Zdravím,
čo si myslíte o človeku ( ide o môjho partnera ), ktorý prehnane rozhadzuje peniaze. Aspoň mne to tak príde. Napríklad ideme do obchodu kúpiť potraviny. Ja som od nás z domu naučená pozerať si, čo je výhodné v akcii, no on mi takéto veci vyhadzuje z vozíka a dáva tam rovnaké ale drahšie. Kupuje zbytočne drahé potraviny, drahé vína na večer, vyhadzuje dosť za značkové oblečenie čo mu chodí až z USA. Nedávno si kúpil uplne nový Iphone a hneď si pokupoval aplikácie, čo mesačne platí len aby mal full verzie..pritom ja existujem aj bez takýchto verzii v obyč. telefone, ktorým opovrhuje, minule ani nechcel dvihnuť hovor na mojom mobile lebo to je podradná značka a on ani s tym akože nevie robiť.... Do práce to má kusok priamo MHD, ale radšej ide autom aj keď potom platí celodenné státie a trčí v zápche.
Myslím to z dlhodobého hľadiska...keď raz budeme mať spoločný rozpočet, neviem si to predstaviť..lebo on ako vyslovene pohrdavo rozprava ked vidí že kupim nejaké lacnejšie neznačkové veci. Myslím, že v buducnosti by do spoločnej domácnosti možno aj trval na tom aby nakupoval on. Pritom nezarába vobec nadštandardne. Je schopny žiť par dni aj z posledného eura pred výplatou len aby mal vysoký štandard do ďalšej výplaty ( aj ked neušetrí nič)
Je to len tým, že sme z iného prostredia? Mňa učili rodičia hospodáriť s peniazmi, neoplieskať všetko a jeho zrejme naopak.
Ako mu to mám vysvetliť, aby utracal normálne s rozumom, ved keby raz mame rodinu tak sme po uši v dlhoch takýmto štýlom života.