Dať vypoveď pre nahluplé kolegyne?

Príspevok v téme: Dať vypoveď pre nahluplé kolegyne?
muzzoSsk

Zdravím, som mlady chalan pred tridsiatkou, po dlhej dobe hladania si prace sa mi konecne podarilo pred par mesiacmi najst pracu v jednej kancelarii konkretne v jednej firme a pracujem v kancelarii. Zo zaciatku vsetko ok, ale cim viac zpoznavam moje kolegyne s ktorymi musim byt v kontakte 8 hodin 5 dni v tyzdni tak zistujem ze aj ked su to zeny po tridsiatke a niektore z nich maju uz pred styridsiatkou tak su riadne vysinute. Vobec sa nespravaju ako dospele zeny, vydate co maju deti ale ako vysinute pubertacky. To ich vyjadrovanie, dvojzmyselne reci, nahluple trapne vtipy, sexualne narazky, ten sposob vyjadrovania sa ked o niecom rozpravaju, napodnobnuju deti, zvierata, ked sa rozpravaju o tych stupidnych serialoch co idu vecer na tv narkoza a tv hnoj tak mam dost, ako mozu take osprostele serialy pozerat? A ako vedia o tom odusevnene rozpravat..
Chce sa mi z nich vracat,...
Vobec som si s nimi nesadol, nerozumiem si s nimi, cakal som ze ked budem v partii kolegyn dospelych vydatych zien tak budu na rozumovej urovni dospeleho cloveka a nie nejakych pojasenych zenskych vydavajucich divne zvuky a to keby ste poculi smiech niektorych z nich... des...
Ide mi na nervy ako zacnu sa rozpravat medzi sebou a jacat, prekrikovat sa jedna cez druhu... si pripadam si ako decko na zakladnej skole kde dievcatka dostali nove hracky...
Traposky jedne, doma niekde drzia hubu pri manzeloch a v praci si to kompenzuju. Nemam si s nimi co povedat, som na urovni myslenia niekde inde ako oni. Jedine temy ktore im behaju hlavou a tymi ich ukecanymi papulami su licenie, moda, kozmeticky, kadernicky, dovolenky, deticky a varenie, pecenie. Ako pracoval som uz v dvoch robotach ale tam som si v pohode pokecal aj 20 rocnou ci 30 rocnou ci s 40 rocnou a o vsetkom. A tieto bosorky na kope to je hotova pohroma. Ja napr. rad pozeram dokumentarne filmy, filmy o vede a technike, o cestovani, o sporte ale s tymi bosorkami sa o tom neda vobec bavit. Beru ma za luzra a smeju sa zo mna ze som velmi racionalny a neviem sa uvolnit. Ale ja sa viem uvolnit s ludmi ktori maju zmyslanie ako ja. Mam rad zabavu ale co mi pride zabavne na rehotani sa o deji v jednom diele sloven. serialu ktory vymyva slovenskemu narodu mozog? A tie ich trapne dialogy... totalne sprostosti preberaju, ohovaraju kadekoho... kto, kde, s kym, kedy, ako.... tak si vedia domyslat... hotove jasnovidky su z nich...
Mam pocit ze keby nastala katastrofa tak tie chudery by vobec nemali sajnu co robit a skor by ich trapilo ci maju svoje nalakovane pazury v poriadku alebo ci sa im nahodou neposkodil uces.
Je toho viac, ja ked uz idem do prace a mam vstupit do kancelarii uz z chodby pocujem ten ich jacavy rehot a hlasy a odpor vo mne stupa ze mam prezit dalsich 8 hodin v spolocnosti tychto nahluplych zien.
A tak sa pytam, co by ste robili na mojom mieste Vy? Dali by ste vypoved? Bol som rad, ze som si pracu nasiel. praca ma sama o sebe bavi, ale ta spolocnost zien je hrozna. Su tu este dvaja chlapi ale pracujum inde nez ja v tejto firme. Preklad na ine miesto nieje mozny vzhladom na uroven mojho vzdelania. Platovo je to celkom na urovni, no mohlo by byt aj lepsie ale vzhladom na moznosti sa zamestnania v tomto regione niesi ktovie ako nadejne.
Dakujem za rady

