Moja dcera ma OCD,obsedantno kompulzivnu poruchu .Sme uz objednaní zatial k psychologicke , neskor urcite zakotvime aj u psychiatricky ..
Je to uz neunosne , kazdy den placem a neda sa to uz nijako vydrzat .bola by som velmi vdacna , kto ma takuto diagnozu , keby mi napisal , co i len najmensie rady , ci svoje pocity ..
Dcera ma desat rokov , zo dna na den viacej vrci ..neustale doma vrci a ak nahodou kychneme zakasleme , ci preglgneme , vydava hrozne zvuky , , nemozene pri nej jest , pit a pomaly uz aj dychat..
Strasné zvuky vydava pri tom ..
Ked ide niekam z izby do izby , zavrie dvere s desat krat ich asi silno zavrie este , teda otvori zavre otvori zavre ..silno! A potom este s kluckou niekolko krat myka ..a vrci pri tom...
Vema je toho co vsetko robi ..Avresivna ku nam , neznesie kritiku , vravi si ze je najlepsia , najmúdrejšia atd ,...a zaroven aj najmenšia !je vvysoka a neznesie ked jej niekto povie ze je velka."ona je najmensia na svete "a ked jej to nepritvrdime , ma hystériu totalnu , dokial nepovieme ze je "najmensia na svete ".casto dochadza ku hadkam a agresii velkej , škriabe nas vtedy , kope atd ...
Je toho velmi vela ...ideme uz k odborníkovi , len akosi neverim a neviem si ani len predstavit , ze by sme sa toho zbavili ..Susedia sa samozrejme tiez velmi urcite hnevaju a aj dcerine zvukové tiky obcas napodobňuju..Vyznie to vsetko pre zdravého človeka velmi smiesne , no my sa uz ozaj istu dobu tak velmi trapime , ze uz ozaj nevieme ze co , paradoxne , dcerka si z toho nic nerobí ..
Preto som vdacna o kazdej informacii o tejto chorobe , priamo zo skúseností ..(informacie o chorobe mame uz dopodrobna naštudovane )