PC strašne hučí, prehrieva sa

Príspevok v téme: PC strašne hučí, prehrieva sa
Martink_999999

Všetkých zdravím a vopred prosím o radu. Mám klasický starší (asi 7 rokov) počítač značky HP. Asi posledné 3 roky strasne hučí, čo mi už lezie na nervy. Zdá sa mi dokonca, že ventilátor zdroja ani nefunguje. Niekto, kto sa v tom vyznáte, poradíte mi prosím čo s tým? V prípade, že by som chcel kúpiť nový (teda z 2. ruky) zdroj, aké parametre si treba všímať? Alebo mi tam bude každý pasovať?
Ďakujem.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

TutanchámonxD

Ak chceš zdroj, tak skús nejaké bazári popozerať ale bacha na jednu vec !!! Raz keď som si chcel kúpiť niečo cez Bazos.sk a zaslal som email predajcovi, tak mi scamol moju emailovú schránku, Zmenil mi heslo od mojej emailovej schránky a od všetkých troch herných služieb Takže som musel volať na podporu a získať svoje účty späť. Neviem ako sa mu to podarilo ale viem, že to bol on. Pretože meno jeho emailovej schránky zodpovedalo menu, ktoré sa mi objavilo v nastaveniach mojej emailovej schránky, ktorú som potom získal späť. V nastaveniach sa totižto ukazovalo meno poslednej osoby, ktorá vlasntila email a bol to presne tento hajzlík.

Martink_999999

Ďakujem všetkým za rady.
Ja mám doma aj nový PC len tento mi bolo luto vyhodiť. Nechcem do neho ani moc investovať. Bude sa to používať len na prehliadanie webu. HDD sú spojené sata káblami, ale myslím že sa tam nachádza aj pata, ale nie som si istý. Ten zdroj by som chcel samozrejme keď tak z použitého iného Pc, nie nový.

TutanchámonxD

Ahoj ak počítač hučí, tak je možné, že sa prehrieva pretože vnútro PC skrinky je zanesené prachom. Písal si však, že PC bolo čistené pravidelne, takže predpokladám, že je tomu tak aj teraz.

Ak píšeš, že zdroj nefunguje tak, ako má, tak sa určite rozhliadni po novom. Taktiež píšeš, že počítač už má asi 7 rokov, takže je dosť možné, že v ňom máš aj staršie typy HDD diskov, ktoré sú pripojené PATA káblami a nie SATA káblami, takže pri výbere zdroja si pozeraj hlavne aké káble zdroj obsahuje. V dnešnej dobe už len ťažko kúpiš zdroje s PATA káblami. Ak máš však HDD pripojené SATA káblom, tak nebude žiadny problém pri výbere nového zdroja. Typujem, že k takejto staršej zostave by ti postačil zdroj o výkone cca 300-350W.

Ak by si sa rozhliadal po novej zostave, tak ti odporúčam si najprv rozmyslieť načo budeš zostavu využívať. Ak na nej budeš len surfovať po internete, počúvať hudbu, pozerať filmy, dopisovať si a budeš ho využívať na pracovné účely, tak by som určite nekupoval zbytočne predražené zostavy za vyše 600€ a viacej. na pracovné účely ti určite postačí počítač max tak do tých 450-500€.

Ešte ti poradím určite si počítačovú zostavu vyskladaj sám alebo s niekym, ktorý sa do výpočtovej techniky vyzná, pretože ak si kúpiš už vopred zostavenú zostavu, tak zbytočne zaplatíš peniaze navyše a výkon nebude odpovedať cene. Ak si ju vyskladáš sám z komponentov na internetovom obchode, tak zaplatíš za celkovú zostavu menej a výkon bude určite vyšší.

Ešte chcem dodať, že ak si kúpiš už poskladanú zostavu a budeš chcieť otvoriť počítačovú skrinku, tak z nej strhneš plombu, kde v tejto chvíle padá záruka na celý počítač, pretože ak ho budeš chcieť reklamovať, že niečo v PC odišlo, tak máš smolu, pretože si sa vŕtal v počítači a poškodiť si si ho mohol aj sám. Samozrejme, že si si ho nemusel vôbec poškodiť sám ale oni to už tak budú brať. Ak si zostavíš PC z jednotlivých komponentov, tak máš záruku na každý jeden komponent či to už bude procesor, grafická karta, matičná doska, PC skrinka, disky atď.

fullhd

Ahoj,zalezi na to kolko penazi mas na to.
Chces celu zostavu?
Monitor,pocitac,klavesnicu,mys,repro?
Alebo len pc?
Naco ho potrebujes?Email,youtube,filmy alebo aj hry?
Budes pozerat full hd filmy ktore maju cez 20 gb?(normalny pocitac to nezvladne prehrat).

Napis mail ak chces poradim ti.Pocitacom sa rozumiem.

philips

Rebrá chladiča na CPU vyčistiť od prachu a naniesť novú chladiacu pastu. Ventilátor zdroja môžeš skúsiť namazať - odstráň lepku na rotore a daj tam kúsok vazelíny. Nie je to profi riešenie, ale mne dočasne pomohlo.

Martink_999999

Ďakujem pekne za rady.
Ale akurát teraz som zistil že dosť veľký hluk mi robí ventilátor cpu.
V zdroji sa ventilátor vôbec netočil, tak som zdroj rozobral a zistil som, že konektor,ku ktorému je pripojený ventilátor sa čiastočne od plosaku odtrhol, tak som ho tam pripajkoval späť. Teraz hluk zdroja pripomína vŕtačku + niečo tam klepe. Čo mám s tým robiť? Ďakujem.

Swift

Musíš zistiť, v čom presne je problém. Mne napr. PC strašne hučal, keď mi odchádzal chladič CPU, až sa po krátkej dobe úplne pokazil a musel som hneď kupovať nový. :)