Môzem mať histaminovu intoleranciu z kvasiniek??? Ako sa stravovat?

Príspevok v téme: Môzem mať histaminovu intoleranciu z kvasiniek??? Ako sa stravovat?
Katka678

Ahojte prosím Vás o radu.
Som diabetička na inzuline. Často mavam kvasinky - candida. Cca pred rokom som začala mať na najmä na rukach ale aj nohach ekzém. U alergológa mi zistili histaminovu intoleranciu - nedostatok DAO enzýmu. Dočítala som sa, že to môže byť prejav dlhodobého zápalu - kvasiniek. Aká dieta by bola pre mna teda najvhodnejšia? Na kvasinky je super napr jogurt alebo cesnak, ale na histamín sú nevhodné. Taktiež neviem či jesť sacharidy - ryža, zemiaky, cestoviny (kysnute pečivo a biele nejem vôbec)....pri kvasinkach by ich bolo lepšie zrejme vynechať.
Resp. myslite, že je lepšie sustrediť sa na kvasinky a brať lieky (DAOSIN) na odburanie priznakov histaminovej intolerancie????
Prosím poradte, som ozaj zufala. Jem už iba mrkvu a vodu a stále to tam je.

Katka678

ja v podstate viem čo by sa mohlo ma histamin, čo na kvasinky... len tie veci (okrem zeleniny) sa veľmi nezhoduju. Neviem, či sa mam sustrediť na odburanie kvasiniek a ked tam nebudu stratí sa aj histamin? Dá sa to nejako takto chápať? .... môže byť teda histamín iba následok???? Ten cesnak je napr super na kvasinky ale na kožu (HIT) mi dobre neurobí... čo je vhodnejsie podla Vás?

Apokryft

Je množstvo literatúry kde sa dočítaš rôzne rady o hist.diete.Viem ze su aj lieky .na potláčanie.Skús pozriet knižky typu Sam sobě doktorem,tuším že je aj na stiahnutie alebo niečo od Maria Treben liečitelka fantastická.

Najčítanejšie články