Sklamanie z blizkeho cloveka

Príspevok v téme: Sklamanie z blizkeho cloveka
klods

Asi pred 3.h som sa dozvedela informaciu,ktora sa ma neprijemne dotkla.Mame dlhorocnych priatelov-manzelsky par v Bratislave.Otec ma v sucasnej dobe zdravotne problemy.Preto otcovi ten muz z vlastnej iniciativy vybavil doktora v nemocnici u nich v Bratislave.Otec mal pricestovat rano na tie vysetrenia.No oni trvali na tom,aby otec pricestoval uz vecer a prespal u nich.Trvali na tom,ze je to tak lepsie a pohodlnejsie kvoli absolvovaniu lekarskych vysetreni.Tak ja som kvoli prichodu otca nakupila 2.cele kurence,ryzu,zeleninu k rizotu,cerstvu zeleninu na salat,brokolicu a smotanu na polievku.Aj koreniny.Vsetko potrebne som nakupila,vzala som to k nim a u nich som potom z tohto navarila komplet jedlo.Polievku,hlavne jedlo,salat.Proste aby oni nemali vydavky a starosti kvoli tomu,ze mal prist moj otec (ja byvam na internate,studujem).Tak dnes rano isli obaja spolocne do nemocnice. Potom do druhej nemocnice isli na rontgen.Po vysetreniach isli k nim domov,naobedovali sa vsetci z toho,co som den predtym u nich navarila.A odviezli potom poobede otca na vlak domov.
Telefonovala som dnes vecer s otcom,ci pricestoval poobede v poriadku domov,no a medzi recou mi spomenul,co sa stalo.Otec mal pre toho muza (obaja su uz dochodcovia),pripravenych 50€ na benzin,co s nim dotycny jazdil.No a ten muz sam od seba zacal rozpravat na tuto temu-ze ci mu da otec peniaze,lebo vsak nebeha jeho auto na vodu,okrem benzinu spominal amortizaciu vozidla,svoju stratu casu-ze s mojim otcom bol,ze mu vybavil vysetrenie,lekara.Bolo toho viac.Otca sa tieto reci dost dotkli-vytiahol preto 100€ a dal mu ich.
Oboch nas to s otcom zaskocilo.Lebo otec k nim do Bratidlavy malokedy chodi.Mozno 1-2.krat rocne.Na par hodin.Maximalne na 1.den aj s prespanim,potom uz ide prec.
Nikdy na nas dotycni ludia financne nedoplacali.Skor naopak.Mame chatu-kam oni chodia rok co rok na 1-2tyzdne na dovolenku.Vzdy so sebou zoberu aj dceru s vnuckou.Pride tam za nimi aj zat niekedy.Dokonca chatu vypytali uz aj pre ich syna so zenou,ktori tam tiez 1.tyzden boli.Vzdy su u nas na chate zadarmo.Asi si viete predstavit,ake su to vydavky na vodu,elektrinu,atd,ked 2-3tyzdne tam byva aj 5.ludi.Ked k nam pridu-otec im vzdy nabali plne auto potravin,aby nemuseli oni nic kupovat.Zeleninu,ovocie im otec vsetko zo zahrady bio dava,alebo im on vsetko nakupi.Vzdy im plno masa da,chleby,vajcia.Vsetko. Ked su u nas,pozyva a plati im vylety,kupele,restauracie. A to nehovorim,ze ked su vianove,velka noc-vzdy im posle po mne plno klobasok,huriek,ovocia,zakuskov pre nichna sviatky. Aj teraz,ked tam k nim prisiel,doniesol im 10kg jablk, flasu,bonbonieru. Velmi ma to preto zaskocilo-ako si tento clovek vypytal peniaze od otca. Lebo otec je velmi srdecny,stedry clovek,dobrak od kostia,a ked som toto pocula,velmi sa ma to dotklo.Aj otec bol zaskoceny,vzalo ho to. Dotycny mi vecer pisal 3.sms,ale ja som nebola schopna mu odpisat. Velmi ma ludsky sklamal,ako si vypytal tieto peniaze. Skor som sa potrebovala iba vyrozpravat.Rozmyslam,ze dotycnemu najblizsie poviem,ze ma jeho spravanie sklamalo.Chcem obmedzit nase stretnutia na minimum.Vy by ste ako reagovali na mojom mieste? Lebo otec nechce,aby som tomu muzovi nieco hovorila

