Prehnane rozhadzuje peniaze

Príspevok v téme: Prehnane rozhadzuje peniaze
dianka_l

Zdravím,

čo si myslíte o človeku ( ide o môjho partnera ), ktorý prehnane rozhadzuje peniaze. Aspoň mne to tak príde. Napríklad ideme do obchodu kúpiť potraviny. Ja som od nás z domu naučená pozerať si, čo je výhodné v akcii, no on mi takéto veci vyhadzuje z vozíka a dáva tam rovnaké ale drahšie. Kupuje zbytočne drahé potraviny, drahé vína na večer, vyhadzuje dosť za značkové oblečenie čo mu chodí až z USA. Nedávno si kúpil uplne nový Iphone a hneď si pokupoval aplikácie, čo mesačne platí len aby mal full verzie..pritom ja existujem aj bez takýchto verzii v obyč. telefone, ktorým opovrhuje, minule ani nechcel dvihnuť hovor na mojom mobile lebo to je podradná značka a on ani s tym akože nevie robiť.... Do práce to má kusok priamo MHD, ale radšej ide autom aj keď potom platí celodenné státie a trčí v zápche.
Myslím to z dlhodobého hľadiska...keď raz budeme mať spoločný rozpočet, neviem si to predstaviť..lebo on ako vyslovene pohrdavo rozprava ked vidí že kupim nejaké lacnejšie neznačkové veci. Myslím, že v buducnosti by do spoločnej domácnosti možno aj trval na tom aby nakupoval on. Pritom nezarába vobec nadštandardne. Je schopny žiť par dni aj z posledného eura pred výplatou len aby mal vysoký štandard do ďalšej výplaty ( aj ked neušetrí nič)
Je to len tým, že sme z iného prostredia? Mňa učili rodičia hospodáriť s peniazmi, neoplieskať všetko a jeho zrejme naopak.
Ako mu to mám vysvetliť, aby utracal normálne s rozumom, ved keby raz mame rodinu tak sme po uši v dlhoch takýmto štýlom života.

if

Kolko uz bolo na Azete takych clankov a kolko ich este v septembri bude, ze fajnova pipina akasi vzala uver, sla do 5*hotela do cudziny pri more a tam aby po nej liezli a pavuky a plesne vsade mala??? Na Slovensku sa da najst za 10 € na noc hotel, kde plesne nebudu a svaby po nej liezt nebudu, s chladnickou a kuchynkou, ze si clovek sam moze varit a nemusi na restiky peniaze minat, ale kto si to nevazi, nech ide teda za pozicane "skusit stastie do cudziny", ked je hlupy a potom vypisovat na Azet, jak si prosi peniaze vratit za hento a za to... A ako koho kedy kde cestovka osklbala a slubene nedala, iba... hotel so svabmi a s plesnami. LEbo su krajiny, kde 5* hotel je so svabmi a plesnami a su krajiny, kde penzion maly je bez svabom a plesni, tak nechapem, preco niekto ohrna nosom a opovrhuje niecim dobrym a lacnym, zamerne vyhladavajuc nieco zle a drahe a potom knuci na Azete, stazujuc sa .... na poskytovatela sluzieb, pricom by sa mal radsej postazovat na svoju vlastnu hlupost.

