Dať vypoveď pre nahluplé kolegyne?

Príspevok v téme: Dať vypoveď pre nahluplé kolegyne?
muzzoSsk

Zdravím, som mlady chalan pred tridsiatkou, po dlhej dobe hladania si prace sa mi konecne podarilo pred par mesiacmi najst pracu v jednej kancelarii konkretne v jednej firme a pracujem v kancelarii. Zo zaciatku vsetko ok, ale cim viac zpoznavam moje kolegyne s ktorymi musim byt v kontakte 8 hodin 5 dni v tyzdni tak zistujem ze aj ked su to zeny po tridsiatke a niektore z nich maju uz pred styridsiatkou tak su riadne vysinute. Vobec sa nespravaju ako dospele zeny, vydate co maju deti ale ako vysinute pubertacky. To ich vyjadrovanie, dvojzmyselne reci, nahluple trapne vtipy, sexualne narazky, ten sposob vyjadrovania sa ked o niecom rozpravaju, napodnobnuju deti, zvierata, ked sa rozpravaju o tych stupidnych serialoch co idu vecer na tv narkoza a tv hnoj tak mam dost, ako mozu take osprostele serialy pozerat? A ako vedia o tom odusevnene rozpravat..
Chce sa mi z nich vracat,...
Vobec som si s nimi nesadol, nerozumiem si s nimi, cakal som ze ked budem v partii kolegyn dospelych vydatych zien tak budu na rozumovej urovni dospeleho cloveka a nie nejakych pojasenych zenskych vydavajucich divne zvuky a to keby ste poculi smiech niektorych z nich... des...
Ide mi na nervy ako zacnu sa rozpravat medzi sebou a jacat, prekrikovat sa jedna cez druhu... si pripadam si ako decko na zakladnej skole kde dievcatka dostali nove hracky...
Traposky jedne, doma niekde drzia hubu pri manzeloch a v praci si to kompenzuju. Nemam si s nimi co povedat, som na urovni myslenia niekde inde ako oni. Jedine temy ktore im behaju hlavou a tymi ich ukecanymi papulami su licenie, moda, kozmeticky, kadernicky, dovolenky, deticky a varenie, pecenie. Ako pracoval som uz v dvoch robotach ale tam som si v pohode pokecal aj 20 rocnou ci 30 rocnou ci s 40 rocnou a o vsetkom. A tieto bosorky na kope to je hotova pohroma. Ja napr. rad pozeram dokumentarne filmy, filmy o vede a technike, o cestovani, o sporte ale s tymi bosorkami sa o tom neda vobec bavit. Beru ma za luzra a smeju sa zo mna ze som velmi racionalny a neviem sa uvolnit. Ale ja sa viem uvolnit s ludmi ktori maju zmyslanie ako ja. Mam rad zabavu ale co mi pride zabavne na rehotani sa o deji v jednom diele sloven. serialu ktory vymyva slovenskemu narodu mozog? A tie ich trapne dialogy... totalne sprostosti preberaju, ohovaraju kadekoho... kto, kde, s kym, kedy, ako.... tak si vedia domyslat... hotove jasnovidky su z nich...
Mam pocit ze keby nastala katastrofa tak tie chudery by vobec nemali sajnu co robit a skor by ich trapilo ci maju svoje nalakovane pazury v poriadku alebo ci sa im nahodou neposkodil uces.
Je toho viac, ja ked uz idem do prace a mam vstupit do kancelarii uz z chodby pocujem ten ich jacavy rehot a hlasy a odpor vo mne stupa ze mam prezit dalsich 8 hodin v spolocnosti tychto nahluplych zien.
A tak sa pytam, co by ste robili na mojom mieste Vy? Dali by ste vypoved? Bol som rad, ze som si pracu nasiel. praca ma sama o sebe bavi, ale ta spolocnost zien je hrozna. Su tu este dvaja chlapi ale pracujum inde nez ja v tejto firme. Preklad na ine miesto nieje mozny vzhladom na uroven mojho vzdelania. Platovo je to celkom na urovni, no mohlo by byt aj lepsie ale vzhladom na moznosti sa zamestnania v tomto regione niesi ktovie ako nadejne.
Dakujem za rady

simiona

Ďalší,

Alebo sa chcel pochváliť, že je sám chlap medzi ženami.

