ahojte asi pred 5rokmi sa moja štátna zubarka v nemocnici zrušila a odišla do súkromnej sféry, nakoľko som s ňou nebol spokojná nechcela som ísť za ňou, ale chodila som po iných súkromných zubároch, ti nanestastie niekam odišli a opäť hľadám pre seba nejakého zubára, ale chcem sa spytat, ak by som chcela svoje zdravotné karty k nejakému aj doniesť, neviem kde sa momentálne nachádza moja karta. karta zostava v nemocnici alebo si ju lekárka ešte vtedy zobrala so sebou? na mieste jej ambulancie je už úplne iný lekár s iným zameraním
čo sa stane so zdravotnou kartou
Jedna moznost je, ze ked si zubar premiestnil ambulanciu do inej casti mesta, tak spolu s nou vzal aj vsetky kartoteky a druha moznost je, ze kartoteka skoncila niekde v archive. My sme mali napriklad na strednej skolsku zubarku. Ale ona mala aj vela dospelych pacientov, potom som par rokov u ziadneho zubara nebola a myslela som si, ze u nej najdem teda kartoteku, ked ona bola posledna, ku ktorej som chodila. Tak som asi 4 roky po maturite zavitala k nej, ale kartoteka tam nebola a zubarka mi povedala, ze ju dala do archivu. Spytala sa ma, ci by som bola chcela akoze este aj po maturite nadalej chodit k nej, ale ja uz som mala vybrateho ineho zubara, tak mi napisala na nejaky maly papierik nieco, nepamätam sa presne, co to bolo, ze s tym papierikom ked pojdem k tomu zubarovi, ku ktoremu chcem ist, tak on ma s nim prijme a ten papierik ze mi dava namiesto kartoteky a ja, ze dobre a potom ma s nim prijal ten druhy zubar, ktory mi zalozil novu kartoteku. So zubnou kartotekou nejaky extra problem asi nebude, nakolko modernejsiemu sukromnemu zubarovi staci, ked prides k nemu aj bez kartoteky a on si urobi OPG a na zaklade toho vidi vsetko, co na ktorom zube je...