Ide mi o to, že čím ďalej tým viac je viac a viac bezdomovcov. Obťažujú ľudí kadejakými pi.ovinami, daj euro na vínko, nemáš cigaretu? Ja si myslím a vidím to tak, že už toho musia mať normálni ľudia tak akurát dosť. V Rakúsku a takisto aj v iných krajinách to riešia tak, že zaplatia tým ľuďom to ich nešťastné bývanie, aby mali kde bývať a nepotulovali sa kade tade. Neviem, kam to chceme "dotiahnuť". Čo sú to makroekonomické ukazovatele a ako vyzerá "hrubý" domáci produkt?! Už by to trebalo nejako riešiť, isto nie cez útulky, človek nie je pes! Vyjadrite sa k tomu, čo si o tom myslíte?
Bezdomovci
...celu tu fabriku nakoniec zavreli, dnes tam uz nie je nic. Ani sa necudujem ked hentake podmienky tam panovali :) bola to fabrika v meste plnom lenivych a hlupych ludi. Usilovni a sikovni tam boli jedine ti pracovnici, ktori do tej fabriky dochadzali dve hodiny autobusom z mesta vzdialeneho 70 km. mna to dochadzanie unavilo, som dala vypoved nakoniec... este skor jak zavreli celu fabriku
pracovne navyky stratili nielen bezdomovci - alebo ako ktori. Ale ich stratili aj debilni simulanti typu falosna marodka, potm vypoved... No nebudem ani komentovat, ze v kazdom zamestnani kde som bola, vsade sa nasiel niekto, kto nastupil a neodrobil ani tri dni, uz siel na falosnu simulantsku marodku. V jednej fabrike dokonca takeho simulanta retardovaneho este aj povysili. Debilko nastupi do fabriky, sup na marodku, potom sa po dvoch, troch tyzdnoch znovu ukazal vo fabrike, na taky jeden, dva dni, znovu na taku 3 tyzd. marodku, potom zase na den, dva do prace, zase na marodku... sajnu nemal o tom, co ma robit... hlavne ze bol zapisany debil na nasej vyrobnej linke a ked marodil, tahali sme zanho, odsrali sme si to zanho a ked sa uz asi pol roka poflakoval na simulantskych marodkach, po navrate z marodky mu dali lepsie pracovne miesto, povysili ho na nasho PANA KONROLORA, on nemal sajnu o tom, co robit a ako robit, nieze by povysili niektoreho z dlhorocnych pracovnikov, ale hentakeho retarda a spratka, ledva to debilca debilne dovrsilo 18 rokov, uz to nastupilo do fabriky -- ti hlupaci ho povysili len preto, lebo si mysleli, ze ked mu daju kontrolorsku pracovnu poziciu, tak sa prestane poflakovat na simnlantskych marodkach a zacne riadne robit... SA PRERATALI A RIADNE!!! Lebo debilciatko sa nadalej po simulantskych marodkach poflakovalo, ze ano? Ale ze by ho vykopli, to ani nahodou.ani neviem, ako to s nim potom dopadlo ale to je mi fuk. Oni ublizili len sami sebe ked povysili hentakeho. Niekolki ktori by si boli podla prava a spravodlivosti zasluzili byt povyseni, sa odpratali a dali vypovede. Ani to vedeniu firmy nedoslo ze za co. tak za nieco asi. A ten chalan nebol ani cigan a ani bezdomovec. Rodicia mu chodili okolo riti, vsetko mu dali. nic nerobil, od mladosti ziadne pracovne navyky. len peniaze brat a hovno robit, kurnik sopa, sak ten raz skonci v politike :)
Ides, ja ti poviem k tomu asi len toľko, že mne osobne je úplne jedno, kto ako sa rozhodne žiť, iné je to kto ako reálne žije. Čo ma je po tom, kto ako rozmýšľa alebo nerozmýšľa, mňa to netrápi a tým pádom mám viac miesta na disku pre seba. Nebudem riešiť p...viny.
