Dobrý deň, už dlhšiu dobu ma trápi môj tzv. trojuholník vo vzťahu, mám manžela, sme spolu 20 rokov a pred 4 rokmi som si našla priateľa, lebo nám to doma neklapalo a zamilovala som sa. Je to obojstranné aj zo strany priateľa, ktorý ma miluje a planujeme spoločnú budúcnosť. Chcem odísť od manžela, ale neviem ako mu to mám povedať, neviem ako začať, aby som neranila jeho i ked viem , že to bude bolieť. Podotýkam, že manžel je celý život abstinent, je dobrý, len už v tej domácnosti žijeme ako spolubývajúci a nie ako manželia. Potrebovala by som poradiť ako to urobiť čo najmenej bolestivejšie.
milenec
,,Viem čo je život" Ty sa na ten život iba vyhováraš :D
Apokryft, kto to povedal, že ju nemôžem súdiť? Ty? :D
,,Čo najmenej bolestivejšie". Šľapota, aká si ohľaduplná a citlivá, úžasné :D
Až nato, že tuto nejde len o nejaké obyčajné pochybenie.. Stáva sa všeličo... Aj nevera, aj vyprchanie lásky, aj vzplanutie lásky voči druhému mužovi, atď.. áno, život prináša všeličo. Tu ide o to, že 4 roky!! To nie je, že no hups, spravila som chybu, hups niečo nie je v poriadku, napravím to.. 4 roky je sakra dlhá doba a ten kto dokáže 4 roky viesť dvojitý život je holt pre mňa ... slušne povedané.. bezcharakterný človek. Skutočne si neviem predstaviť aká situácia by musela nastať aby som mala žalúdok vôbec na to mať manžela + priateľa, a nie ešte 4 roky to ťahať... Pohodlnosť? Vyhovovanie takej situácie (však mám dvoch mužov, super)? No naozaj neviem čo môže človeka viesť k tomu aby toľké roky manžela klamal,.. líhal si k nemu do postele po sexe s priateľom... Ešte raz - 4 roky! Žiadne také, že stalo sa a ok, tak čisto teoreticky si to nechám trochu uležať v hlave a vyriešim situáciu... 4 roky v trojuholníku.. Sorry, ale hnus... A to nezvyknem odsudzovať, nechodila som v jej topánkach, ale ak si mám predstaviť, že by som mala 4 roky žiť s manželom zatiaľ čo on spáva s milenkou, s ktorou plánuje spoločnú budúcnosť, tak sa mi obráti žalúdok...
Ale s formou oznámenia tejto situácie manželovi súhlasím so Starostlivy
Keby bol autorom témy neverný muž, to by tu len bolo hejtov zo strany osôb ženského pohlavia, ale v prípade kurviacej sa ženy je to zrazu pochopiteľné...Aj toto dokazuje ženskú neobjektívnosť, krátkozrakosť a sprostosť.
Tak to je dosť dlhá doba štyri roky. Nieje to fér voči všetkým vám trom ale ty musíš spraviť rozhodnutie. Manžel je klamany, milenec je v takom vzťahu- nevztahu, a ty máš výčitky. Rozhodni sa pre jedného, lebo takto žiť ti len privodí problémy, psychické a neskôr aj fyzické. Možno máš obavy spraviť ten krok, vyjsť zo zabehanych koľají, ale ver že sa vám všetkým uľaví keď to manželovi povieš a začneš normálne fungovať s milencom v plnohodnotnom vzťahu. Nebudeš to musieť tajiť, skrývať sa, klamať.. manžela to bude bolieť, ale lepšie preňho keď bude vedieť na čom skutočne je. A čas to zahojí, možno si už aj on ako single čoskoro nájde partnerku s ktorou mu to bude fungovať. Pusť sa všetkého čo ťa brzdí a začni žiť pravdivo. Neklam samu seba ani manžela. Veľa šťastia
Nikto nemá právo ťa súdiť.Nikto nemá právo posudzovať tvoj život .Aj keď platí.Ako si ustelieš tak si ľahneš platí vždy.Moralizovať dokáže snáď skoro každý.Nikto ešte nepreskočil vážený .Ano môžme povedať mala si sa už dávo.....ale radiť je ľahšie ako vykonať.Išla si z kožou na trh už len tym ze si sa otvorila .Máš môj rešpekt.A to niesom clovek ktorý by zazil nieco podobne ale viem co je zivot .
Dadka nic si nerob z tych zlych reci tu. Ako sa hovori - neodsudzuj cloveka pokial si nechodil v jeho topankach. Zivot prinasa rozne situacie a kto to neprezil nepochopi. Drzim vsetkym tym co tu pisu nieco odsudzujuce aby v zivote nikdy nepochybili...
Povedz to manzelovi tak ze zacni tym ze ho mas rada svojim sposobom ze je dobry clovek ale ze sam vidi ze sa to medzi vami dvomi straca - ved ked zijete ako spolubyvajuci tak asi aj nieco tusi. Podla mna sa aj jemu ulavi. Moc o tom druhom nehovor len vseobecne a ze si sa jednoducho zamilovala. Ubezpec ho ze tu budes aj pre neho ak by potreboval s niecim pomoct a ze nechces uplne prerusit vsetky vazby. Skratka ze sa mate obaja k tomu postavit ako dvaja dospeli inteligentni ludia. Srdcu jednoducho nerozkazes a laska nie je za zasluhy. Opytaj sa ho ze ci by si zelal aby si pri nom ostala ked mas v srdci ineho ze ci by to bolo voci nemu (manzelovi) fer. On to rozchodi neboj. Cas vsetko vyriesi. Mate aj nejake deti?
A k takej obrovskej kope odpadu odpadu, ktorý si hovorí "ženy" sa majú muži správať s úctou ?
...milenec aj manžel opustia...