necítim lásku od partnera a som z toho čoraz nervóznejšia.

Príspevok v téme: necítim lásku od partnera a som z toho čoraz nervóznejšia.
ladynecitilasku

Je hrozné si to priznať, ale už to dlho trvá. Viem,že každý vzťah má občas výkyvy a nie vždy sa dá ľúbiť stále a trvácne. Ja ľúbim, partner však už pomenej. Keď sme si spolu začínali pred pár rokmi tak to bolo perfektné skvelé, cítila som obrovskú lásku a nehu aj som mu to videla na tvári. Všetko sa rokmi zmenilo, ja už necítim lásku. Cítim sa veľmi sama a opustene,a to ešte prosím pekne ani pred Bohom sme si nič nesľúbili. Iba sme si tak raz v jednom gréckokatolíckom chráme v Aténach sľúbili lásku,ale nič oficiálne. No pre mňa má aj to hodnotu. Preňho zjavne nie.
Pán Boh nám ešte nepožehnal, deti nemáme. Ja ho ľúbim, no cítim, že jeho láska vyschla a vychladla,ako studňa.
Neprežívam lásku ako z filmov, ale prežívala som ju. Vtedy som aj bola šťastná, v súčasnosti ma nič nenapĺňa, cítim sa choro, unavene, mám všetkého plné zuby. S partnerom som sa o tejto téme zhovárala je to bezpredmetné. Nič nepovie, alebo sa tvári, že sa ho netýka. Prípadne zmení tému,alebo odíde. K ničomu som sa nedopátrala.

Kedysi mi vravel, že ma ľúbi každý deň aspoň raz, potom aspoň každý týždeň, potom vždy iba pri milovaní. A teraz mi to nepovie,ani neviem. Už ani pri tom milovaní. Som teda opustená a sama. Aj keď som s ním cítim sa sama. Partner je čoraz nervóznejší,a mám aj pocit, že si kompenzuje na mne svoje boliestky. Nie som bez viny, ale kto je? Ani on. ....a to sľuboval, že ma nikdy neprestane milovať.
Keď sa ho spýtam, či ma ľúbi iba povie, že áno,alebo ostane ticho. Nie je s ním dobrá reč. Druhú partnerku je nepravdepodobné, že by mal. To by som hádam vycítila. Musí mať veľmi dobrúnáladu, musím mu navariť neviem koľko druhov večere, a spraviť pekný deň,alebo výlet, aby mi povedal, že ma ľúbi. Aj to iba asi z povinnosti. Pritom máme iba 28 :( To takto už bude donekonečná?

Swift

Tak nevieme úplne presne, ako to u vás vyzerá, ale podľa tvojho opisovania v tebe chyba nie je. Prečo hneď hádžeš všetkých mužov do jedného vreca? Nie všetci muži to hovoria len pri tom. Ja by som to hovoril kedykoľvek, keby som mal komu a ten tvoj ti to tiež stále hovoril, len sa proste zmenil a my môžeme len špekulovať, prečo je tomu tak, ale povahou to nie je, keď ti to hovoril stále a postupne úplne prestal, tak podľa mňa sa to nedá ospravedlniť.

Ladynecitilasku

Viete,co je na tom najsmutnejsie? Tie zaciatky,ked si spomeniem,ako mi stae kazdy den povedal,ze ma miluje,potomnzboznuje,potom uz iba lubi a teraz uz ani ze ma ma rad.Udajne keby ma nemal rad,tak ma uz opusti. Pytam sa_nie je to iba zvyk ked je pri mne!Co sa deje,kde som chybu urobila.?
Partner zaryto mlci.Ked raz do mesisca mi zamrmle,ze ma lubi,tak to je moc.A neviem si dat rady, preco iba pri milovani, ved to jedine vtedy tak citi?Preco to muzi iba pri tom hovoria?
Da sa to ospravedlnit?
Uz neviem ani kedy mi to uprimne do oci povedal zanietene a sam od seba,bud to zamtle alebo mi iba odpovie,alebo vobec,alebo pri sexe.
Zkade si mam teda vycucat,ci ma este miluje?A preco mi to nepovie,ked vie,ze si na to potrpim a chybuje mi to?Smutne

Swift

Aliss, pekne napísané. :) Ale aj tak je divné, že autorke jej priateľ vôbec slovne neprejavuje lásku, najmä keď jej na tom tak veľmi záleží a zaslúžila by si to za tú jej nekonečnú lásku k nemu.

