Ahojte, najdu sa tu zeny/pary, ktore maju po 30 a netuzia po detoch? Mam stabilny vztah(manzelstvo) dlhe roky, zo zaciatku sme si tak romanticky predstavovali ako by vyzerali nase deti, aj mena sme mali vybrane. Ale potom sa vsetko zmenilo. Ako roky isli dalej, zistili sme, ze vobec nie je take lahke sa zabezpecit ako sme si mysleli. Ja nemam ziadnu rodinu, som sirota, mala som tazke detstvo (alkohol, psychicke tyranie). Manzel rodinu ma, ale pochadza z chudobnych pomerov. Este stale byvame pri nich, setrime velmi pomaly. V rodine uz zacinaju mat reci, kedze takmer vsetci tu v nasom veku deti maju, alebo cakaju, len my nie. Ale my sme po tych detoch jednoducho prestali tuzit. Preberali sme tuto temu z viacerych stran a rozhodli sa, ze deti nechceme. Ako to povedat rodine tak, aby to pochopili? Rozmyslame nad odchodom za hranice, aby sme mali svaty pokoj, lebo mame pocit, ze tu clovek musi klamat, ze deti mat nemoze, aby ho nahodou neukrizovali. Niekto v podobnej situacii?
32 rokov a ziadna tuzba po dietati
simiona - bod č. 1 a 2 - rovnako
tiborus - súhlas absolútny!
ped - a to je megaťažké podľa mňa...
Ja mám 31 a tiež po deťoch netúžim :)
Veľké zárobky je nie čo s čím sa rozhodne pochváliť nemôžem, mám zdravotné problémy (a nechel by som aby ich dakto zbytočne po mne dedil) a halvne - nevedel by som si predstaviť vkuse ukľudnovať plačúce decko, vkuse nan davať pozor atd
Ja si myslím, že sme tu len pre to, aby sme mali rodiny, aby sme sa mali na onom svete s kým porozprávať a možno aj tešiť a tak. Dieťa musí podporou rodičov, aby bolo silné, aby neskôr neupadlo do niečoho zlého. Dnes na vplyv na dieťa možno mať aj cez telefón, aj cez skype, hoci to nie je to pravé orechové. Z detí treba vychovať silné osobnosti, aby vedeli, že baby, it´s a wild world...
Citujem text z filmu ceskeho
"Len silenec privede do tohto sveta dite"
A este na slovensku by som dodal..
Ja mam tiež po 30 a rozhodla som sa, že nechcem deti. Lebo:
1. Mám veľkú smolu na mužov.
2. Strašne sa bojím pôrodu.
3. Ako školáčka som často musela dávať pozor na mladšie deti našich príbuzných. Nemala som čas na svoje hobby, ale musela som robiť opatrovateľku zadarmo. Tak som sa rozhodla, že v dospelosti si budem robiť čo chcem. Bez obmedzenia. A potom tu bolo plno ľudí, ktorí opustili svoje deti, odišli ktovie kam a detí nechali na starosť svojim príbuzným a často sa už nevrátili.
A tiež ma hnevajú ľudia, ktorí si myslia, že keď ich jediným zmyslom života sú deti, že to majú tak všetci. Nie, nemáme! Tak nás do toho prestaňte tlačiť!
ach, prečo ľudia musia vkuse riešiť niekoho iného než seba... počuj, hlavne sa nenechaj do ničoho natlačiť a buď rada, že máš partnera, ktorý to cíti rovnako, ja som to sťastie nemala... aj keď aj partnerov názor sa môže možno časom zmeniť... ale viem, že je ťažké, keď si s takýmto názorom sama a okolo Teba niet nikoho s rovnakým postojom, ani ja nikoho takého nemám vo svojom okolí, ale na druhej strane všeobecne je takých veľa, len keď človek nikoho takého nepozná, cíti sa ešte o to horšie, keď sa na neho všetci vrhnú ako supi...
Je na to pekne veta ked niekto zacne s tym otravovat: budes mi zivit a platit na deti? Ak nie tak to nie je tvoja vec.
Ludia otravuju z blbími otázkami dookola hlavne na návštevách.Už ako chlapca ma stále ponúkali niečim aj ked som povedal že si neprosím pchali mi tanier až pod nos.Povedal som rázne a z kamennou tvárou:ešte raz ma ponúknete odchádzam!Najprv sa prekvapene začudovali a z výčitkou v očiach pomali ja sa mám cítiť blbo?viac yo nerobili.......
Každý má právo sa rozhodnúť podľa seba .Chápem tvoje rozhodnutie a pritom deti mám.Ľahko je kritizovať alebo nahovárať niekoho aby mal deti ale keď sa na to necítite tak by bola hlúposť vás do toho tlačiť.Vedel by som rozprávať o tom čo je dobré na tom keď má človek deti.Či bolo tvoje rozhodnutie správne zistíš neskôr.Chcem skôr povedať ako by som sa zachoval ak by ma stále ludia bombardovali z otázkami o detoch a x krát som sa na tuto temu vyjadril ze ich nechcem.Cudzích mozes okaslat tym staci strucne povedat co a ako .Myslim že u najbližších je to asi najhoršie.Normálne narovinu ak sa spytajú uz stý krát odpovedz čo
si povedala nam.Že ak sa ma na to budete stale pýtať a presviedčať ma odídem ďaleko od vás
a hotovo.Potom ked ma uvidíte raz za dva roky nebude mi vadiť vam vysvetľovať moj postoj k ďetom.Teraz mi je to max.nepríjemné a ak mi nedáte pokoj naozaj zvažujem odísť aby som to nepočùvala stále.Povedz to každému kto ťa nasere a hotovo.!!!!#!!!!!!!
Moireal super prispevok tiez nemam rada ked ludia povedia ze aspon jedno dieta ved to ,,nejak,, zvladnete... Ale aky to bude zivot ? Autorka temy uplne ta chapem ten kto ma rodinu co ty bohuzial nemas ma mu kto pomoct, zavarovat deti atd atd... je to uplne ine ako ten kto nema nikoho. Poznam vela ludi co su chudobny a maju vela deti no tie deti im ozaj nemaju zaco dakovat. Ti ludia vobec nerozmyslali ako bude vyzerat zivot ich deti. Ledva im maju dat co jest oblecenie si mozu dovolit nove raz za uhorsky rok . Mat dieta je aj o tom z akych pomerov clovek pochadza lebo bez penazi sa zit neda. A aj tak ak dieta pochadza s bohatej rodiny bude mat uplne iny zivot a lahsi ako deti z chudobnej rodiny.