Ahojte, najdu sa tu zeny/pary, ktore maju po 30 a netuzia po detoch? Mam stabilny vztah(manzelstvo) dlhe roky, zo zaciatku sme si tak romanticky predstavovali ako by vyzerali nase deti, aj mena sme mali vybrane. Ale potom sa vsetko zmenilo. Ako roky isli dalej, zistili sme, ze vobec nie je take lahke sa zabezpecit ako sme si mysleli. Ja nemam ziadnu rodinu, som sirota, mala som tazke detstvo (alkohol, psychicke tyranie). Manzel rodinu ma, ale pochadza z chudobnych pomerov. Este stale byvame pri nich, setrime velmi pomaly. V rodine uz zacinaju mat reci, kedze takmer vsetci tu v nasom veku deti maju, alebo cakaju, len my nie. Ale my sme po tych detoch jednoducho prestali tuzit. Preberali sme tuto temu z viacerych stran a rozhodli sa, ze deti nechceme. Ako to povedat rodine tak, aby to pochopili? Rozmyslame nad odchodom za hranice, aby sme mali svaty pokoj, lebo mame pocit, ze tu clovek musi klamat, ze deti mat nemoze, aby ho nahodou neukrizovali. Niekto v podobnej situacii?
32 rokov a ziadna tuzba po dietati
Aj to sa stava podla mna kazdy sme inak nastaveny
Anyone to su len vyhovorky. Neni to tak davno co som bol na strednej a mali sme tam aj socky a nikto sa nad nimi nepozastavoval. Jeden moj kamarat ani nemal mobil a nebol outsider. Vzdy sa najde par debilov ale ti utocia na tych ktory sa nevedia branit a vzdy si nieco najdu. Ak by dotycny neboli socky tak si vymyslia nieco ine.
Odstahovanie sa za hranice ti nepomoze uplne, ale lahsie sa ti budu ignorovat "dobre mienene rady" od ludi, co maju deti a chcu aby si ich mala aj ty, lebo z ich pohladu je to ta jedina cesta. Kazdy clovek ma svoju vlastnu cestu, osobnost, vlastny pohlad na svet a to by sme mali respektovat.
Chapem, ze na Slovensku je ten tlak vyssi ale to skratka sa musis snazit ignorovat. Ja to mam lahke, som chora ale ludia stale vravia ze ale vsak to by ste nejak zvladli. Nemam rada to slovo "nejak".
Kazdopadne sa zariad ako chces, niesi nikomu nic povinna vysvetlovat. :-)
Zabudla som dodat, ze na toto nase rozhodnutie ma vplyv aj celkovy stav v akom sa nasa spolocnost nachadza. Odmalicka aby malo dieta div nie najnovsi mobil, notebook, znackove oblecenie, chodilo na vsetky vylety, inak je v skole sikanovane. Doba upachtenych, vystresovanych ludi, preludnena planeta, pracovne prilezitosti na lepsie miesta po znamosti, deti sexujuce odmalicka, proste ked to clovek vidi okolo seba, ako sa dnes zije, aj ked niekto by povedal, ze lahsie ako v minulosti - co si osobne nemyslim - tak ma vsetkeho dost a odchce sa mu priviest deti do takehoto sveta