Co ma raz totalne vytocilo... isla som na vylet do W a v BA na hlavnej nastupim do vlaku, ale este nebol na odchode. Zrazu nastupil taky mlady chalanisko, krasny urasteny blondiak s bledou pokozkou, vyobliekany do draheho znackoveho, cistucky a navonany, ja sluchadla na usiach uz ako som sedela a on len drga do mna a drga, reku co chces? A ze ci idem do W, sa ma pytal, ja ze ano a ci by som mu nemohla dat 10 € na listok lebo nema penazenku a niekto ho vo W caka a musi sa tam rychlo dostat a bla, bla, same klamstva... Samozrejme som mu nedala... a ani nedam hentakemu ziadnemu co toto robi. Som si pomyslela, ked ja si mozem dovolit len tuctove supacke lacnejsie veci na akciu zHM, NewYorkeru a z CA, ale fakt len to najlacnejsie, ze jeansy z lacnene zo 40 na 10, co neni v akcii, nedovolim si... A hentaky hajzel v najdrahsom znackovom obleceni si moze dovolit chodit, spratek zasraty studentsky, ale ze v takom obleceni co ja si nebudem moct dovollit ani za 10 rokov, ani za 20, ani nikdy, tak nech sa prace k bohatemu oteckovi a mamicke peniazky pytat. Jak casto chodi vlak z BA do W? Kazdu hodinu, ze ano? A den ma 24 hodin. Kolko vagonov ma vlak? Ja neviem presne, povedzme ze napriklad 5. Ked v kazdom vagone vypyta od naivneho hlupaka desinu, tak 5 vagonov, to je 50 € a den ma 24 hodin, takze 50 x 24 je 1200 a mesiac ma 30 dni... ked som este nezabudla ratat a neosprostela celkom, tak 36 000 € zarobi za mesiac hentake hovädo. Takychto "studentov" rozhodne nepodporujem. Sak ten zarobi viac jak je oficialny poslanecky plat. Aj ministersky asi. A takto vyzera na Slovensku takzvana akoze inteligencia? Mozu sa hanbit!!! Vsetci studenti co toto robia!!! kto chce studovat, nechy pyta peniazy od bohateho otecka a mamicky. a nie od tych, ktori ked raz idu do W nakupovat, pozriet mesto, na vylet...zobrat prachy, mysliac si, ze pracuju za hranicami. Pokial viem tak pracuju tam opatrovatelky co zadky utieraju a tie chodia autami. Kto ide vlakom, ide len na vylet. na ktory musel setrit. Hentaky mi zdvihne tlak viac jak chudacik bezdomovcek, ktory predava casopis. Preto hovorim, vytriedim si ludi ze komu dam par drobnych a komu nie.
Presne ako to tu uz bolo pisane. Mnohi s bezdomovcov robit nebudu. Aj ked im das pracu. Jednoduchu,proste stratili pracovne navyky.
Bratovi priviezli drevo na dedine. Ani neviem odkial prisiel tam taky vycrtli cigan, ze ujo pomozem vam s drevom ak mi date nejake jedlo a aspon 2 eura. Vravim bratovi co mozes stratit aspon rychlo drevo spratame. Cigan robil jak drak. Bratova zena mu zbalila nejake jedlo do tasky a ja mu dal 5 eur. Cigan podakoval a hned pytal ked zase treba pomoct len ma zavolajte.
Vecer vravim bratovi ze ok,ale kde mu mame zavolat?
Ked asi po roku sme planovali s bratom rozsirit garaz o pristavbu tak sme mysleli na cigana.
Za dva dni som ho stretol pri nakupnom centre jak zobre. Vravim more pamätas na mna? Prides zajtra pomoct na stavbu? Ujo jasne rano tam budem. O piatej rano sa bratov vlciak siel zbesniet co tak brechal. A to cigan uz pri branicke postaval.
Takze ak chcu pracovat,pracu si najdu,ak nie,zbytocne sa snazit ich zmenit. Tomu sme potom este pomohli lebo fakt pracoval,neflakal sa.
V dedine na farme ho kamos vzal ako pomocnika pri paseni krav,ked sme sa s bratom za cigana prihovorili. Ano kamos mu dava jedlo, aj nejake peniaze. Prespava v maringotke no Cigan spokojny nadovsetko.
Potom sme vsak po case s kamosom riesili co ked dakto pride na kontrolu a cigan povie ze ho platis jedlom nejakym obcas oblecenim a par eurami? Poznate to, za dobrotu na zebrotu,ci?
