Som tehotna len v 2 tt. Sme šťastní i keď sme bábätko ešte naplánovali, keďže nám v máji štátnice a budem končiť školu. Priateľ ma dnes však zarazil a neviem čo si mám myslieť. Povedal že uvažoval, že na materskú pôjde on lebo že už tri roky robí že bude mať viac a že ja pôjdem do roboty. Samozrejme ísť od malickeho nechcem keďže viem že mamka vie čo dieťatko tak malé potrebuje a taktiež dokážem a budem pracovať i popri materskej keďže mám môžnosť pracovať pri mojom odbore i online. Zranilo ma to, čo mu ide o prachy
Žena a materská
Este skoro nad tym uvazujes.
Ale pokial mas moznost robit z domu, urcite zostan s dietatom. Dieta do 3 r. potrebuje hlavne matku !
Ja to mam tiez tak v plane.
Hracc - môže mať, ak si bude platiť dobrovoľne nemocenské poistenie. Dobre to popísal poslanec Jozef Mihál, autor knihy Materská. Tu je o tom článok:
najmama.aktuality.sk
vymyslene, tehotenstvo zacina 3. tyzdnom :-D navyse chlap na materkej sam je uplna blbost.
Na matersku nemas narok... Tak neviem co ta zranilo, bud budete mat jeho matersku alebo ziadnu.
Chápem tvoj postoj, že sa ti nechce hneď od malička isť prejsť od dieťaťa :) ale ma pravdu, ty, ak si nerobila určitý čas, budeš mať narok iba na rodičovský príspevok, čo je tých cca 215€, ak by isiel on dostane aj nejakych 75% z vymeriavacieho zakladu ale asi len nejakých prvých 6 mesiacov.....naozaj je pri bábe každé euro dobre a potom by on zas mohol ist do prace a ty by si bola doma :)
niekto to tak robi..len zvycajne najprv matka ostane doma a potom otec..v pripade ze obaja maju narok na tu matersku davku
Zijem v krajine, kde je normalne a najma zakonom dane, ze ak chce zena poberat 90% (pocula som aj o 100) svojho platu pocas materskej, musi sa s muzom na tejto materskej vymenit. Je to tu absolutne bezne, nikto sa nad tym nepozastavi, nikto nema traumu z toho, ako to ten chlap zvladne, atd atd. Jasne, ty vies co je pre tvoje dieta najlepsie. To ti nikto neberie. Ale tvoj muz to nevie? Myslis, ze tym, ze mu inak vymeni plienku, mu nejak ublizi? Preco mu nedoverujes? Je to rodic presne tak, ako budes aj ty :) Pokojne ho nechaj, nech si to skusi. Ak sa to da rozdelit medzi iste casove obdobie, tak si to rozdelte (neviem ako to funguje na SR).
Tak mužom ide čo najlepšie postarať o rodinu tak uvažuje takto no alebo sa mu proste nechce do roboty
Muzi vzdy rozmyslaju racionalnejsie. Pri dietati sa ti kazde euro zide.