if

Dovolenka ma byt o tom, aby sa tam clovek citil dobre. A nie o zobrati 2000 € uveru s tym, ze naspät do banky treba vratit minimalne 3500. Hlavne, ze sme si uzili a teraz mozme dalsich 6 rokov splacat. Preco su kupaliska v Podhajskej a vo Velkom Mederi zaplnene Cechmi a Madarmi, ale slovencinu tam clovek takmer nepocuje? Lebo Cesi a Madari vedia ocenit vyhody, ktore im Slovensko ponuka. Lacne ubytko, lacnu stravu a dobre kupanie, dobru dovolenku. Na co maju, to si dopraju a na co nemaju, kvoli tomu nebudu uvery brat iba preto, aby sa mohli jak sproste ovce odfotit na socialnu siet, ze boli sme tam a tam, v 5* hoteli a na plazi pri mori a v Brazilii a v Australii a ja neviem este, v jakej riti a hlupak bude tomu somarovi, co na tu dovolenku vzal uver, este aj zavidiet, mudry si zatuka prsrtom na celo, ze kam sme sa to dostali. Ked si Slovaci nevazia to dobre, co tu mame, este je dos Cechov a Madarov, ktori si to vazia a aj si to patricne uziju. Pre nieco sem chodia na nase kupaliska. Uz som napisala, preco. A dobre robia. Oni su mudri, vedia byt sami sebou a nebudu vyberat uvery a chodit za pozicane peniaze na Tenerife iba preto, lebo maju na fb medzi priatelmi jedneho poslanca, ktory tam bol, bo si to mohol dovolit, tak ideme sa opicit, pojdeme aj my. Ja som bola vo fianancnej situacii uz takej, ze by som si bola mohla dovoli 5*hotel a plaz medzi Afrikou a Spanielskom a to aj bez brania uveru a nesla som. Uprednostnila som nieco ine, lacnejsie a ked pozeranie fb prispevkov o najdrahsich dovolenkach, na ktore chodia najväcsi chudaci za pozicane, teda Slovaci, pricom aj podvedome nabadanie zo strany internetu na OPICENIE SA PO NICH akosi nemusim, co mi brani z fb sa natrvalo odhlásit prec, alebo sa minimalne odhlasit v case letnych dovoleniek A BYT SAMA SEBOU??? Dovolenka ma byt o pocite, ze som stastna a ze je mi niekde dobre. A nie o pocite, ze sa po niekom opicim.
Prispevok podo mnou: uzite si, ste mladi, nemusite len sem do Chorvatska??? No vsak ked si na to zarobia, nech si uziju aj Spanielsko, Ameriku, Australiu a Braziliu, preco nie??? Ale nie ked na to nemaju, aby kvoli tomu brali uvery a chvastali sa kade-tade po socialnych sietach, ze kde boli. Lebo najväcsia hviezda facebooku je ten, kto bol na najdrahsej dovolenke, ze? A druha najväcsia, kto sa po nom opicil, ze??? Toto fakt nechapem. Nepochopim ziadnu ubohu trosku, ktora nevie byt sama sebou. Ktorej nejde o to, aby sa na dovolenke mala dobre a aby tam bola stastna, ale ktorej ide len o to, aby sa opicila po inych aj za cenu toho, ze ju dovolenka nejakym sposobom urobi nestastnou. KEby uz nie samotny pobyt, tak minimalne uver, na ktoreho splacanie zarucene nezabudne najblizsich 6 rokov!!!

Carny

Urobila by som jednu vec. Hovoríš,že nemá nič nasporené,tak zaco chce na tú dovolenku ísť? Vyberte niečo slolocne (na nejakej destinácii sa snáď zhodneme) a povedz mu,že to potrebuješ ísť zajednat a zaplatiť do 5 dní.
Aký bude frajer keď Ti bude musieť oznámiť,že na to nemá. ...však nech si predá svoj Iphonik :)

Vidím to tak,že fakt nevie robiť s peniazmi.
Na druhej strane si myslím,že aj ty to trošku prehanas so setrnostou. Si mladá, doprajte si trošku... Choď aj na poriadnu dovolenku, nie len tu do Chorvátska. Najedzte sa v dobrej reštaurácii... Život je krasny... Treba si ho vychutnať a zároveň myslieť aj na budúcnosť...

