Dobry den prajem, je mi jasne , ze na temu zlcnik a zlcnikove kamene sa tu uz diskutovalo. Prepacte , ze zakladam opat ale chcem radu na moju situaciu. Zlcnikove kamene mi boli zistene mesiac po porode, nakolko som mala velke bolesti a netusila som z coho objednala som sa na sono. Vysledok 4 az 5 kamienkov o velkosti 3mm. Dlho som zvazovala, co s tym nakolko som kojila nechcela som aj ked na par dni odist od malickeho dietata rozhodla som sa , ze pockam aspon pol roka. Caje, dieta, bylinky co som sa docitala na internete pomohli. Zlcnikove zachvaty som uz nemala , obcas som citila tlak pod prsiami , bolel ma chrbat. Ked sa na to clovek pozrie logicky by som nemala vahat a ist si dat vybrat zlcnk. Chirug povie , ze robim velku chybu ked operaciu odmietam a planujem druhe dieta. Ano viem , ze to je risk a dieta bude jeden z prvych dovodo pre ktore si zlcnik dam vziat, aby som ho nahodou neohrozila keby som dostala silny zachvat v tehotenstve. Ale stale mam pocit, ze musi byt nejaka ina moznost. Vsak ten organ predsa ma svoju funkciu. Tvrdia, ze telo ho nepotrebuje, ale ja si to nemyslim. Takze bojujem sama so sebou a potrebujem pocut nejake nazory , rady, cokolvek pripadne s kym sa oplati este poradit okrem chiruga, ktory je jasne , ze rezat povazuje za jedinu cestu. Dakujem pekne.
Žlčník
Nie ,zevraj jedina moznost je vybrat zlcnik aj s kameňmi mi povedal primar. Pochopila som to tak, ze rozbijat mozu iba kamene ,ak su v zlcovode.
Dobrý deň, rozbíjanie kamienkov ultrazvukom vám nenavrhovali?