Parapsychológia, vedecký výklad, intervencie, výsledky

Príspevok v téme: Parapsychológia, vedecký výklad, intervencie, výsledky
GOING

Forma aplikovaných intervencií je neobvyklá preto si ju dovolím z vedeckého hľadiska priblížiť.

Človek má päť zmyslov pri ktorých informácie vyhodnocuje pomocou receptorov.
Pokiaľ na vyhodnotenie informácií človek nevyužíva receptory ide o mimozmyslové vnímanie (ESP).
Pomocou mimozmyslového vnímania vie človek s danosťami vyhodnocovať informácie a prostredníctvom psychokinézy (PK) ovplyvňovať hmotné aj nehmotné deje (napríklad na uzdravovanie človeka).

Vo svete sa mimozmyslové vnímanie využíva napríklad na technickú diagnostiku
jadrových reaktorov (p. Lazarev, parapsychológ, Rusko) a iných technických zariadení.
Existujú vedecké štúdie kde pri kvantitatívnych pokusoch skupina ľudí ovplyvňovala
deje (psychokinéza PK) a štatisticky sa to darilo na viac ako 64%.
Pri kvalitatívnych pokusoch pri sledovaných jednotlivcoch s rozvinutým mimozmyslovým vnímaním sa výsledky sledovaných činností na ktoré boli vycvičení
boli takmer 100%-tné.

liečba=intervencia

Všeobecné výhody cielenej, nehmotnej, diaľkovej intervencie pri chorobách:
- riešiteľná intervencia z lekárskeho hľadiska niektorých celoživotne neliečiteľných chorôb (epilepsia, DMO, M.R., cievna mozgová príhoda a iné)
- funguje v každom veku
- forma intervencie je nehmotná
- intervencia na diaľku cez mimozmyslové vnímanie vysielača( klient šetrí čas a náklady, nemusí nikam cestovať, výhoda hlavne u malých detí)
- možná súbežná intervencia pri viacerých chorobách (komplexnosť)
- cielená intervencia si nevyžaduje žiadnu zmenu životného režimu
- intervencia prebieha počas pravidelného/nepravidelného spánku
- pri intervencii sa nič nepodáva - neužíva vnútorne

V prílohách sú fotky 20 mesačného dievčatka pred intervenciou(fotka vľavo) a (fotka vpravo) po 25 dňovej cielenej diaľkovej intervencii s d.m.obrnou (DMO), epilepsiou a ment. ret.. S dievčatkom som sa stretol iba raz. Ostatné bolo riešené na diaľku doma s papúč:
20 mesačné dievčatko zo Serede:
DMO
EPILEPSIA
MENTÁLNA RETARDÁCIA
DEFORMITA HLAVIĆKY
MÁLO BIELEJ HMOTY V MOZGU
( po 25 dňoch ako vidno s fotografie vpravo bola usmievavá, empatická, mentálne a fyzicky začala napredovať)

V staroveku pokladal človek za paranormálny jav: blesk, otáčanie zemegule, zatmenie slnka, mesiaca, infekčné choroby a iné.
Všetky horeuvedené javy boli v staroveku každým človekom rôzne vnímané. Boli závislé hlavne od VIERI človeka v niečo a tiež od ÚROVNE človeka. Uvedené javy objavené v stredoveku sa neskôr stali faktickou pravdou (boli vedecky podložené) aj pre všetkých ľudí na RÔZNYCH ÚROVNIACH a bez VIERI v niečo .

Uvedené javy bolo prirodzene umožnené zhmotniť a obhájiť iba ľuďom na VYŠŠÍCH ÚROVNIACH s VIEROU v niečo.

Všetky formy aplikácií intervencií takmer so 100%-tnou presnosťou definuje vedná disciplína parapsychológia ako bude ďalej uvedené(***).
Popieranie doleuvedeného možno pokladať za nevedecké:

Vedecký výklad, Prof. Hýzl:

Parapsychológia – sa zaoberá psychickými javmi, prekračujúcimi hranice každodenných skúseností aj obecne známych prírodných zákonov, ktoré pútali už v staroveku záujem a podnecovali pozornosť veľa ľudí. Moderná veda rozoznáva v pravom slova zmysle dva psychické javy: mimozmyslové vnímanie (ESP - z anglického slova Extra-Senzory-Perception) a psychokineziu (PK).

Parapsychológia – veda zaoberajúca sa výskumom uvedených javov-dospela k zisteniu, že za určitých okolností, obyčajne spojených s mimoriadnymi stavmi mysle a vedomia, človek môže zachytiť informácie o okolitom svete aj mimo rámec svojich piatich fyzických zmyslov (=ESP). K opačnému prejavu týchto javov dochádza vtedy, keď za určitých výnimočných okolností človek môže naopak priamo –akoby “silou myšlienky“ ovplyvniť deje v okolitom svete (PK).

(***)Tieto javy sa vyznačujú neobvyklými vlastnosťami:
1) ich účinok sa nedá odtieniť (zrušiť) pôsobením hmotných prekážok (tienidiel)
2) nie sú ovplyvnené vzdialenosťou v priestore (v kontraste s fyzikálnym pôsobením, ktoré slabne so štvorcom vzdialenosti)
3) môžu prekonať bariéru času , tj. pôsobiť aj do “ iného času“, do minulosti alebo do budúcnosti ( v kontraste s fyzikálnym pôsobením, ku ktorému dochádza – ak si odmyslíme zdržanie v dôsledku konečnej rýchlosti šírenia účinku - výlučne v súčasnosti). Je teda zjavné, že psychické javy nezávisia na bežných zákonoch fyzikálnej interakcie, ale skôr na zákonitostiach parapsychologického diania.

Pri mimozmyslovom vnímaní(ESP) v prítomnosti obvykle rozlišujeme:
1) jasnovidectvo (= vnímanie objektívnych udalostí okolitého sveta)
2) telepatiu (= priame vnímanie subjektívnych prežitkov inej osoby)

Obecne môžeme tieto javy definovať tak, že ak ide o mimozmyslové vnímanie=ESP do minulosti,
hovoríme o retroskopii alebo retrokognícii a ak ide o ESP do budúcnosti hovoríme o proskopii alebo prekognicii. V skutočnosti ide o rovnakú schopnosť a nie dve. Rozlišovanie medzi telepatiou a jasnovidectvom má skôr historické príčiny.
Mimozmyslový prenos myšlienok podľa poznatkov parapsychológie nie je elektromagnetickej povahy lebo neživé predmety a udalosti nevyžarujú elektromagnetické signály ako to robí živý mozog. Zdarené prejavy jasnovidectva boli potom ( mylne) vysvetľované buď ako telepatické odčítavanie informácií z vedomia (alebo podvedomia či pamäti) iného živého človeka, ktorý to vie, alebo ako odčítavanie informácií z vedomia inej osoby cez Boha, inej kozmickej inteligencie, správa duchov, anjelov, démonov, prípadne s použitím „akášickej kroniky“ predpokladaného celosvetového zásobníka informácií o všetkom, čo sa kedy vo svete odohralo, akejsi kozmickej pamäti.

--------------------------------------------------------------
Rozšírený výklad pre katolíkov:

Kresťanský pohľad na človeka: človek má telo, dušu a srdce.
(preto posledné tri riadky výkladu parapsychológie môžu byť v rozpore
s vedeckým výkladom)