Aliss

Na zaciatku, ked sa zamilujeme, sme schopni robit kadejake veci...akoze 5 krat denne hovorime milujem ta, dvakrat tyzdenne nosime kvety, sme na sebe zaveseni, neustale sa pusinkujeme. Lenze zamilovanost je prchava. Vydrzi asi tak dlho ako osviezovac na wecku :) Je to len chemia v mozgu. Po zamilovanosti vsak prichadza nieco omnoho krajsie. Teda malo by to prist. A to je laska :) Ked skutocne milujeme celym srdcom a najma bezpodmienecne, nemusime hovorit denne lubim ta ani lasku prejavovat tym typickym sposobom. Pozrieme sa okolo seba a vidime ju. Pridem z prace a vidim, ze partner povysaval, len aby som to nemusela robit ja. Rano ma caka kava na stole, lebo vie, ze ju zboznujem. Ked ide do obchodu, "tajne" mi kupi nieco co mam rada a potom to "tajne" vlozi do mojej kabelky alebo auta. Vies toto je laska. Nie romanticke vyznania, obrovske gesta, skoky z okien a pod vlak :) Skus si uvedomit, co partner pre teba robi denno denne. Citala som fajn knihu, vola sa 5 jazykov lasky. Precitajte si ju obaja, vdaka nej mozno zistite ake su vase potreby v laske. No kym sa pustis do dakych knih, skutocne porozmyslaj, co ti partner dava denne a je v tom jeho laska. Ak ti skutocne ale ze skutocne nedava nic, tak ho kopni do zadnej casti tela :) Cau

Apokryft

Bohužiaľ aj keď to nieje najlepšie prirovnanie toto sa stáva veľmi často.To že by sa to nemalo je na zamyslenie.Je to bežná vec stáva sa to ludom aj po dvoch či dvadsiatich rokoch.Keď sa to prihodí prvý krát vo vsťahu a velmi rýchlo sa zareaguje dá sa to zachrániť len vlna ochladnutia príde ďalšia a je silnejsia.Záleží kolko máte spolu odžité.Nemyslím vedla seba ale spolu.Lebo su ludia co ziju vedla seba velmi dlho spajajú ich povinnosti starostlivost o deti platenie účtov a ked deti vyrastú život sa tak nejako ukludní partnersky vzťah zostane takou rutinou.Nieze by sa nemali radi alebo ze by niektory z páru pochynbil ale proste pominie to co ich spá j alo .Čiže len tie starosti a vychova ucty.....

Apokryft

Bohužiaľ aj keď to nieje najlepšie prirovnanie toto sa stáva veľmi často.To že by sa to nemalo je na zamyslenie.Je to bežná vec stáva sa to ludom aj po dvoch či dvadsiatich rokoch.Keď sa to prihodí prvý krát vo vsťahu a velmi rýchlo sa zareaguje dá sa to zachrániť len vlna ochladnutia príde ďalšia a je silnejsia.Záleží kolko máte spolu odžité.Nemyslím vedla seba ale spolu.Lebo su ludia co ziju vedla seba velmi dlho spajajú ich povinnosti starostlivost o deti platenie účtov a ked deti vyrastú život sa tak nejako ukludní partnersky vzťah zostane takou rutinou.Nieze by sa nemali radi alebo ze by niektory z páru pochynbil ale proste pominie to co ich spá j alo .Čiže len tie starosti a vychova ucty.....