Nechuť do života

Príspevok v téme: Nechuť do života
SomOdpad

Zdravím vás.
Ako už v názve vidíte, nemám ani trochu chuť do života. Cítim sa, ako odpad, ktorý musí z tohto sveta zmiznúť. Rodina ma odpísala, priateľov nemám. Nemám nikoho. Som, ako osamelý vlk.
Nemám absolútne žiadnu cenu. Som padavka. Nič viac.
Mám len základné vzdelanie - preto ma rodina odpísala.
Mám depresie a soc. fóbiu, ktoré ani neriešim. Len čakám, kým mi preskočí a zabijem sa. Nie som od toho ďaleko.
Som nepoužiteľný človek. Som nikto. Nula.
Už nevládzem ani vstať a pohnúť sa ďalej. Po pravde, ani sa mi nechce. Čakám len na smrť.

Nechce sa mi počúvať neustále negatívne poznámky na moju osobu.
Chcem umrieť a to je všetko. Radšej umrieť, než žiť na ulici a byť neustálym terčom urážok.

Tomas12345

Ak nechces byvat s rodinou tak sa osamostatni, a nebudes musiet pocuvat urazky rodiny.
Zo zakladnou skolou mozes robit hocijake brigady alebo si najst nejaku inu robotu. Tusim mozes ist robit aj do automobilky tam tusim nie vsade pozaduju strednu skolu, zaucia ta tam. Nevidim dovod preco by si nemohol ist pracovat si predsa zdravy nic ti po zdravotnej stranke nie je.

Najdi si nejake konícky nieco co ta bude v zivote baviť a kamarati a mozno aj nejaky vztah casom príde, ak na sebe popracujes.
Nehladaj problémy, ale riesenia.

nicollette12

SomOdpad - prepac, nevsimla som si ze si zena ale ak k tomu mozem nieco este napisat, kedze si napisala nove skutocnosti, tak ti iba napisem to, ze to vobec nie je tak nerealne ako si myslis, znamej muz nema dokoncenu strednu skolu, ma iba 2 roky zo strednej a chodi pracovat do Ameriky, na stavbe, cez agenturu, kde ma vybavene ubytovanie stravu a on si zaplati iba jednorazovo sumu a potom co zarobi tak to si nehava + letenku si kupi... ale to je vsetko a zarobi dost, cize nestracaj hlavu, vsetko sa da ked sa chce, len treba hladat... ako ti tu niekto napisal, ze si mozes tu strednu dorobit, to je pravda, ale ak ta skola nebavi a chces pracovat, tak hladaj, informuj sa a musis byt trpezliva.... skus si zatial najst robotu tu, zisti si ake su tie agenturi ktore ti vybavia pracu ubytko atd, pozri letenky, nasetri si zatial a potom chod.... viem dokonca ze neponukaju len pracu na stavbe pre chlapov, ale chodia si aj privyrabat ako zmrzlinarky zeny na plaz, alebo nejake prace na plazi.... takze pohladaj, ja viem toho len tolko co som ti napisala, ale urcite sa da najst vselico...

Anonym_93436

Ako vravím mám pocit že stredná sa dá ešte urobiť. Bolo by to treba lepšie pozrieť.
Vieš , sám som mal sny ktoré mi zobrala chronická choroba.
Mal som v niečom nadanie a to padlo , avšak našiel som iné nadanie , vytvoril som si nové sny , nový zmysel života. Tie sny ktoré máš nemusia byť jediné no ak ich chceš splniť tak stále sa to dá.
Ak chceš tak rád by som ti skúsil pomôcť vyriešiť tu depresiu , sám som si ňou prešiel takže viem aké to je. Nemusíš byť na to sama.

SomOdpad

BielyTesak - Školu som nedokončila preto, lebo ma na hospitalizovali na psychiatrii po pokuse o samovraždu. Keď ma pustili, nebola som schopná fungovať.
Štve ma to hlavne preto, že som mala sen vypadnúť niekde do zahraničia, ďaleko od Slovenska. Možno aj mimo Európu. Lenže, kde ma teraz v zahraničí vezmú niekde pracovať, keď nemám školu ? Ako sa dostanem napr. do Ameriky, keď nemám školu ? Načo tam bude nejaký nekvalifikovaný človek ?
Bez školy sa nikde mimo nedostanem.
Mala som plány a ťažká depresia a pokus o samovraždu mi ich znemožnili.

Anonym_93436

Pozri , kašli na blbé reči ostatných. Aj so základným vzdelaním si môžeš nájsť prácu , aj keď ťažšie ale stále sa to dá.
Ak smiem otázku , prečo si nedokončil strednú školu ? Inakšie stredná sa dá ešte spraviť na pohodu , poznám pár prípadov ktoré robili strednú buď druhý krát alebo si spravili ešte jednu mám pocit.
Hah , nie si jediný osamelý vlk. Viem moc dobre aké je to musieť sa postaviť z dna sám zatiaľ čo ostatní s tebou hádžu o zem. Ide o to že dá sa to , aj keď ťa to bude bolieť , niekedy budeš len kľačať so sklonenou hlavou no sila postaviť sa tam bude vždy. A úprimne , teraz spätne vidím že to stálo za to.
Depresia aj sociálna fóbia sa dajú vyriešiť len to chce trpezlivosť.
Tie nadávky ostatných je najlepšie ignorovať , majú vlastne vôbec nejakú váhu ? Sú to len reči , nič viac.

nicollette12

A co takto so sebou zacat nieco robit? Aj keby mal byt upratovac z teba, aspon si zarobis a prides na ine myslienky, hlavne ze usilie stazovat sa na internete mas, ale aby si isiel navstivit napriklad pdschologa alebo psychiatra na tvoje uzkosti a depresiu tak to uz nie.... vynaloz usilie na nieco, co ta bude robit stastnym a nie na stazovanie.... a nech si ini ludia hovoria co chcu, ale cloveka treba nakopnut a nie lutovat!!!