Tomas12345

Tak pokial si to rozhadzuje zo svojich vlastnych penazi je to jeho vec, i ked nechová sa správne. Ak je to spolocny rozpocet tak to nemozes nechat len tak

huhuhu

ahoj, čítala som že priateľ pracuje už 8rokov? a to ku koncu mesiaca nic nemá? on nemá vôbec nic našetrené za 8 rokov?!!
presne ako tu niekto písal- keby len prednedavnom zacal zarábať a chcel si pokúpit veci na ktoré predtým nemal a spraviť si len tak radosť, tak to pochopím.... ale pracovať 8rokov a nemať nic? v dnešnej dobe? keď nikdy nevies kedy budeš peniaze naozaj potrebovat, rodina, deti, budúcnosť... skus sa zamyslieť či vás vzťah ma perspektívu, lebo ak ty si človek ktorý si odopraje a šetrí, hoci aj na sebe a priateľ je úplný opak, ako to budete riešit neskôr? on bude ďalej rozhadzovať a žiť sa bude z tvojho?

if

Ja ked som zarabala nad 1000 mesacne a chcela som ist na dovolenku, sla som len na Slovensko a hotel nad 15 € za noc som povazovala za drahy. Mame aj na Slovensku pekne miesta, kam sa da ist si oddychnut, stravit dovolenku a neviem, preco niekto silou-mocou musi len na plaz a k moru a do 5* hotela. Taky luxus je len zbytocna strata penazi. Pod pojmom dovolenka si predstavujem psychicky oddych od rodicov, oddych na nervy, oddych od roboty, od kazdeho, ale samozrejme okupat sa, aby boli bazeny nablizku. Nelaka ma vobec ist pri more, mrzela by ma strata penazi. Ja uz neviem, ako ti to napisat.... Radsej na styri tyzdne do Velkeho Medera ako na styri dni do Tunisu.
Co je velmi nepekne od tvojho priatela, ze sa opovrhovacne vyjadruje o vselicom, co je dobre, ohrna nosom nad vsetkym. Mala som v triede na strednej take spoluziacky, co tiez nad vsetkym ohrnali nosom, mnaukali a to ich mraucanie typu: mnaaaau, take trapne, mnaaaau, take podradne, mnaaaaau, take pod uroven, mnaaaaaau, take chudacke..... som prezila len vdaka sluchadlam na usiach :) Neznasam namyslene a retardovane fajnovky, co nad vsetkymi dobrymi vecami ohrnaju nosom a knucia jak postrelene macky. MAT TAKEHO CHLAPA; VYSMARILA BY SOM HO OD SEBA JAK HUS Z VAJEC!

dianka_l

presne mi pride ako typ co zije nad svoju uroven ale potrebuje robit dojem,,,
napriklad teraz sme rozmyslali o letnej dovolenke....ja by som sla aj autom do Chorvatska a mozeme byvať v penzione, to je jedno..on si pozrela len ********* hviezdičkové hotely v Tunisku, na všelijakých ostrovoch a všetko ostatné je chudácke...a vyzerá to že nakoniec nikam nepojdeme...neviem niekedy fakt že čo si o sebe myslí.

dalsi: nie nie on už zaraba 8 rokov, ale ja som s nim ovela kratšie tak neviem ako pred tym zil a hospodaril..viem ale ze je si schopny kludne vziat uver len aby si zabezpecil lepši sučasny život...akoby nerozmyslal ani o zajtrajšku..len to čo je teraz...teraz si treba všetko užiť..teraz treba oplieskať peniaze...neviem ci sme sa našli taketo protiklady alebo čo.

dianka_l

Zdravím prepáčte nemala som včera možnosť sem prísť..prečítala som si príspevky
Hej padol tu nazor, že kedy si užijem peniaze ked nie teraz...ja tiež minam peniaze normalne...nie som nejaky žgrloš alebo čo...ale napr ja nakupim potraviny, niečo do domacnosti, niečo čo potrebujem, poplatim učty a zbytok ( aj ked to nie je nejako vela) odlozim...a vzdy rozmyslam co kupim aj potraviny a podobne...
ale priatel..on pride do obchodu a hadze do kosa jedno za druhym ani sa neobrzie kolko to stoji.pomaly kazdy 2.den sa stravuje v restauracii ked je v praci...v obchode plati nenormalne sumy..a na konci mesiaca nema nič...najprv rozhadzuje bez rozmyslu za jedlo, kulturu, auto, elektroniku...a par dni pred vyplatou nadava na slovensky system kde clovek zije ako chudak