Zdravím, tak, ako by som začal, trpím depresiami od 13 rokov, mám 22, premrhal som zbytočne veľa príležitostí, myslím s dievčatami, aj kamarátmi, neviem s tým už vôbec ďalej žiť, mal som to všetko využiť, kým som mohol...som pre nich nič, hoci to tak ani moc nie je, ale teraz už je to proste...všetko preč. Nedokážem nadviazať kontakt, som úplne sám, nedokážem s tým nič sám už urobiť. Už dlho. Vyhodili ma z práce kvôli nadmernej absencii (ťažká chronická únava), potom som bol na dlhodobej PN, no a teraz sa snažím si nájsť nejakú prácu vhodnú môjmu stavu, no zatiaľ som nič nezobral. A...myslím, že na tom už vôbec nezáleží. Som zo Žiliny, ak by niekto chcel vedieť. Venoval som sa svojej fyzičke, vyzerám dobre, teda najlepšie ako asi vôbec dokážem momentálne. Ak by chcel ísť niekto von, tak kľudne. Niekto s podobnými ťažkosťami, alebo aj nie a nemá s kým ísť vonku, chcel by som ísť medzi ľudí, no sám to absolútne ani nezvládnem a ani nemám z toho radosť.
Myslenie na samovraždu, čítať, iba ak sa vám vážne chce
ja som tiez premrhal viacej prilezitosti co sa tyka bab. Mohol som mat sex uz viackrat denne v 17 rokoch a taktiez som mohol mat krajsie vztahy a vsetko som premrhal. Potom nastali problemy a bol a bol som psychicky na tom velmi zle. Teraz sedim v robote od 8smej rana do 20tej a idem domov. Zajtra zase to iste a dookola stale a stale. Taktiez nemam ziadny zivot Cakal som ze v new robote bude aj mladsi kolektiv co sa tyka zien ale darmo. Jedna je zadana, dalsia ma 30 a zdoverila sa mi, ze sa jej nechce zit, takze nic a tretia si prisla len zarobit aby odcestovala do zahranicia. Takze ziadne new kamaradske vztahy. Mam 24 a v zivote som nic nezazil. Co sa tyka sexu ani nehovorim teda. Asi sa znizim pod uroven zien, ktore ked nema vacsina sex tak si to vynahradia vibratormi a ja si asi kupim asi umelu vaginu . Zmieril som sa s tym, ze po mne neche nikto ani len kamaradsky vztah tak co. A ziadne rady mi sem nepiste !!!!!!!!!!
Tak a pekne k veci a žiadne omáčky okolo toho. Viem, resp. správne predpokladám, že nie si v tajných službách inej krajiny, aby si nám poškodila, či? Povedz nám prosím ťa pravdu, lebo tieto pi.oviny o samovraždách už nikoho nebavia! Čo sú tvoje hodnoty, keď máš niekoľko rôčkov? Peniaze? O tom pochybujem, na to si ešte nedorástol/la. Prosím ťa, zameraj sa na nejakú inú aktivitu a vybavené a ak nemáš prácu, tak si nejakú nájdeš, prežiješ to, nech to je čokoľvek a už tu nepíš tie magoriny o samovražde.
Odpovedz mi napriek tomu, čakám.
l6d7 - Musíš len natrafiť na správnych ľudí , niekedy je to len jeden človek zo sto ale stojí za to.
Mrzí ma čo si zažil no je na čase tu minulosť spracovať lebo sa bez toho nepohneš ďalej. Si už inde a tvoj brat tiež .. neviem čo ho viedlo k tomu že bol taký no u súrodencov to býva občas také ...
Máš na niečo nadanie ? Baví ťa niečo v živote čo by si robil rád ?
Ahoj.
Pokial mas taku vycerpanost pri depresii, ze az normalne ked dojdes z roboty a musis sa hodit na stolicku a pripadne si velakrat cez den aj povzdychnes a nevies, co za tym je, tak by som ti odporucil to, co som radil tu www.zdravie.sk
Ak sa na to das, bol by som velmi rad, keby si ma informoval, ako sa ti dari a neodkladal to. Lebo pre mna to bolo ako nejake znovuzrodenie.
Ja depr. som mal, uz teraz nemam. Mam soc. f. Mal si ju aj ty pred depresiou?
Keď si zo ZA a hladas niekoho na stretavku, tak je teoret. moznost, ze by sme sa aj mohli (raz) stretnut (v centre) napis mi na mail cliattsi@azet.sk.
Zaujima ma aj, ci mas taky pocit "stratenosti" osamelosti a ci tieto pocity boli aj v detstve pred depresiou a ci sa tieto pocity postupne rokmi prehlbovali. Si samotar odmalicka,al. si spolocenský clovek?
Tiez - ci si pocitoval radost zo zivota uz aj pred depresiou, alebo si mal pocit, ako keby si nepatril do tejto spolocnosti a celkovo ta nebavi zit?
Take otazky kladiem preto, lebo sa zaujimam o prezivanie tychto pocitov a davam to do suvisu. Hladam urcite vychodiska z toho aj pomocou doplnkov(prirodnych) a potrebujem niekoho, kto preziva podobne pocity ako ja a je zaroven ochotny o tom hovorit. Lebo takto sa neda dlhodobo kvalitne zit a myslim si, ze psychiatri nie vzdy pomozu a hladaju pricinu.
Čo ju spôsobilo, brat ma šikanoval doma, hlavne preto a že sme bývali len s mamou. Rozvod už bol veľmi veľmi dávno. Ja viem, že sa to dá, ale ja to sám proste neviem urobiť...neviem s kým alebo čo. Nikam to nevedie. A keď pôjdem do práce, budem len chodiť domov unavený, bez chuti...keď sa aj snažím s niekým, nedostanem často nič od nich späť, aj keď som pozitívny
l6d7 - Keď trpíš od trinástich depresiou tak ak sa smiem spýtať čo tu depresiu spôsobilo ? .. Rodina , Šikana v škole alebo niečo iné ?
Naah , tiež som premrhal kopu príležitostí ale tým sa život nekončí , si mladý a máš celý život pred sebou , len to na dne nevidíš , treba sa postaviť a vtedy uvidíš tu krásu.
Viem , osamelosť je zlá a bolí hodne .. No nevzdávaj sa , dá sa to dať do poriadku.