Tiky a kŕče

Príspevok v téme: Tiky a kŕče
Evina1962

Mám 55 rokov, veľmi ma trápia časté tiky očí a nočné kŕče v lýtkách. Mám problém s krčnou chrbticou. Vybrala som 10 injekcií milgamma n a calcia, zlepšenie nenastalo. Zle spávam, budím sa často a neviem zaspať. V práci som veľmi vyťažená. Čo s tým, máte skúsenosti čo pomôže?

Evina1962

Ďakujem Vám obom za radu. Momentálne som mala posledné 3 noci bez kŕču a zášklby - tiky očí sú oveľa slabšie a menej časté. Okrem toho multivitamínu s 11 minerálmi beriem B-komplex forte 1 tabletku, magnerot 2 tabletky a draslík 1 tabletku denne. Pravdepodobne mi chýbal ten draslík. Uvidím ako to bude pokračovať ďalej.

Sonie

Ak sú to zášklby viečok, tam by si mohla užívať Thiamín samotný 3x denne tabletu, nie dlhodobo, mne ho raz očná predpísala a pomohlo. Pokiaľ by to malo kŕčovitý charakter, tak tam treba k tomu neurológovi alebo najprv k obvodnému lekárovi, nech niečo skúsi dať.

PoRadim

Tie tiky a krce trapili aj mna od unavy a stresu. Bral som na to vitaminy skupiny B + horcik a obcasne draslik a zelezo. Posledne 2 ale fakt len taka tyzdnova kura, na 2-3 etapy, lebo zelezo mi nerobilo dobre na zaludok. No a postupne sa to vsetko upravi, aj spanok a aj tie tiky a krce a stuhnuty krk prejdu.
Horcik ti nemusi chybat v krvi, ale v svaloch a kostiach kde sa uklada 99%. len 1% je v krvi, z toho sa diagnoza casto urcit neda.
Chod k neurologovi, aby ti povedal, ci nemas docasne zvysenu nervovo svalovu drazdivost, ktora mne sposobovala veci ktore spominas a este mnoho dalsich. on ti da na to ten horcik. najlepsi je magnerot. drzim palce

Evina1962

Sonie ďakujem, ten draslík ma vôbec nenapadol. Užívam prípravky s 11 minerálmi, ale práve draslík tam chýba. Mám sedavú prácu, pri neónovom osvetlení. Tiky sa prejavujú ako zášklby v okolí očí. Pred 2 týždňami som mala rozbor krvi, avšak pozerám, že ani tam mi nerobili draslík. Určite si ho idem doplniť, uvidím.

Sonie

Môže to byť aj nedostatok draslíka, daj si urobiť rozbor krvi. neviem akú máš prácu, robíš v noci, stojíš dlho na nohách, umelé osvetlenie? Ako sa tie tiky očí prejavujú? Zášklby, žmurkanie, svetloplachosť? Bolo by vhodné skôr neurologické vyšetrenie.