Dobrý podvečer prajem,
som 18-ročné dievča a akurát maturujem. Tento rok mám v pláne študovať na univerzite na východe Slovenska, nakoľko je to ale od môjho bydliska vzdialené veľa km, musím byť ubytovaná na internáte. Áno, zvažovala som aj veci typu privát alebo prenajať si byt, ale zatiaľ táto možnosť nie je moc reálna, idem tam sama, bez akýchkoľvek kamarátok zo strednej. Samozrejme, časom túto možnosť nevylučujem, ale priznám sa, že aj keď mi je na jednej strane internátny život sympatický, na druhej strane mám obavy zo straty súkromia, z toho, že budem musieť s niekým zdieľať osobný priestor, ...predsa len som pomerne tichý človek, ale dokážem sa normálne porozprávať, nepatrím zas medzi ľudí typu 's nikým nič'…ale som zvyknutá na osobný priestor, pokoj, mám rada kľud pri učení, keď sa môžem naplno sústrediť. Takisto som zvyknutá, že si po škole zariadim voľný čas podľa seba, tzn. najem sa, navarim si, osprchujem sa, pospim si, všetko proste podľa toho ako chcem, a celkovo mi je teda tá myšlienka straty kľudu príde trochu odstrašujúca. Áno, čítala som kopec diskusii, kde sa zmieňuje aj tá pozitívna stránka, kde sa dá super zabaviť, spoznať nových ľudí a pod...niektorí ľudia vyzdvihujú aj neobmedzené pitie alkoholu, čo ja považujem za značné mínus, ale preto by ma zaujímalo ako ste vy zvládali internát...najmä tie začiatky....čo mi môžete odporučiť, nejaké rady, postrehy, názory....
Prosím vás, píšte len tí, ktorí majú osobné skúsenosti, nepotrebujem počúvať rady typu 'zvykaj si' alebo 'uč sa samostatnosti', na to niesom zvedavá a zbytočne strácate čas.
Ďakujem za normálne príspevky od normálnych ľudí. :)