Možnosti:

1. Pridaj sa k nim a smej sa na ich historkach s deťmi a seriálmi.

2. Ignoruj ich a ako ti radili, používaj slúchadlá.

3. Zmeň prácu.

Ale ako už poznám väčšinu ľudí, bude sa len ďalej sťažovať, hľadať výhovorky a skutek utek.

lienkaaaaaaaaaa

muzzoSsk ty musíš byť gay alebo panic,ked nepoznáš ženy a vadia ti... hlavne ty by si sa mal na sebou zamyslieť, lebo ty si mimo reality a skutočný život

dalsi

muzzoSsk, cital som a cital, cakal kedy napises nieco zaujimave, ale nic. Co si do teraz v zivote zenu nevidel, ani o nich nepocul? Ved to je normalne co stvaraju, uplna normalka. Tak sa obrni, neries ich reci, nepocuvaj ich, ved my vieme nepocuvat :D. Alebo daj vypoved, a chod lovit mamuty..., zamestnaj sa v muzskych pracach, nie takto v cisto zenskych...

viac kruhov- sukruzie
viac zien- suzenie

Caroline525

Kolegyna neviem ako ty, ale ja chodím do práce LEN pracovať a nie zabávať sa s osobami, s ktorými nemám okrem rovnakého zamestnávateľa nič spoločné. Je mi na smiech, ako sa tvária, že sú najlepšie kamarátky a neprežijú jedna bez ostatných ani deň. Je mi jasné, že keby niektorá odišla pracovať inde, už by sa nikdy nestretli a "veľké kamarátstvo" by skončilo. O takéto falošné vzťahy naozaj nestojím.

Kolegyna

Sa zamestnať v nejakom gay podniku bude ideálne pre teba ak máš celkový odpor voči ženskému rodu a tebe tu podobní detto...debilkovia

Caroline525

Ja si viem veľmi dobre predstaviť, aké to je mať také kolegyne, pretože to mám v práci podobné. Síce sa nerehocú a neklebetia priamo v mojej kancelárii, ale hneď vedľa a majú otvorené dvere, takže to počujem až priveľmi dobre aj keď o to vôbec nestojím. Vyzerá to asi takto: jedna povie vetu - dve, a všetky koľko ich tam práve je, sa chichocú, smiechom ako nejaké pojašené 16-tky, pričom majú už po 40-tke. A takto to ide dokola asi 1,5 - 2 h doobeda aj poobede, podľa toho či je tam nadriadený a koľko majú času. Ja sa za zatvorenými dverami snažím sústrediť na prácu, čo je väčšinou pri tej ich bujarej zábave vylúčené, tak len čakám, kým skončia. Ak aj očakávajú, že sa k nim pridám, tak sú na omyle, pretože takýto bezduchý rehot a reči o ničom nie sú pre mňa, a rozoberať svoje súkromie dopodrobna s tými sliepkami tiež nemienim. A zmeniť prácu kvôli nim tiež nie, lebo ako v týchto diskusiách čítam, aj inde by som natrafila na podobný slepačinec. A tých voľných pracovných miest zas až toľko nie je, že by sa dalo vyberať vzhľadom na moju kvalifikáciu.

liberta

Z môjho pohľadu - a to nech ide o akúkoľvek náplň práce - mať pohodu, motiváciu a primerane vhodnú bezpečnostnú, fyzickú a najmä psychickú atmosféru na pracovisku, je základnou podmienkou k tomu, aby zamestnanec odvádzal čo najlepší výkon. Ja osobne by som s takouto formou existencie ženštín tiež asi nevydržala, ale keďže otázka znie, čo robiť, tak asi sa veľa možností neponúka. Jedna možnosť je, že sa úplne obrníš, prípadne prijmeš, že sú také aké sú a nikdy to s nimi lepšie nebude (nakoniec - dá sa to brať troška s humorom a povedať si, že človek musí akceptovať aj inú formu zmýšľania a chovania) a časom začneš byť imúnny voči tomuto zoskupeniu. Druhú možnosť vidím v tom, že si začneš posielať CV a hľadať iné zamestnanie už teraz, a keď sa ti niečo naskytne, ukončíš pracovný pomer - najlepšie dohodou. Otázka ale bude, či nenarazíš opätovne na podobné problémy.
A možno - keby si s týmito ženami začal trochu viac komunikovať a to úprimne a zdvorilo im vysvetlil svoj problém, aj to by mohla byť cesta k väčšej pohode na pracovisku. Celkovo si myslím, že ľudia by sa mali viac rešpektovať a oveľa viac komunikovať.

Palo 9

A čo čakáš od slepačinca ? Len blbé kecy, uši režúci bosorácky smiech a to je celé. Preto si treba nabudúce vopred rozmyslieť, kde sa zamestnáš. Najidealnejšie niekde, kde je čo najmenej slepíc.

Matyo

Chýba ti nadhľad, ženy sa väčšinou bavia iba o kravinách, príjmy ich také aké sú a venuj sa práci, sú to iba kolegyne, po práci ich vypusť z hlavy. Na druhej strane ak takéto "sliepky" dokážu robiť prácu ako ty, tak asi ani tvoja kvalifikácia nestojí za veľa?!

Andy565656

Panebože, akoby sa s týmito témami roztrhlo posledné týždne vrece. Stále o tom istom. Zlé, hlúpe, závistlivé ženy na pracovisku vs. intelektuáli, ktorí chcú mať pokoj a rozprávať sa o politike a vede. :D Ja keď chcem mať v robote pokoj a nechce sa mi rozprávať ani počúvať ich diskusie, dám si slúchadlá a počúvam hudbu. Svoje si odrobím a padám domov. Je to fakt taký problém zapnúť si pesničky? Alebo jednoducho ignorovať?