ides

Ono vela zavisi od toho, ci je na danom mieste moznost karierneho postupu. lebo ak je, tak to tambude zarucene o ohovarani a o intrigach. Kto tuzi postupit, robi to cez intrigy. A na koho najviac intriguje? Na tych, ktori podavaju lepsie pracovne vykony ako on sam. Tym padom su najlepsi zamestnanci kritizovani od sefov a neopravnene, lebo sefovia veria intrigam. Ono tu ani tak nejde o to, ci su muzske, zenske alebo zmiesane kolektivy, ale o tu moznost postupu, ze sefovskej pozicie chtivi hajzli intriguju. A kde sa neda postupit, tam drzia huby, lebo nemozu intrigovat, lebo nemaju dovod. Tak je. Na pracovisku mozu niekomu vadit aj primitivi. Napriklad cudzinci neochotni ucit sa jazyk krajiny, kde pracuju. Alebo ludia, ktori rozpravaju po sedliacky. Alebo hlupucki, ktorym priroda nedala rozumu dostatok. Ale take tie zaostale, sedliacke a zo zaostalych krajin pochadzajuce osobky mi vobec neprekazaju v kolektive, s nimi som za dobre a v pohode. Jedine co mi kedy prekazalo, boli intriganske svine.... som mala obdobia striedania prac, rozmyslania a do detailov analyzovania vo svojej hlave.... preco je toto tak a hento zase tak a preco tu intrigoval tento proti tejto a hentam zase taaaato proti tejto a niekto proti mne.... Som z toho detailneho dlheho rozoberania a dokladneho do podrobnosti analyzovania vyvodila urcite dosledky, ktore ma dostali na take miesto, kde uz bol na intrigovanie velmy maly alebo takmer ziadny predpoklad z mojej strany....velmi maly alebo ziadny dovod zo strany tych co so mnou robia. Tak som zakotvila v neintriganskom kolektive, co mi k mojej spokojnosti staci. Aj ked hovori sa, nestretne clovek rovnakeho cloveka ako je on sam, lebo ludia sa navzajom od seba odlisuju, ale nie som typ, co by chodil do roboty uzatvarat kamaratstva na zivot a smrt a hladat tam spriaznene duse, ale chodim do roboty pracovat a mat pohodu... a nebyt, nestavat sa opakovane obetou intrig.... -to boli hlavne ciele a splnili sa - staci.

Keita

Ja som mala v zivote celkom smolu na kolektiv, ak vynecham pracu v zahranici. Tam bola pohoda v akejkolvek robote. Ale na Slovensku? Hroza. Nieco na tom bude, ze viac zien pokope vytvara taketo slepacniky a ohovaracie spolky. Ale problem bol aj ked som pracovala ako zena sama pre muzov. Z dvoch prac som musela odist, kvoli obtazovaniu. U manzela v praci sa zasa ohovaraju chlapi, inym stylom ako zeny, ale ohovaraju. Takze asi to chce zlatu strednu cestu. Maly kolektiv a zmiesany. Alebo jedine to zahranicie.

