Klieste a macka

Príspevok v téme: Klieste a macka
Lucia8790

Ahojte mam obyčko macku, ktora je vonku. Problem je ten, ze vkuse ma kliestov. Dala som jej uz aj pipetu a o 2 tyzdne mam dat dalsiu. Aj napriek tomu jej kazdy den vytiahnem minimalne jedneho kliesta :(
Co je ucinnejsie nez pipeta?? Obojok jej dat nemozem kedze sa tula kade tade a bojim sa aby sa niekde nenavliekla.
Poradte co zabera alebo ako to riesit
Dakujeeem

Lucia8790

Dakujem vam za odpovede
Tak moja kliestom asi velmi chuti :( a chodi aj mimo zahrady..je to tulacka :) tak skusim este tu znacku co ste mi odporucili a ak nezaberie risknem aj obojok. Bojim sa aby nedostala nejakeho "nainfikovaneho" kliesta.
Stravu ma kvalitnu, je dost vyberava :)

Biela Kobra

Protiparazitný obojok býva "gumičkový", takže sa z neho mačka teoreticky vyvlečie, ak sa niekde zachytí, ale riziko tu je. Ja používam tiež Frontline, ale pipetu na chrbát, raz za 2 - 3 mesiace. Lenže keď je príliš veľa kliešťov, prisajú sa napriek tomu a treba ich vyberať. Ak sa mačka pohybuje len v záhrade, treba častejšie kosiť, ale ak chodí za plot, kde je vyššia tráva, tak neostáva nič, len každý deň kontrolovať a mechanicky odstraňovať. Náš včera tiež dovliekol prvého kliešťa. Zaujímavé je, že druhý kocúr, ktorý má takmer 8 rokov, nemal kliešťa nikdy, a pritom obaja dostávajú Frontline rovnako. Takže to súvisí zrejme aj s preferovanou stravou, zložením krvi (pachom mačky) a obľúbenými miestami, kde mačka chodí.

Iva27

Na mačky používam sprej Frontline, myslím že je celkom účinný. Ale aj tak, nič nechráni stopercentne. Vždy sa nejaký odolný kliešť sem tam pritrafí.