Som tretiacka a ucitelia niektorí sú neskutocne nespravodliví. Vytipujú si ziakov ktoru sú im sympatickí a k nim sa spravajú uplne priatelsky akoby s nimi husi pasli. Mne sa to nepaci a urcite by sok nechcela aby sa ku mne ucitel tak spraval lenze ide o to ze tí ucitelia budú k tym ziakom dobrí aj na maturite a všade. Mozu zle odpovedat ale raz sú oblubení tak majú vyhrate. To na zakladke takto nebolo. Ucitel si nenechal bavit sa so ziakom aki stary známy.
Naša trieda je neskutocne ukecaná. Kazdy tam v kuse ale v kuse rozprava že im ani nie je rozumiet lebi sa prekrikujú. Cez hodiny je to velmi podobné. Rečnia si tam a 90% ucitelov a tym nic nerobí. Nasa triedna je mladá a je rada ze rozoravaju cez hodinu, dokonca to vyzaduje aj ked vidi ako sa vsetci prekrikujú. Za tri roky som nevidela zdvihnut ruku ze by sa niekto prihlasil. Ja som za srandu ale toto nie je sranda lebo my neoblubeni, teda v trriede som jedina neoblubena. Mna ucitelia neznasaju lebo som ticho cely cas, som introvertka, mam tichý jemny hlas ani by ma nepoculi keby nieco poviem. Triedna ma za ro na rodicovskom neskutocne pinda aká som ticha a smutná. Čo aj som, lenze mne je tam zi vsetkeho zle a nenavidim ucitelov. Ale to nie je jej starost a nemá ma čo riešiť.
Este jedna spoluziacka predomnou druhym babam hovorila ze si musí pekne spravit očko u ucitelov aby dala matury. Triednu pozyva do hory, dáva jej knihy, ... hroza.. ja u nej maturujem z dvoch predmetov a viem ze ma isto nepustí nech budem odpovedat hoci ako boh. Mali ste nieco podobne ako ja? Ako ste to zvladli? Nemam uz chut niektorych ucitelov zdravit ale na to tam jladú hrozny doraz. Mam este vydrzat zdravit ich kym budem stvrtacka alebo ako?
Nenávidím niektorých učiteľov
Hej, ty mudrlantka uprimna: tak pocuvaj, viem to zo svojich zivotnych skusenosti a nebolo ich malo. Keby som mala uviest vsetky, tak zacnem dnes pisat knihu a nedokoncim ju ani o rok, tak za vsetky tie skusenosti, ktorych mam neurekom, uvediem jeden priklad: Mali sme na strednej na seminaroch nemcinarku a mali sme aj spoluziaka, ktory tu nemcinu vedel najlepsie zo vsetkych. On mal velmi chudobnych rodicov a nosil spinave a otrhane oblecenie zo second handu, vytahane a vygajdane, co mu ani na velkost a strihovo nesadlo. Jedna debilna spoluziacka, ktora hovno z tej nemciny vedela, nic nechapala, len sa biflovala...oblecena do znaciek, s kopou zlatych retazi na krku, bohatych rodicov mala, ziadne nadanie na ucenie, nic. Len sa biflila od slova do slova naspamät vsetko. Ten spoluziak chodieval aj na olympiady, ale ta prachacka nechodila. Skoncil tam vzdy druhy, lebo na olympiady chodila aj baba z inej triedy (tiez bohata, ale aj s talentom), ktora vsetko vyhravala. Raz sme mali konverzaciu formou volnych rozhovorov, ale nie na znamky, pytala sa, ako sme stravili prazdniny. Vyvolala mna a ja som jej zaklamala, ze som bola s rodicmi cez prazdniny v Rime na audiencii u papeza a v Taliansku pri mori. Nebola to pravda, odkial by nasi na to vzali? Nikdy sme nikde s rodicmi neboli, ale ja som nepovazovala za potrebne hovorit tam pravdu, lebo som to tak chapala, ze nie je podstatne povedat pravdu, ale podstatne je povedat nieco po nemecky gramaticky spravne. Potom vyvolala tu prachatu hlupanu a ta zacala o troch, styroch vyletoch rozpravat, kazde druhe slovo s gramatickou chybou, gramatika nulova, ale ucitelka ju vychvalila. A potom vyvolala toho chudacika otrhaneho a strapateho spoluziaka s mastnymi ciernymi vlasmi (dodnes neviem, ci bol Rom, ale keby aj, hodnotit treba spravodlivo), on len tak zosmutnel, sklopil zrak k zemi a povedal, ze sa cez prazdniny chodil kupat s kamaratmi k jazeru. Aj sa citil trapne, dalo sa to na nom vidiet (on chapal veci tak, ze musi vraviet pravdu) a ucitelka sa nanho osopila, ze co toto ma byt za hlupost, co toto ma byt za sprostost, ona sa pytala na vylety a zajazdy a nie na chodenie k jazeru, zacala nanho po slovensky vrestat a on jej uprimne, ze nie kazdy ma takych rodicov, aby mu dali peniaze na vylety a zajazdy k moru a ju to vytocilo este viac, hoci aj vsetko povedal gramaticky spravne a este aj uprimne a pravdivo, dala mu pätku - podotykam bezdovodne a chcela mu dat solovu stvorku zo seminarov. Krava debilna. Ale prachatej spoluziacke rit vylizat, mna zachranilo klamstvo. VO vseobecnosti najkrutejsie a najhorsie sa k chudobnym detom spravaju ucitelia na gymnaziach v mensich mestach. Mat tak decko a boli by sme z mensieho mesta a este aj chudobni, pistalo by mi, ze chce ist na gymnazium, dala by som ho na gymnazium do Bratislavy, ale aby aj intrak tam bol zabezpeceny. Dodnes neviem, co je s tou spoluziackou a co je s tym spoluziakom, ale dovolim si tvrdit, ze v zivote spom spomedzi nich najlepsie dopadla ja.
myslím, že toto je úplne normálne :)
Reagujen na If
,,Ucitelia sa väcsinou k detickam bohatych rodicov spravaju najlepsie a k detom chudobnych rodicov najhorsie. ,,
Co uz je len toto za sprostu vetu? Ty aj rozmyslas co pises?