ides

Teraz som napriklad v cisto zenskom kolektive. A mam kolegyne vselijake prefajcene prepite stare utrapene a zivotom dobite juhosky. Nakolko v nasom kolektive neexistuje moznost karierneho postupu, TO JE OBROVSKA VYHODA!!! Preto ziadna neintriguje proti mne a mam pokoj :) Robili nedavno u nas aj chlapi, ale potom odisli. Tiez neintrigovali, lebo ked intriguje chlap, je to len zo strachu z toho, ze by sikovnejsia a lepsie vykony podavajuca zena mohla karierne postupit NAMIESTO NEHO :) A kedze u nas moznost karierneho postupu neexistuje, O DOVOD MENEJ NA INTRIGOVANIE!! Chcem tym povedat, muzi nemali dovod na intrigovanie. tak veru. starym prefajcenym a prepitym juhoslovanskym vydatym alebo ovdovenym zenam s kopou deti a vnucat moze byt tak u riti, ci je niektora z kolegyn o par rokov mladsia alebo o malicko krajsia. a keby aj intrigovali, hovno by som im rozumela tak ci tak :) CHcem tym povedat, SUPER KOLEKTIV :) Najlepsi v akom som kedy bola :) Sice prac. zmluva na dobu urcitu jak vzdy a vsade kde som kedy robila ale inac SUPER :) ...som si raz chcela kupit juhoslovansky slovnik :) vojdem do obchodu, kuknem do knizky (srbsky) a tam azbuka, skoro ma natiahlo, tomu uz akoze kto ma rozumiet takemu pismu? Tak som slovnik odlozila spät na policku a nechala som ho v obchode, nech si ho kupia Rusi. A bolo po uceni, aj po snahe. ked mu raz tu juhosinu nebolo sudene vediet, tak ju vediet nebudem :)

ides

Na margo ostatnych prispevkov: bola som v zmiesanych kolektivoch, dokonca opakovane a moje skusenosti su, ze najviac klamarov, podrazakov, ale predovsetkym intriganov bolo medzi muzmi. Tam ich bolo omnoho viac jak medzi zenami. Cely pracovny cas travili intrigovanim v kancli u sefov (intrigovali zasadne len proti zenam), co malo za nasledok, ze sefovia svojim najlepsim najlepsim pracovnickam namiesto opravnenych pochval nonstop udelovali neopravnenu kritiku, co malo za nasledok, ze najlepsie pracovnicky sa na nich vysrali a pratali sa do inych robot,, do lepsich. Kto chce kam, pomozme mu tam. Ono to tak byva a dovolim si tvrdit, osud sa postara. Ked je niekto bud nespravodlivo vyhodeny, alebo namiesto opravnenej pochvaly nespravodlivo nonstop sefom kritizovany a hreseny za chyby ktorych by sa on ako pracovnik nikdy nedopustil, le bo sef je hlupak co veri intrigam.... a ten pracovnik odide, jemu sa podari najst si lepsie miesto. A sef si moze dutu hlavu trieskat o mur, ze stratil najlepsieho. Ale jeho hlava je tak duta, ze mu ani len toto nedojde, lebo on si nonstop len to mysliet bude, ze najlepsi je ten, kto nepracuje, neodvadza pracu, nevytvara hodnoty, len intriguje namiesto toho. Tak prosim, nech sa paci, nech si teda vytvori kolektiv plny intriganov, v ktorom uz nebude pracovat nikto a nikdy. Intrigan zostane, obet odide. Lebo len hlupemu sefovi sa stane ze straca tych svojich desat najlepsich. Mudry radsej vyhodi jedneho intrigana, aby zabranil tomu, ze desat najlepsich z kolektivu odide. Aj zena obcas zaintrigovala, nemozem povedat, ze nie. Ked intriguje zena, tak zavidi krasu. Ale ked intriguje muz, tak zavidi sikovnost, inteligenciu, talenty, usilovnost, omnoho podavanie omnoho lepsich pracovnych vykonov, ako podava on sam. A to je to smutne. Zo strany hlupej zeny ide o pokus o (intrigami) odstranenie krajsich zien jak je ona sama. Ale u muza ide o pokus o (intrigami) odstranenie najväcsej konkurentky, ktorej on sam nesiaha po clenky. Intrigam zo strany zien nie je tazke sa ubranit. Staci sa pospatit. Napriklad nahodit hrube skarede okuliare, ktore zhovadia ksicht a nosit volnejsie oblecenie, napriklad dlhe rukavy aby nebolo vidiet peken vysportovane ruky, a tak... A ma sikovna a pekna zena od hlupych intriganov pokoj. Ale intrigam zo strany muza sa ubranit neda, lebo nebude sa mudry a sikovny clovek na nesikovneho a hlupeho hrat a keby aj, dlho to predstierat nevydrzi a ukaze sa v pravom svetle, potom uz je pohroma na svete. Ale to uz by bolo do inej temy.