Tiez som toho nazoru, ze je zbytocne stracat cas na fore. Robim to len obcas. Cez vikendy napriklad alebo ked som na dovolenke. Ked chodim do roboty, tak niet casu na zapajanie sa do takychto diskusii. I AM HAPPY :)
Ides - ok, mas vlastny nazor a ja tiez, je nezmyselne tratit cas si iba takymto pisanim - keep your fingers and be happy :)
CHlapov by vzali aspon na stavbu robit, aj ked uz z väzenia vysli, ale je pravda, ze je vela aj tych horsich medzi nimi, ktori opovrhuju pracou a to je zle, lebo na jednej strane na stavbach robia chlapi, co nikdy vo väzeni neboli, lebo napriklad nemaju skolu, len zs alebo osobitnu a preto ich inde nevezmu a ked bezdak co bol vo väzeni opovrhne takou pracou tak je to charakterovo zly clovek urcite, ja len hovorim nemusia byt vsetci zli, niekto mohol mat aj tazky osud a zly osud ho bez jeho vlastneho zavinenia nahnal tam, kde je a neviem, ci niekto, napriklad stavebna firma akasi, da robotu bezdaovi ked nevie vydokladovat byvanie, adresu... len sa tula ulicami. ked som nastupovala ja do roboty a to do kazdej, vsade pytali adresu trvaleho bydliska a dala som im ju, vzali ma a sla som robit. ale neviem ako je to s nimi, ci ich niekto vezme bez adresy a ak nie, tak asi preto sa potom rozdeluju na dve skupiny: na tych dobrych, co predavaju casopis a na tych zlych, co nechcu robit nic. Ked hovorim ze davala som im par drobnych, myslela som tym, ze davala som, ale nie vsetkym. Dala som drobne takym, co predavali casopis. Ze som kupila casopis a dala som im par drobnych navyse, nech sa idu za ne vycurat aspon na ten mestsky hajzel, dodnes je to v BA na hlavnej 50 centov. Ale ked vidim ze zobre niekto kto je spity na mol a ani casopis predavat sa mu nechce, tak takemu tiez nic nedam. mozno ze by ho inam nevzali do roboty, kedze nevie vydokladovat byvanie a adresu, ale minimalne jedna robota tu pre nich zabezpecena je - pre tych co nevedia vydokladovat byvanie a adresu, bo nemaju trvale bydlisko. A to je predavanie casopisu Nota bene. Proste bezdak stoji, vcelku este triezvy,v ruke drzi celu kopu casopisov, pri sebe ma akusi tasku, v nej tiez kopu casopisov, na sebe preukaz s fotkou a s menom a predava... O.K. kupim casopis, este ani peniaze som nevytiahla z penazenky a on uz mi dava casopis do ruky. To je v poriadku, vtedy aspon viem, ze ide o niekoho z tych slusnejsich a lepsich bezdakov. Ale treba davat pozor na tych falosnych. Falosny bezdak najde kdesi v kontajneri Nota bene, nema na sebe preukaz s fotkou, nic, iba jeden vytlacok, zobre peniaze, dam mu prachy a on mi casopis neda, lebo vraj posledny vytlacok ma a ci si ho moze nechat, zacne knucat a potom pyta este viac penazi.... to sa mi uz stalo. Na takych som nasrata aj ja, alebo vtedy ide o neregistrovaneho predajcu, ktory chce len zobrat a ten jeden vytlacok co ma, vyuziva na zobranie, aj v telke v spravach o tom hovorili, nech sa ludia naucia ich rozlisit. Ale som si zapamätala aspon ksicht toho podnapiteho, co toto spravil a nabuduce uz mu ale ze zarucene nic nedam. Radsej dam takemu, co naozaj predava a snazi sa a aj je triezvy. Takze ...Rozmyslam: nie si jediny, kto ma zlu skusenost s bezdomovcami, tiez ju mam, ale hovorim, snazim sa rozlisit dobreho bezdomovca od zleho a vytriedit si ich takto pekne, ze ktoremu dam tych par drobnych a ktoremu nedam nic. Tiez som toho nazoru, ze netreba davat prachy tym zlym opitym a este aj neregistrovanym falosnym, co sa hraju na predajcov Nota bene, hoci nimi nie su, ale nemam problem dat par drobnych tym slusnejsim, co su triezvi a predavaju casopis a su registrovanymi predajcami a clovek to aj vidi.