Tak ich ignoruj, keď vieš, nemáš sa čoho obávať
Ostatne príspevky som necitala iba autorkin- k tomu ti poviem jedno, zvykaj si. Takto to je aj v bežnom živote-šikovným patrí svet. Staci že spôsobis na človeka prijemne, mas prehľad a všetko sa da, ale keď budeš len pasívne sedieť ako mlkva ryba tak nečakaj že si ta niekto všimne.
Ked nie si sympaticka, nic s tym nespravis. Ale aj: ked nie si sympaticka jednemu clovekovi, mozes byt sympaticka inemu. Nemusis mat obavy, ze ta na mature nenecha prejst. Necha. Ked sa budes ucit, tak neprepadnes. A po mature ti uz moze byt vsetko jedno. Ucitelia sa väcsinou k detickam bohatych rodicov spravaju najlepsie a k detom chudobnych rodicov najhorsie. Chudobne deti nemaju ziadne zazitky, nikam s rodicmi nechodia na dovolenky, nemaju ani na vstupne na diskoteku a nemaju ani 5 korun slovenskych na kofolu a v podstate sa tento typ deti V PUBERTE TRPI NAJVIAC. Tieto deti nemaju temy na rozhovor tykajuce sa akychsi dovoleniek, zazitkov, diskotek... kecaciek v krcme a na strednej skole posobia, ako keby ani neboli z tohto sveta. To sa zmeni, ked si po mature zacnes zarabat. Vysoku mozes studovat aj dialkovo, ked mas zaujem. Nemoze sa porovnavat chudobny s bohatym a rovnako si zivot zariadit ako on.Hlavne z toho nerob velku tragediu. Ser na nich vsetkych... nech si uzivaju svoje velke majetky. Ty sa ale zariad podla svojej vlastnej financnej situacie. Ulavi sa ti, ked zacnes pracovat.
Gympell... uz ti niekto niekedy povedal ze ucitelia su tiez ludia? nehadz ich teda do jedneho vreca tak ako sa najdu idioti aj v inych odvetviach tak sa najdu aj medzi ucitelmi... su ucitelia co maju radi ked sa im rypes do riti su ucitelia co neznasaju flakacov su ucitelia co sa zameriavaju len na oblubencov su ucitelia ktorych nebavi ucit su ucitelua ktori chcu mat v triede ticho a poriadok ale aj taki co maju radi zivu triedu a vidi ze ziaci reaguju a komunikuju... je milion druhov ucitelov a preco? Lebo su to tiez len ludia a kazdy mame niaku povahu... aj napriek tomu ze sa ucitelia ucia ako sa maju k ziakom spravat a co od nich vyzadovat ich povahu nezmenis jedine spravanie... myslim ze toto su veci ktore ty nezmenis... a tym ze ich nebudea zdravit nic nevyriesis praveze im das len dalsi dovod k tomu aby ta mali v prdeli a riesili ta na rodicovskom.. mozno nie vsetci ale len niektori.. a preco? No lebo su to tiez len ludia a potrebuju riesit...
V prvom rade musíš nejak nabrať sebavedomie..Niesi o nič horšia ako tvoji spolužiaci,učitelia a pod..A ak sa ti tam nepáči prestúpiť si už mala dávno..Nájdi si nejaký koníček ktorý ťa bude naplnať...A to nemyslím žiadnu sprostosť..Proste niečo čo budeš robiť s vášnou..Buď všetko alebo nič...Napríklad motorku♥♥ hneď zabudneš na všetky "problémy" s komunikáciu atď...Hlavne nestracaj čas lebo budeš mať nenaplnený život a taký je oničom..si v najlepšom veku tak to nezahadzuj
Si ako nejaká 12-13 ročná puberťáčka. Máš 17 alebo 18 rokov, už by si sa mala na svoj vek správať.
Co dosiahnes tym, ze sa prestanes zdravit ucitelom? Myslis, ze sa vsetko zmeni ak sa prestanes zdravit? Na to zabudni :) Uvedom si, ze "tam vonku" ta caka mozno tak o polovicu horsi svet (trosku prehanam, ale ktozvie v akej spolocnosti sa budes pohybovat). Stredna nie je este skutocny zivot. Nezivis sa sama, stale ti mama pripravuje jedlo, chodila doteraz s tebou k lekarovi atd. To, ze niekto je spratek uz teraz na strednej a nema ziadnu uctu k ucitelom, bohuzial, taky clovek padne raz na hubu. Ty taka byt nemusis. Uvidis, ze ti, co sa spravali v triede ako dementi, aj skoncia ako dementi. Ale ty to zbytocne neries. Sustred sa na seba. A zdrav sa ucitelom.