ides

Bozemoj, keby som ja mala take kolegyne, presne by mi behali po rozume tie iste myslienky ako tebe. A to som zena (po 30 uz) a v zivote som nebola u kozmeticky a nenalakovala si nechty. Kazdy den sa osprchujem a pouzijem antiperspirant, ku kadernicke na skratenie vlasov idem tak 2 az 3x za rok a staci. Nikdy som nevidela jediny diel pochybneho slovenskeho serialu a telku som prestala pozerat kdesi okolo roku 2004, ked zacali tam davat totalne debiliny a odpad typu Superstar, Dievca za milion a s pochybnymi reality show akoby sa vrece roztrhlo, potom prisli pod uroven vymyvaca mozgu ako Big brother a Vyvoleni a dalsie, klincom do rakvy boli Mojsejovci a kdejaka zlatokopecka sutaz typu Nevesta pre milionara... o nejake to desatrocie neskor dosli slovenske zasrate serialy, ktore v porovnani s tymto uz vyssie vymenovanym totalnym odpadom, ze to musim hentak nazvat... predsa len pozdvihli uroven vysielania, ale len malicko naozaj... chcem povedat nie az natolko aby mi stalo zato to pozerat. Preco sa to stalo? Lebo pred tym zasratym rokom 2004, ktory znamenal raz a navzdy rapidny pokles urovne a hodnoty vysielanych programov v kanaloch v slovencine vysielajucich..... boli ludia roky rokuce zvyknuti na co? Ze sadli o pol osmej pred telku a pol hodiny sledovali spravy. Z toho 25 minut bolo spravodajstvo z domova a zo sveta a poslednych 5 minut sport. Neboli roztiahnute spravy spolu so sportom na hodinu, medzitym nagrcanych a nasratych 30 minut reklam ako teraz, ze ano??? Ano! A pravdaze po spravach a sporte isiel film. Na jednej televizii romaticky, na druhej krimi, na tretej dokumentarny, na dalsej nejaky prirodopisny, na dvojke kazdu stredu priamy prenos z ligy majstrov vo futbale, pokial si pamätam, co malo pre mna osobne (aj som kukla s otcom) väcsiu hodnotu jak dristy typu panelak,ktory je ale o moc hodnotnejsi sam o sebe ako hnusne debilne a pod urovej reality show a to bez vynimky kazda jedna. Ale hovorim nie tak hodnotny je pre mna panelak aby som ho pozerala. Kvoli zasratym reklamam som zanevrela na spravy a tie si precitam v novinach alebo na internete. Futbal obcas. Ligu majstrov obmedzim na jedno finale raz rocne. Hokejove MS obmedzim na jedno finale raz rocne. Som tak trosicku fanusik sportu ale nie moc. Pozriem v ramci toho, co je pre mna hodnotne, pricom zapasy v uvodnych skupinach nasich hokejiistov (poväcsinou tak ci tak prehrate) pre mna az tak hodnotne nie su aby som pri nich zabijala vzacny cas. to radsej vezmem v robote nadcasove hodiny. Alebo citam na internete clanky. Pripadne sa prenesiem do sveta knih.... precitam nejaky ten casopis. Ale telka? Nema hodnotu. Tak nema. Jedine ten Milionar za nieco stal, ale kedze inteligencia ho uz davno pozera za hranicami (vsetci su prec zo SR), tak Slovaci a prieskum verejnej mienky naznacuje, ze Slovaci zijuci na Slovensku by radsej dalsie pokracovania zasratej Farmy a inych pod uroven programov a polo debilnych vymyvacsko mozgovych serialov typu Panelak. CHce sa mi grcat z toho, preto ta chapem uplne. Neviem, ci si pred rokom 2004 sledoval televiziu a kolko si mal rokov. Nezabudnem poznamenat, znovu zopakujuc, o pol osmej vecer cele Slovensko sadlo pred telku, tam spravy a sport, ale bez reklam a potom nejaky Derrick, krimi serial, ktoreho JEDEN DIEL TRVAL HODINU!!! Cize to cloveka neobralo o tolko casu jak teraz ma chut na krimi, pozrie zasraty TATORT a tam div nie dve a pol hodiny jeden diel trva, ked si clovek pomysli, ze keby to trvalo hodinu, pozrel by, ale vyse dvojhodinovy cas zabit pri jednom dieli serialu, dakujem neprosim, bez hanby vyhlasujem, ze DERRICK bol lepsi jak TATORT!!! Pre mna uricte a o deviatej cele Slovensko lihalo do postele. Ludia prisli do prace vyspinkani do ruzova a nie jak teraz s kruhmi pod ocami zavisli na kave a na kofeine... Do riti, kam tato zasrata doba speje. Druha vec, upistane uskrecane zeny medzi 30 a 40... som zena kurnik sopa a dokonca tej istej vekovej kategorie, ale nepistim a neskrecim a nejacim. Neznasam upistane a ujacane rovesnicky zmachlene jak kraslice, co maju na sebe kilo make upu. Je mi z nich na grc. Chvalabohu som nikdy nerobila v kancli, bo by som na to nemala zaludok. A chvalabohu nemam vysoku skolu, lebo s vysokou by ma ine necakalo, iba hentaka pohroma. A mala by som sa zastat zien, kedze sama som zena, ale hentakych o akych pises ty tu, nemam sa veru preco zastat, takze tu drzim stranu tebe. Uz mne ako zene take lezu na nervy, viem si predstavit, ze tebe ako chlapovi omnoho viac. No poradila by som ti tak, rozhodne nedavaj vypoved, kym nebudes mat najdene nieco ine. Doba je tazka, peniaze sa zidu, niekedy sa sice zarabaju dost tazko, co aj na sucasnej situacii svojej vidis, ale... hladaj si popri svojej terajsej robote nieco a az vtedy daj vypoved, ked uz budes mat najdene nove miesto. Aby si zbytocne nebol nezamestnany. Cize z roboty do roboty, ale snad uz do normalnej a kiez by sa ti to podarilo co najskor.

