Strach byť sama počas choroby

Príspevok v téme: Strach byť sama počas choroby
alessa

Mám ohromný strach ostať sama keď som chorá. Žijem s rodičmi, ktorí pracujú, ja som nezamestnaná a vždy keď ochoriem bojím sa byť sama v byte.. čo ak sa mi niečo stane a nikto nebude nablízku... neviem sa toho strachu zbaviť, trvá to možno nejaké 4 roky.. už nechcem byť taká hnusoba a žiadať od rodičov aby ostávali so mnou doma, ale inak sa idem zblázniť a neviem sa vôbec ukľudniť... otec mi vraví že som horšia ako malé dieťa, vždy sa kvôli tomu na mňa nahnevá, ale ja sa proste nedokážem ukľudniť... nemám nikoho iného viac-menej, kamarátky majú vlastné životy a priateľ je z iného mesta... prosím poraďte mi ako sa toho strachu zbaviť a či sa to dá... niekedy sa bojím aj sama v noci v izbe...

alessa

Ďakujem pekne za rady, už je to lepšie, spomenula som si, že moja starká mala tiež toto, bála sa byť sama už stále, ak to bude pretrvávať možno vyhľadám odbornú pomoc, nechcem sa už nechať ovládať strachom.

ped

Ja musím dať svojmu psovi meno Chrípka, aby som vedel, že také niečo ešte vôbec existuje. A čoho sa bojíš? Však ležíš si v posteli, piješ si čajík s medom alebo rafinovaným cukrom, ha?:-)

Swift

Musíš si uvedomiť, že ten tvoj strach je absolútne neopodstatnený, sú to bežné choroby, ktoré občas dostane úplne každý a nikto na ne len tak neumiera. Môžu sa zhoršiť, keď sa človek nelieči a podobne, ale ak si inak zdravá a nemáš napr. nejaké srdcovo-cievne problémy, tak sa ti nič zlé nemôže stať len tak z ničoho nič. Samozrejme každá choroba je nepríjemná, ale po pár dňoch si zase v pohode a pamätaj, že to nič nie je. :)

Tomas12345

A ty inak byvas sama ? A ked si zdrava vtedy sa nebojis byt sama?
Kazdopadne mas predsa mobil takze kebyze ty pride zle tak predsa zavolas rodicom ci záchranku nie ? Zober si to tak ze v minulosti neexistovali mobily takže čo mali vtedy robit ludia ? Alebo bývali na dedine kde siroko daleko nebolo doktora a predsa to vzdy nejako zvládli.

Swift

Tou chorobou myslíš dáku chrípku a podobne? Ak len toto, tak čoho konkrétne sa bojíš? Čo také by sa malo podľa teba stať?