Mám priateľa, sme spolu vyše rok a pol. Viem, že ma má rád ale nikdy to nepovedal ani slovkom. A keď mu aj poviem niečo v zmysle, že mi na ňom záleží a mám ho rada, buď nepovie nič či zahovorí alebo sa vždy srandovne pýta prečo. Na slová chýbaš mi mi odpovedá že ukáž mi ako veľmi. Niekedy ma to tak zamrzí, lebo to myslím úprimne. Koľkokrát som chcela povedať ľúbim, nemám odvahu pri neistej reakcii od neho. Netuším čo si o tom myslieť...občas by mi príjemne padlo niečo pekné počuť ale nie vynútiť si to. Zmizli aj tie pekné oslovenia ako miláčik. Mali ste niečo podobné vo vzťahu?..
nepovie co citi
neskúšala si s ním rozprávať o tom ako to vyzeralo u nich doma keď bola malý? nepoznáš jeho rodičov? možno si oni takto nikdy lásku neprejavovali a tak to pre neho vôbec nie je prirodzené. rozprávala si s ním o tom?
Normálne sa ho na to spýtaj. Chlapi už po dlhšom vzťahu nemajú takú potrebu vyjadrovať tak tú lásku tak ako na začiatku, to však nemusí vždy znamenať, že to tak necíti. Priprav pekný večer, otvor flašu vína, navoď príjemnú atmosféru a potom si s ním daj úprimný rozhovor, že toto ťa trápi, povedz mu to tak ako to cítiš a podla jeho reakcie uvidíš. Ak bude aj po tomto totálne chladný tak bohužial ... ale možno napokon zistíš, že cíti to čo ty, len nemá takú potrebu to prejavovať takto napríklad
možno bude naozaj najlepšie opýtať sa ho, či sa niečo zmenilo medzi nami alebo ako to cití
Zo začiatku vzťahu stále písal volal že mu chýba a kedy spolu budeme a podobne, ustali tieto slová to ako chápem vídame sa ako sa dá. Nemyslím si že je to sebavedomím, on mi príde tak udravo normalne sebavedmý chlap. Iba možno vekový rozdiel ja som mala 25 a on ma už po 30.Introvertný ani nie, povedala by som, v spoločnosti je okej aj keď nie je neviem aký extrovert ktorý by sa sa každým rozprával a podobne. V mladosti ako to u neho bolo, nikdy mi nepovedal len že mal priateľky a nevyšlo to. Možno si to v rodine nikdy tak nehovorili ze majú radi jeden druheho. Raz mi povedal ze on na to nie je zvyknuty. A to mi prislo trochu ako vyhovorka, nechcem to od neho kazdy den ale obcas nieco aspon naznacit, pridem si potom ako blba ked mu nieco poviem ci uz zeby chybal alebo ze na neho tesim. Pytala som sa ho ci je mu somnou dobre..a on iba prykyvol a nic viac..zamrzi to. Ano este pred par tyzdnami aj ked malo mi hovorieval milacik, ked uz nepovedal nic ine ..toto pre mna znamenalo vela. Neviem sama, mozno naozaj v sebe riesi nejaky zlom a rozmysla ci to chce somnou skusit aj do buducna. Mam strach mu povedat lubim ta , pretoze ak by zas povedal iba ukaz alebo bol ticho, asi by to bolo trapne a smutne..
Mne to príde zvláštne... Nepovedať partnerke vôbec nič zaľúbené? Reagovať na "chýbaš mi" "ukáž ako veľmi"? .. Nech je človek akýkoľvek introvert, hanblivec a pod. milovanej osobe (zvlášť po vyše roku kedy by si už mali byť dostatočne blízki) rád povie niečo pekné. Rovnako aj človek, ktorý nepotrebuje plytvať slovami a radšej dokazuje skutkami, občas niečo milé zaľúbené povie. Nemusí to byť každý deň, ale občas rozhodne áno.
Píšeš, že ustali aj oslovenia ako miláčik,... nemyslím si, že by to veštilo niečo dobré. Skôr mi to príde ako keby sa v ňom odohrával nejaký zlom, ako keby v sebe niečo riešil - má ten vzťah význam? ľúbim ju? ... (ale môžem sa mýliť).
Tak isto mi nepríde zdravé aby si sa mu bála povedať, že ho ľúbiš. Nie ste spolu týždeň, ani dva. Strach ČOKOĽVEK povedať partnerovi je znak nezdravého vzťahu.
V každom prípade radím porozprávať sa s ním o tom a trvať na vysvetlení.
saxana5454 - Hups... Neprečítala som si tvoj problém dokonca. Hovoril ti miláčik a pod., ale zmizlo to. Nerada ťa straším, ale mohlo by to znamenať, že naozaj k tebe cíti menej alebo už k tebe necíti nič.
Pozri, normálne si s ním sadni, porozprávajte sa o tom, či ťa má vôbec rád.
Swift - Vôbec to tak nemusí byť, že ju nemiluje. Proste niekto to tak má, že aj keď niekoho miluje, nedokáže to vyjadriť slovami. Môže za to chladná výchova, nedostatok lásky, aj hanblivá povaha.
Nehovorím, že to nehovoríme vôbec. Hovoríme to zriedka a človek, ktorý to potrebuje každý deň počuť má smolu. Ja tie slová beriem vážne.
uteč od neho!