recaptcha

MuzzoSk, inak obdivujem, ze ta s nimi dokazes sediet a spoznavat ich, ja som medzi nimi jak na ihlach a radsej z tej kancelarie kde sa zdruzuju odchadzam co najskor prec....nastastie nefajcim, lebo oni v tom pracuju aj pocas fajciarskych prestavok.

recaptcha

TutanchámonxD, toto praveze nechcem, lebo by mi tam bolo este viac smutno a mala z toho este aj vycitky. Mne je z takych spolocenskych pretvarok az fyzicky zle, ci uz ich ktosi aplikuje na mna alebo im musim podlahnut ja. Ked sa aj komusi znich podari rozosmiat ma, radsej by som bola ostala vazna, no je tazke sa nezasmiat, hlavne ked ktosi vidi, ze sa moc nezapajam do ich konverzacie, pokym niekto z nich neoslovi priamo mna.

recaptcha

Ahoj, ja mam takeho kolegu, vlastne viaceri su tam taki a tiez si s takymi ludmi nemam co povedat. Dokonca im nemam chut nai odpovedat, ked sa ma nahodou spytaju jak sa mam, lebo viem, ze ich to vobec nezaujima a ej to len v racmi spolcoenskej pretvarky, ktora sami z duse hnusi. Pristup k tomu mam podobny ako Caroline a tak mi je tam dost smutno. Ano - do prace sa chodi bracovat, no niektori tou pracou ziju a nadvazuju tam aj vztahy. Skoda, ze tam nie je aspon 1 clovek s ktorym by som si mala co povedat bez pocitu, ze ten clocek zahana len nudu v praci ci frustraciu z prace. Oni sa tam normalne doberaju...ci uz zeny so zenami alebo muzi so zenami. Pred par dnami boli spolu na zure a hoci jeden z nich volal aj mna, nesla by som za nic na svete. Asi si tam nikdy nebudem blizka s vobec nikym, tak ako to bolo aj v predoslej praci, no tam sme sa poznali roky rokuce, ale bol to podobny kolektiv, cize tiez nic moc :-/