necítim lásku od partnera a som z toho čoraz nervóznejšia.

Príspevok v téme: necítim lásku od partnera a som z toho čoraz nervóznejšia.
ladynecitilasku

Je hrozné si to priznať, ale už to dlho trvá. Viem,že každý vzťah má občas výkyvy a nie vždy sa dá ľúbiť stále a trvácne. Ja ľúbim, partner však už pomenej. Keď sme si spolu začínali pred pár rokmi tak to bolo perfektné skvelé, cítila som obrovskú lásku a nehu aj som mu to videla na tvári. Všetko sa rokmi zmenilo, ja už necítim lásku. Cítim sa veľmi sama a opustene,a to ešte prosím pekne ani pred Bohom sme si nič nesľúbili. Iba sme si tak raz v jednom gréckokatolíckom chráme v Aténach sľúbili lásku,ale nič oficiálne. No pre mňa má aj to hodnotu. Preňho zjavne nie.
Pán Boh nám ešte nepožehnal, deti nemáme. Ja ho ľúbim, no cítim, že jeho láska vyschla a vychladla,ako studňa.
Neprežívam lásku ako z filmov, ale prežívala som ju. Vtedy som aj bola šťastná, v súčasnosti ma nič nenapĺňa, cítim sa choro, unavene, mám všetkého plné zuby. S partnerom som sa o tejto téme zhovárala je to bezpredmetné. Nič nepovie, alebo sa tvári, že sa ho netýka. Prípadne zmení tému,alebo odíde. K ničomu som sa nedopátrala.

Kedysi mi vravel, že ma ľúbi každý deň aspoň raz, potom aspoň každý týždeň, potom vždy iba pri milovaní. A teraz mi to nepovie,ani neviem. Už ani pri tom milovaní. Som teda opustená a sama. Aj keď som s ním cítim sa sama. Partner je čoraz nervóznejší,a mám aj pocit, že si kompenzuje na mne svoje boliestky. Nie som bez viny, ale kto je? Ani on. ....a to sľuboval, že ma nikdy neprestane milovať.
Keď sa ho spýtam, či ma ľúbi iba povie, že áno,alebo ostane ticho. Nie je s ním dobrá reč. Druhú partnerku je nepravdepodobné, že by mal. To by som hádam vycítila. Musí mať veľmi dobrúnáladu, musím mu navariť neviem koľko druhov večere, a spraviť pekný deň,alebo výlet, aby mi povedal, že ma ľúbi. Aj to iba asi z povinnosti. Pritom máme iba 28 :( To takto už bude donekonečná?

Apokryft

S tymi knihami som to myslel všeobecne nie na teba Alias.Aj ja som tu uz ponukol niekolko kníh .A aj tak pochybujem ze to niekto čítal.A aj keby ci je pre mna vau pre ineho nemusi znamenat nic .

Apokryft

S tymi knihami som to myslel všeobecne nie na teba Alias.Aj ja som tu uz ponukol niekolko kníh .A aj tak pochybujem ze to niekto čítal.A aj keby ci je pre mna vau pre ineho nemusi znamenat nic .

Aliss

Apokryft, knihu som sice odporucila, ale nikde som nenaznacila, ze tato kniha ich vztah zachrani alebo ze si ju staci precitat a vsetko bude dobre :) Vobec. Niekomu ani 20 knih nepomoze. A konkretne tejto osobe bohuzial nie. Ona by ani nepochopila co v knihe je :) Som o tom presvedcena. Viaceri jej tu napisali fakt dobre rady a ona namiesto toho, aby sa nad nimi zamyslela a napisala k nim nieco, si hudie len to svoje. Takym ludom naozaj "niet pomoci". Ziju si vo svojom svete.

Apokryft

Allis tu spomenula knižku o 5_tich prejavov lasky alebo nico take.Knižky alebo múdrosť vedieť ešte neznamená výhru.To čo viem treba aplikovať v živote vedieť to použiť vedieť to žiť a to sa učíme stále.Hovorí sa že pravda ťa oslobodí ale treba k tomu dodať Poznaná pravda ťa oslobodí.Ale vratim sa ku knihe .Určite je velmi dobrá nieco podobne som kdesi čítal aj ja .Je to o piatich prejavoch lásky.Je ich viacej ale hlavných je asi 5.
Prvý je spoločne strávený čas .Osobu ktorú milujeme musíme s nou tráviť čas.
Druhý prejav je pocit uistenia.Osobu ktorú milujeme uisťujeme ju o nasej láske hovoríme jej to.
Tretím je obdarúvanie _darčeky,atď
Štvrtým prejavom je osobný kontakt objímanie,chytenie za ruku sex
Piaty sú skutky slova.To čo hovoríme milovanej osobe aj splníme! Čiže len prostredníctvom skutkov že ich plníme cíti ze to myslíme vážne a ze ju milujeme.
Takže tychto hlavných päť.
Ale nie každý počuje rovnako na všetky.
Zlatokopka potrebuje hlavne dary ale nezáleži jej napr na.spolocne strávenom case
Alebo Romanticka dusa si nezakladá tolko na daroch.potrebuje mat milovaného pri sebe boskavat ho objatie atď jasne aj darceky aj pocit uistenia ale nie vsetko rovnako.
Takže keď máš doma mašinu a potrebuje hlavne sex zbytocne jej budes kupovat darceky a zase naopak.To ako keby si na nu hovoril čínsky.Ak toto niekto dočítal až do konca je jasné čo z toho vyplíva.Každý pocuje na nieco viac alebo menej.Povedz starému ako to je u teba.Vlastne m s l by to vedieť....

bendiq

Ak sa k tebe chová normálne, nenadáva ti, nebije ta, trávite spolu čas, tak neviem, my nie sme takí, nevravím, že všetci, aby sme sa neustále muckali a vyznávali si lásku

hafhaf

Akoze z povinnosti este nikdy nikto nikoho nemiloval a lasku si nemozes vynutit ani dobre navarenou vecerou ci peknym vyletom. Vyzera to tak, ze zijes v minulosti a pre minulost, preto necitis partnerovu lasku v pritomnosti a mozno ju neciti ani on, ale tak ktovie, nememu ani mater nerozumie.

Samucka

Tak na rovinu. Možno má vášho vzťahu dosť a nevie ti to povedať. Ďalšou možnosťou je , a je to normalne že časom to už nie je ani tak o láske ako o zvyku na partnera. Zamilovanosť trvá tak dva roky kedy je všetko krásne a úžasné. Potom príde stereotyp. A nastanú iné hodnoty vo vzťahu. Viem že ti to chyba ..to obdobie ako na začiatku. Ale muži sú už taký. Ja som s mojim 21 rokov. Tak viem o čom píšem. Stále sa máme radi ale o nejakej vášni alebo Tom ošiali ako kedysi sa nedá hovoriť. Tak veľa šťastia.