Ahojte, dlhodobo mám problém z rýchlim tepom 120,140 miestami 150. Zvycajne to je po cigarete a unave napr. Kontroly preukázali sinusovu tachykardiu, doktor povedal ze zvolnit, ze je to stres. No bohuzial nic nepomáha, mate s tým skusenosti,? Dakujem
Vysoky tep,
Začni sa hýbať, nečuduj sa, že máš taký vysoký tep pri akejkoľvek činnosti, keď sa vôbec nehýbeš..
Takze si to vyjasnime, ty mas ten rychly pulz len pri záťaži ? Ak ano tak pri akej zatazi ( chodza, beh, či aky typ ?) ?
Skus sa zameriat na tu chrbticu, nech ti spravia CT chrbtice a nech potom vyhodnotia ci ty to nemoze sposobovat aj tá chrbtica.
Co sa cigariet týka tak tie zrychluju pulz, kolko vyfajcis denne ? Postupne by som ti odporucil ich vysádzanie.
Tep v úplnom kľude je ok. Od 55 do 67 stabilne. Tesne po zobudeni 50. Akonáhle zacnem fungovat tak sa zvysuje a v klude je vzdy ok.
Áno, ekg ok, holter ok, sono srdca ok, záťažové ek ze je dobré, skôr sa ukazala netrenovanost srdca. Mineralogram ok, aj ostatne vysledky ok. Dokonca aj ct srdca a ciev je ok. Deň mám rozložený normálne len často sedim som bez pohybu. A tento tep je zvycajne ráno po cigarete skoro vzdy. Plus veľké problémy s chrbtom mávam. Doktor povedal ze stres, ale to povedia zvycajne ked sa im nech hľadať pricina. Neviem ako to zmenit
(Ahojte, dlhodobo mám problém z rýchlim tepom 120,140 miestami 150. Zvycajne to je po cigarete a unave napr. Kontroly preukázali sinusovu tachykardiu, doktor povedal ze zvolnit, ze je to stres. No bohuzial nic nepomáha, mate s tým skusenosti,? Dakujem)
Takze ekg ti robili a mal si ho v poriadku ? Ak ano, tak tvoje problemy nie su zapricinene srdcom. Robili ti aj testy na stitnu zlazu, a biochemiu , sodík, draslik atd?
Takyto pulz zvyknes mat v klude, alebo po namahe a ked mas takyto pulz mas pri tom aj stres? Teda ci sa nejako velmi nevynervujes a ci ti nahodou to nesposob iten pulz.
Popíš trochu tvoj den, co jes co pijes, kolko spíš, kolko pracujes a tak.