Je mi zle

Príspevok v téme: Je mi zle
IvaJa

Dobrý deň,
odkedy som nastúpila na vysokú školu (2roky), bývam v neustálom strese a napätí. Je mi stále zle.
Nemôžem normálne jesť, lebo ma vždy pri jedle napne. Nedokážem sa poriadne uvoľniť a predýchať danú situáciu, ak sa ocitnem v strese. Celý deň sa citim slabá a unavená, lenivá,či neschopná.
Najhoršie je to cez skúškové, kedy nemôžem v noci spať a cez deň som nonstop vystresovaná. Vtedy pociťujem tlaky v hlave. Neriešila som to s lekárom, keďže som si istá že mi býva zle zo stresu. Len neviem ako to premôcť.
Ďakujem za prečítanie a cenné rady.

Tomas12345

Proti stresu je magnezium , dychove cvicenia alebo obcas nejaky ten utlmovak akobudes lexaurin, ci dlhodoba liecba antidepresivmi.

V prvom rade to je o myslienkach. Silou mysle dokaze clovek premoct uzkost. Hlavne sa tolko pre tu skolu nestresuj, mas predsa uz maturitu takze vysoka skola je uz len nieco ako bonus a tak to aj ber. Nech maju uzkosti vojaci co bojuju na prvej fronte a nie ty co studujes

IvaJa

Ďakujem za Vaše osobné skúsenosti ale Bývam na internáte s priateľom, a tam jedine sa citim naozaj fajn. Takže internátom to nebude.
Stravou taktiež nie, keďže ma napína už aj počas víkendov keď som doma (máme všetko vlastne, aj mäso).. A práve preto som si tým istá.
A taktiež závidím tým, ktorí si pred skúškou alebo pohovorom, len mavnu rukou, šak čo.. Kiežby som bola taká :(

Swift

Tiež som hlavne v prvom ročníku veľmi stresoval najmä pri skúškach, lebo niektoré skúšky som chcel za každú cenu spraviť, lebo opakovať tie predmety by bola hrôza. Teraz už asi mám to najhoršie za sebou, ale aj sa už snažím myslieť inak, že aj keby som náhodou nejaký predmet nespravil alebo nebodaj si predĺžil o rok štúdium, tak sa zase nič také vážne nestane, možno by mi to rodina vyčítala, že som sa mal viac snažiť a podobne, ale inak to nestojí za to, aby sa kvôli tomu človek tak stresoval a ničil si zdravie. Ale mojím cieľom je vždy spraviť všetky predmety a na čo najlepšie známky, opakovanie nejakého predmetu by bolo pre mňa zlyhaním, takže stále stresujem, ale už menej ako minulý rok. Hold mám takú povahu, ale myslím, že väčšina spolužiakov skoro vôbec nestresuje a je to tak lepšie kvôli zdraviu.

Sabiano

A na internáte sa ti dobre žije? Je tam pokoj? Lebo môžeš byť vyčerpaná aj z tých ľudí tam, spolubývajúcich...

ides

Nic nemoze byt zo stresu a z psychiky. Ja som byvala doma u rodicov, nebyvalo mi nikdy zle a nebolievala ma hlava. Odisla som od nich byvat inam.... a bolo mi psychicky OMNOHO LEPSIE, ano? Ale hlava ma bolievala a vraciavala som casto, odkedy som od nich odisla. Nechapala som, ale vnimala som velku zmenu ohladom stravy. Doma mamicka navarila, ziadne konzervacne latky, vsetko z prvotnych potravin... inde naopak, po odchode z domu same konzervacne latky, same polotovary a somariny som zrala, mäkke chlebiky a pecivo v sacku, aby bolo vela rokov podla datumu dobre... a vracala som z nich, hlava ma bolela nonstop a unavena som bola nonstop. Hocikedy som pocas cvicenia zaspala na zemi. Vazne. Ale zamyslela som sa nad sebou. Sla som na nejake testy, ziadna alergia... iba intolerancia sa zistila.... sorbit a laktoza, vylucila som zo stravy uvedene svinstva, vratila sa mi energia a chut do zivota, nebola uz veru nikdy viac ani sracka a ani grcacka, plus nezabudnem poznamenat, ze co polotovar, konzerva zavaranina, to sorbit... vsade je, do vsetkeho ho strkaju. Ja ho uz ale nezerem a tym padom ziadna bolest hlavy a ziadne vracanie. To ti nedoslo, moja mila, ze zmena stravy nastartuje bolesti hlavy a vracanie, hnacky pripadne tiez, prehananie po jedle minimalne, inokedy zapchu? A ziadna psychika, z psychiky nie je nic. Keby ti bolo tak fantasticky dobre u rodicov, neodisla by si na intrak od nich prec. Lebo veru kazdemu decku je lepsie na intraku jak doma u rodicov. Je to tak? Ano, je. A ked ti je tam lepsie, preco mas problemy a doma si ich nemala? Pre zasratu stravu nezdravu a hnusnu, daj si pozor, co konzumujes, nauc sa, ktore potraviny tazko znasas a nerobia ti dobre, tie prestan jesta a bude po probleme. Aj stratena energia sa razom vrati a unava bude prec, plus dodrzuj pitny rezim a behavaj...

nicollette12

Mala by si zmenit styl zivota, lebo lekar ti pomoze maximalne tym, ze ti predpise lieky na uvolnenie z ktorych budes akurat tak ospala a nebudes schopna fungovat vobec.... treba si uvedomit ze stresom vsetko len zhorsujes a vsetko vidis trojnasobne tazsie, ked si pod vplyvom stresu... a ked budes takto dlhodobo fungovat, tak sa mozes doslova zrutit.... po fyzickej aj po psychickej stranke a vtedy ti uz nepomoze nik a nic... ja sama som robila VS a viem co su to za stresy, pred kazdou skuskou som sa triasla cela, vecne napata a mala som potom neskor aj problemy s nespavostou kedze som mala po skole narocnu robotu... a iba sama som si musela uvedomit ze tadialto cesta nevedie a musi sa to dat zvladnut aj v klude... hned ako som si toto uvedomila tak som sa citila lepsie no nie hned, na tom treba pracovat... vyhybat sa napatym situaciam, ked sa to v skole neda, tak aspon v osobnom zivote, treba sa vyvarovat stresu a kazdu volnu chvilu vyuzit na oddych a na relaxaciu .... robit nieco co ta bavi, aby si ten mozog aj oddychol.... takze treba sa naucit zit kludnejsi zivot... vtedy pojde vsetko lahsie... :)