem dat a mat uz pokoj.Kamarat povedal ze mi da vedet ci by ma zobral jeho obvodak ze je to v pohode chlap tak uvidim.
Chcem niekoho kto si urobi svoju robotu poriadne a niekoho ko si to chodi do ordinacie len odsedet.
Rodox - ale preventivne prehliadky robia v Procare na vysokej urovni. Najmä prehliadka maxi, takze tu by bola z mojej strany spokojnost. Len si tam zavolaj, napriklad do nemocnice Medissimo a skus sa ich spytat, ci by ti tu prehliadku maxi vedeli urobit aj bez platenia tych 400 eurovych/700 eurovych rocnych balikov a za kolko, aj im povies do telefonu, aku mas zdravotnu poistovnu. Vysetrenia u odbornych lekarov zase ovela skor casovo vyriesis v neprokerackom prostredi, zarucene budes mat skorsie terminy.
Ked som sa ich tam osobne na recepcii v Procare pytala (kvoli tomu cestovala do BA), ci mi vedia dat aspon len ten odporucaci listok k endokrinologovi, povedali, ze nevedia, budu vediet az vtedy, ked kartoteka moja o akesi dva tyzdne dorazi k tej ich doktorke. A od byvalej senilnej doktory (nie z procare a nie z ba) som ho pytat nechcela, s tou uz nechcem mat nic, tá má asi diplom kupeny, nula bodov... Na Slovensku teda do skoncenia mojho zdravotneho poistenia vo vseobecnej...a do zaciatku pracovneho pomeru v zahranici... Neexistuje sanca, ze by ma akysi endokrinolog vzal, ani keby zrovna casovo mohol. Lebo nemam odporucaci listok do casu, do akeho ho potrebujem, ani ho mat nebudem a po uplynuti toho casu uz mi to moze byt jedno. Mozem, aj nemusim si na prelome aprila, maja kazdy rok na 5 tyzdnov dat vseobecnu zdravotnu. Ale ja si ju uz nedam, lebo kedykolvek som si ju dala, nikdy som v Procare nic nevybavila, iba mi boli ponuknute terminy na minimalne 4 mesiace dopredu, o co ja nestojim. Preto sa mi javi ako najrozumnejsie riesenie ist k endokrinologovi ako samoplatca do Madarska, tam ma aspon nikto s odporucacim listkom buzerovat nebude. Mne sa nejedna o peniaze, mne sa jedna o cas. Lebo presne o dva tyzdne sa mi zacne pracovny pomer v zahranici a potom uz nebudem mat cas do roka a do dna nieco zacat vybavovat a riesit s lekrami (v ktorejkovek krajine). Preto do dvoch tyzdnov surne potrebujem vybavit endokrinologicke vysetrennie, ale dostat odporucaci listok od Procare? Ani za svet do dvoch tyzdnov, VELKA BRZDA!!!! Plus kdesi na internete je napisane, ze tie ich prokeracke baliky 400 eurove a 700 eurove su urcene iba pre ludi poistenych na Slovensku. Ja som nebola poistena na Slovensku a uz tri mesiace pred vyprsanim balika mi posielali e-maily pravidelne, nech si to zaplatim, nech si novy balik na dalsi rok zaplatim, a tak dalej. Jednaju s clovekom fakt ako so sprostou dojnou kravou. Podojit a odkopnut. Nie poskytnut adekvatne sluzby za peniaze v podobe rychlych terminov. Myslela som si, ze je vynikajuci napad mat vsetkych odbornych lekarov v jednej pobocke a pod jednou strechou a v jednom meste, v surkomnom sektore. Ale teraz zistujem, ze to bol napad zly. Radsej by som vycestovala do nejakeho Komaroma, Ostrihomu za takym endokrinologom, ktory mi ako samoplatcovi da termin zo dna na den, plus nebude buzeraovat s odporucacimi listkami a s vyhrazkami, ze ma bez nich nevezme, ako cakat na Slovensku 7 mesiacov na prokerackeho, pripadne dva mesiace na neprokerackeho. A ako samoplatca v case, ked nemam tu zdravotne poistenie platne, to riesit tak, ci tak. Plus prebdiet dve noci a minut 400 E na cestu na Slovensko. Vo vyspelych krajinach Europy nikto nikdy od nikoho odporucaci listok nepyta. Mala som v zahranici kozny problem, zobrala som sa ku koznemu, isla som. Mala som zlomeninu, zobrala som sa na urazovu chirurgiu, isla som. A vzali ma bez problemov, osetrili a nikto nepytal sproste odporucacie listky, nebuzeroval s byrokraciou. A vsade vsetko zaplatila zdravotna poistovna. Este ma aj na urazovej chirurgii uprednostnili pred ostatnymi pacientmi, ked si ma volali z cakarne, lebo vyhodnotili moj problem ako zavaznejsi, nez boli problemy inych cakatelov (niektori isli len na kontroly, na odstranenie sadry, vybratie stehov, a take veci....), ale hlavne nepytali 400 eurove a 700 eurove rocne poplatky. Som zvedava, co by sa stalo, keby som so zlomeninou prisla do Procare. Povedali by mi, aby som si pockala na termin 7 mesiacov? Asi ano. Uz aj lutujem a velmi, ze som si tu riesila nieco so vesobecnou zdravotnou a ze som sa tam davala ako samoplatca, hoci som nemusela.Bolo by mi (o peniaze sa mi nejedna, ale o cas) casovo lepsie vyhovovalo hoci aj odcestovat do krajiny, kde pracujem a tam si to endokrinologicke vysetrenie riesit.