tuhaki

ukončil by som s nimi akýkoľvek kontakt, aby oni chodili na niekoľko týždňové dovolenky na chatu kde majú vždy full servis- normálny človek, kamarat, by naoplatku tiež doniesol nieco z domu alebo kúpil, ale vypýtať si peniaze tak sprosto ako to predviedol, koniec

if

Ze oni idu na akesi predrazene liecenie kto vie, aj kam, to su ich sracky a ked na to maju, nech si idu, ale ked na to nemaju, nech sa teda nepokusaju zohnat si na to financie okradanim inych. Ked uz mas otca objednaneho na tu magneticku rezonanciu, nech teda na nu ide a dobre si urobila, ze si mu vybavila ubytko na intraku a mhd ze ma zadarmo, to je vyhoda, ktoru sa oplati vyuzit, tak mozes rovno uz pred tou magnetickou rezonanciou tomu tvojmu znamemu odkazat, ze ubytko uz mas vybavene a odvoz tiez, tak NECH SI NEROBI ZA VAS ZIADNE STAROSTI a ze to vychadza tak, ze sa uz v ten den nestretnete. Nezabudni podakovat za starostlivost, ked uz teda chces byt slusna a aj pekne povedat, ze ste sa takto rozhodli, ze bude tvoj ocino chodit k lekarom uz len vo vasom meste, LEBO TAM VAS TO VYJDE LACNEJSIE - nezabudni poznamenat :) Len aby vedel. Ked z nepriameho naznaku vo forme vety tam vas to vyjde lacnejsie nieco pochopi, tak fajn, ked nepochopi, jeho problem. A po magnetickej rezonancii naozaj sa uz potom zamerat na tych lekarov u vas, vo vasom meste. Ked su vasi znami hentaki nenazranci, tak uz potom fakt sa drzat stranou aspon len nejaky cas a velmi okolo nich nechodit. Liecenie je ich vec a ich vydavky, nie aby ste im cele liecenie platili vy. A s tym ich citovym vydieranim nech sa strcia niekam... Nie je potrebne vyslovene si kalkulovat do posledneho centu, kto komu co kedy dal a kto komu za co kolko dlzi, ale V KAMARATSTVE by sa clovek nemal citit ani obmedzovany, ani okradany a ani vyuzivany. Pokial sa tak citi, nie je mozne oznacit za kamarata v pravom slova zmysle cloveka, ktory mu to robi. Aby bolo jasne, sto eur je jedna tretina bezneho slovenskeho platu. Kto je okradnuty o sto eur, musí potom desat dní hladovat.

klods

Pozdravujem vas. Uz som povedala ocinovi,ze ked najblizsie bude musiet prespat v Bratislave kvoli vysetreniam,ze mu vybavim noclah u nas na internate.Stoji to tam na noc 10€. MHD ma ocino zadarmo.Ved ocino by isiel spat aj do hotela.Alebo by pouzil taxik.Ale oni sami ho pozvali,volali k nim.Ja aj tusim preco toto vsetko bolo.Jeho zena dostala kupelny liecebny pobyt.Ona to ma zadarmo,bola operovana.Ale on ide na liecenie s nou.A musi si pobyt hradit.Stoji ho to okolo 800-900€. A mne to pride,akoby potreboval teraz zohnat peniaze za kazdu cenu.Aj za takuto cenu. Vzdy s ocinom chodim ja.Lenze v ten den som mala skusku a prezentaciu v skole.Preto som s nim nemohla byt ja a chodit s nim po vysetreniach.Ano,mame s nimi nadstandardne vztahy.Vsak sa pozname uz roky.Navstevujeme sa.Ale toto ma velmi prekvapilo,co sa teraz stalo.Urcite je to kvoli tomu lieceniu. Moj otec na lieceni napriklad este nikdy v zivote nebol.A je starsi. Dotycny mi dnes aj telefonoval.Pisal mi vkuse sms.Videl,ze si drzim odstup.Tak mi zacal vycitat,kolko mal s tym roboty,vybavovaciek,citovo ma doslova vydieral kvoli ocinovi,lebo vie,ze mi na nom velmi zalezi.Ocino je uz objednany na magneticku rezonanciu.Pojde tam.Ale chcem tieto vysetrenia v Bratislave uz ukoncit,orientovat sa na lekarov tu u nas.Aj ked to nie je ziadna slava.Alebo skusit mu tie vysetrenia sama vybavovat v Bratislave.Ten znamy tych lekarov pozna osobne,sam sa podujal to vybavovat.Ja som chcela iba ocinovi pomoct.Dakujem vam za vase prispevky. Skor som to potrebovala iba dostat von zo seba.Naozaj ma to zaskocilo.Lebo som ich mala ako za rodicov.