este: aj mna falosny bezdak, neregistrovany predavac nasral, ked mi nechcel dat casopis a pustil sa za mnou este do behu, ze chce este viac penazi... a viem ze to bola zla skusenost. Ale to nic nemeni na samotnom fakte, ze este aj takyto falosny bezdak je z mojho pohladu omnoho lepsi clovek jak hoväda klamarske poistovacke, co klamu klientovi do oci, ze podpisuje nieco ine ako v skutocnosti podpisuje a osklbu ho o vsetko a ako hoväda sietovomarketingove, co pytaju peniaze za vstup do firmy a zblbnu cloveka na manipulatorskych "skoleniach", aby nakupil tovar za 200 000. tovar, ktory nikdy nepreda.
Ides - to si robis srandu, ze? Mne vzdy ked niekto zavola a upozorni ma, ze je hovor nahravany, tak ho ihned stopnem a poviem - super, ze to nahravate, dorazne vas ziadam, aby ste mi uz nikdy nevolali. On povie jasne rozumiem a uz mi nevolaju. Easy. Postupne som dospel do stadia, ze mi nikto takyto uz asi rok nevolal.
A bezdak co mi oplul auto nebol drzy - bol iba nastvany, ze som ho prekukol. Pri nasej blbosti ludi, ktori im davaju peniaze sa mu necudujem. Narazil jednoducho na niekoho so zdravym rozumom co je u nas nezvyk.
A to nebol jediny bezdak - iny mi zase vrazil nakupnym kosikom do auta. Hovorim, skus im slusne ponuknut to, ze im das peniaze, ak si ich odpracuju a ponukni aj slusnu sumu a uvidis co budu robit. Fakt som sa vzdy cudoval, ze sa najdu ludia, ktori im nieco daju, ale asi ich je strasne vela. A ako som uz pisal - pracovnik, ktoreho hlavnou naplnou je pomoct bezdakom sa zaradit do spolocnosti a ma s nimi dlhorocne skusenosti dorazne vyzyval ludi, nech bezdakom nedavaju peniaze ani gastrace, lebo im tym strasne skodia!!!
Ano je drzost, ze ti bezdomovec oplul auto, to bol taky co nechcel robit a nebude chciet robit nikdy, asi niekto kto vysiel z väzenia ze ho uz do roboty nik nevezme alebo ja neviem . Lebo aj taki su medzi nimi, vsak ano a netvrdim ze su vsetci dobrucki. Lebo neda sa hadzat vsetkych bezdakov do jedneho vreca,, to je jasne. Ale h. ....ákov a sietovomarketingovych a poistovackych klamarov do jedneho vreca vsetkych kludne hodit mozes! Pointou toho dlheho prispevku bolo poukazat, ze nie bezdomovci su charakterovo najhorsi ludia na Slovensku, ale ze su to poistovaci a sietovomarketingovi klamari.
LUDIA!!!NECH VAS ANI NENAPADNE DAT ADRESU A TELEFONNE CISLO A MENO A PRIEZVISKO OSOBE POSTAVAJUCEJ NA ULICI, KTORA SA TVARI; ZE ROBI ANKETY; KLADIE OTAZKY A POTOM VYPYTA KONTAKT!!! TAK SA VASE CISLO DOSTAVA SIETOVOMARKETINGOVYM KLAMAROM; oni vas budu nonstop otravovat, vyvolavat, kupte si hento kupte si to a ked poviete ze nemate peniaze na predrazene smejdove ich vyrobky, tak vas budu buzerovat aby ste isli pre nich pracovat ale za vstup do firmy vysoke sumy platit!!! Vidite, ze na ulici niekto oslovuje ludi? RAZOM DAJTE OTOCKU A PRACTE SA od neho prec! a ziadne pustanie sa do debaty, lebo jemu len o to ide, vylakat od vas vase osobne udaje a hlavne cislo telefonu, potom sa ho uz nezbavite. Nejeden clovek za hentakych musel zmenit telefonne cislo. Dobre vam chcem, ked toto radim. od toho dat bezdomovcovi 50 centov je mensie zlo jak dat klamarovi a financnemu podvodnikovi telefonne cislo, haloooo!