Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zmluva o požičaní peñazí

Januska32

poziciavat velku sumu penazi nikdy. Neviem sice naco ich tvoja sestra potrebuje ale fakt ako bolo spomenute ten kto si poziciava bude mat financne problemy stale a ide s problemu do problemu pozickami.... pokial to nieje zivot ohrozujuca situacia nechaj sestru nech si ide zarobit do zahranicia peniaze napríklad... clovek ktory ma financne problemy tomu chce osud ukazat ze sa musi s nimi popasovat a nie cakat ze to niekto druhy vyriesi za neho... .ma sa tym nieco naucit....

Bohatier

Ak si chces zachovat dobre vztahy so sestrou tak jej radsej vacsiu sumu nepoziciavaj. Ja som pozical 2x niekomu z rodiny a to prva osoba uz cez 13 rokov sa nanic nezmohla a ta druha okolo 7. Ten kto nema peniaze teraz ich nebude vediet mat ani neskor. Tot moj skrom nazor.:P

denisaf

sestre ziadne peniaze nepoziciavaj... bohuzial mam podobnu trpku skusenost s rodiny a dodnes mi peniaze dotycna osoba nevratila... Nech si sestra zarobi pekne cestne peniaze alebo nech zije len v ramci svojich moznosti!

Nesnadko

Jojoka... to sa robi na matrike alebo u notara a za to sa plati par eur - ja som to chcel vyriesit tym svedkom, ak si cital moj text s porozumenim... Ona nepisala, ze chce overit podpis, ale ze chce ist na mestsky urad - mne to prislo ako keby od toho ocakavala nejaku zaruku od uradnika, ze ta zmluva bude ok - lenze overenie podpisu este nezaruci, ze zmluva je dobre napisana - to tam neskumaju.
A Ovecka ma pravdu - treba platit prevodom nie cash, aby bol dokaz o odovzdani penazi.
A este nieco - ak sestra peniaze nevrati z titulu, ze jej to nebude dovolovat jej financna situacia, tak to nebude trestny cin (ak sa nepreukaze, ze to vedela uz pri poziciavani si penazi), ale bude to iba obciansky spor a ona moze aj vyhlasit osobny bankrot a zbavi sa tak dlhu.

0vecka

a aby som nezabudol najlepsie ked sa tam spomenie aj ako sa dana suma pozicala. Najlepsie bankovy prevod a ako sa vrati tiez najlepsie bankovy prevod.

0vecka

pranik je imho tuto zbytocny ale nemienim sa o tom s niekym hadat. Urcite nie zdrap papiera ale urcite nieco min na PC vytlacene s tym ze tam dlznik napise ze to cital a suhlasi a podpis a najlepsie ked je pritom aj svedok a mozete si to este nahrat na mobil. To ze treba pravnika je blbost pretoze takychto zmluv sa podpisuju denne kvanta a naco by pravnik stale pisal to iste? Toho by som navstivil ale ak by sa jednalo o vecsiu sumu napr. aspon 30 000 a viac. Kvoli 100 EURam je blbost ist za pravnikom. Dobre je aj dohodnut co sa stane ak to dlznik nevrati, uroky a podobne.

ako vzor aspon nieco taketo:

zmluvaopozicke.sk

Omen

Petranka, zmluva nie je zdrap papiera s 2 - 3 vetami, ale obojstranná právna dohoda, ktorá má svoju formu a musí obsahovať určité náležitosti vychádzajúce z Občianskeho zákonníka.
Ako ti tu už poradili - smer právnik a ja dodávam, že máš na výber ešte advokáta a notára.
V tvojom prípade by som zvolia notára, ktorý ti vyhotoví notársku zapisnicu a zároveň overí aj podpisy.
Ak by si stratila zápisnicu, nemusíš sa báť. Je uložená v Registri listín. Pre prípadne potreby zároveň získaš aj exekučný titul.

Nesnadko

Ano staci vlastnymi slovami a hlavne ked to budete podpisovat nech tam este niekto je. A aky mestsky urad? Tam je oddelenie podpisu zmluv medzi obcanmi? Uradnik bude "velmi rad" ked tam za nim s tymto pridete. Co oni maju s vasou sukromnou obcianskou vecou?

Jojokahjk

A ešte popros Nesnadka, aby ti poslal údaje, aby si sa vedela na neho obrátiť, keď budeš mat problém na základe jeho rady “žiadneho pravnika”... Ja prosím Nesnadka, aby mi poslal odkaz na jeho Rozsudok ( samozrejme bez osobných údajov ), kde mu súd priznal nárok zo žaloby na základe podpisu na bankovom výpise, lebo tomu neverím.