MichaelaG

Ja nerozumiem o čom ty tu vlastne píšeš. Ak ty prídeš k nim do ich kuchyne a tam varíš jedlo (či už pre nich, či nielen pre nich), tak vaše vzťahy sú nadštandartné... tak ja neviem o akom sklamaní tu píšeš?

memememe

Su to nenazrane sebecke svine, nic viac. Ale aj vy ste az taki srdecni boli, ze ste na to doplatili...ked je človek až velmi dobry, ludia ho proste zacnu vyuzivat a on nechape za co to mam.
Mam jednu znamu, ktora je tiez taka vsetkym robi po voli, vola si ludi k sebe nakupi navari, porobia jej tam bordel a potom odidu a nikdy ju nezavolaju, nic jej nedaju, ešte su aj urazeni ked sa ozve..a ona len nechape...proste vas vyuzivaju cele tie roky, ved ste to uz museli sami si vsimnut chodia na chatu robia si tam co chcu, minaju tam vase peniaze nepriamo, vy ich napchavate vrchom spodom vsetkym moznym a im neni potom koko*no s prepacenim vypytat si na beznin..
Co by som ja urobila? Jednoznacne by zadarmo chata skoncila...bud by som si vypytala za energie a vsetko ( ved vidis ze ani im nie je nic blbe ) alebo nech si chatuju nekde inde za peniaze....a do SMS by som napisala ze za pomov pri vybavovani lekara dakujete ale ze vas spravanie ohladom penazi sklamalo a zaskocilo a jednoducho po tom čo ste pre nich urobili, ste to nečakali...
Aj ked ono takito ludia ako su tito vasi znami..to nema chochmes absolutne oni si to neuvedomia ze sa chovaju posledni chudaci...
Normalne ma to nasralo aj za teba....neznasam ked toto niekto robi...chamtive svine nic viac....takych k zivotu nepotrebujete.

kafe

keby ste mali 5-6 priateľov, tak do roka týmto štýlom skrachujete. Posielať všetkým na Vianoce klobásy, hurky zákusky ovocie, platiť všetkým priateľom výlety, kúpele, reštaurácie, nechať všetkých priateľov na svojej chate nech tam sú 2-3 týždne (a vy potom ani nemôžete na chatu chodiť, lebo furt je tam niekto iný, ó aké krásne a dobrosrdečné-hlúpe)... vy ste inak v poriadku? Sú typy ľudí, ktorí takýmto štýlom fungujú VZÁJOMNE, to jest OBOJSTRANNE. Ak toto robíte roky rokúce a cítite sa tak dobre, fajn. Ak to funguje iba jednostranne, pre mňa to neni dobrosrdečnosť, ani štedrosť ale obyčajná HLÚPOSŤ. Necháte sa vyciciavať. Máte nejaké komplexi? Myslíte, že by vás priatelia nemali radi ak by ste si ich nekupovali a neobdarúvali?

Ked sa mi niečo nepáči, poviem to. Snáď sa s priateľmi aj rozprávate.

Miga

Jezis co tu vsetci maturujete a obraciate to z kazdej strany? Sa mi zda, ze sa tu potrebujete viaceri vypisat zo slohovej prace na temu "nie je to moj problem ale musim sa tym detailne zaoberat a vyjadrit sa lebo umrem" ....Mila zakl.temy - ste vsetci dospeli. Zdvihni telefon, povedz znamym, ze vies, ze im otec dal 100 eur a ze to nepovazujete za vhodne, vzhladom na bla bla bla veci, co si vyssie vymenovala. Nezabudni pripomenut, ze na chatu uz nebudu mat pristup. Bodka.