Bojím sa že znovu nezaspím

Príspevok v téme: Bojím sa že znovu nezaspím
Insolienka

Ahojte, už 4 deň ma trápi nespavosť. Prvý deň som sa pred spaním učila a nejak keď som si ľahla tak nie a nie zaspať, stále mi hlavou chodili všetky termíny a iné myšlienky a skoro celú noc som iba ležala v posteli. Na druhý deň keď som si ľahla mi zrazu mysľou preblesla myšlienka, čo ak ani dnes nezaspím ..... a už sa to opakovalo myšlienky, nervozita, strach a takto už nespím skoro 4 deň vždy iba tak nad ránom povrchne.
Snažím sa robiť uvoľňovacie techniky a meditovať ale nejak ako ležím v posteli tak sa vôbec neviem ukludniť a ešte aj keď sa snažím použiť nejakú techniku na uvoľnenie tak ma chytí panika, že to nezaberie, v mysli mi explodujú najrôznejšie katastrofické scenáre a mám pocit že sa nemôžem poriadne nadýchnuť .... hlavne keď sa snažím kludne a hlboko dýchať. Cez deň som v poriadku, ale zrazu v noci, hlavne keď začnem myslieť že znovu nezaspím ma chytá strach.
Cvičím jógu, medituje ale teraz ako by všetko išlo mimo mňa a moja hlava mi nedá pokoj.

Vie mi niekto poradiť čo by som mohla spraviť?

mia12356

Mám doma neurol. Avšak nikdy som si ho nedala:) Možno to znie divne, ale radšej celú noc nespím ako by som si ho mala dať, lebo si nehcem vytvoriť návyk na lieky na ukludnenie.

V podstate cez víkend spím dobre, lebo som kľudná, cez týžden je to problém... Robotu mám dobrú akurát ked si predstavim ake je to cely den byť v práci nevyspatá, už sa stresujem a problém na svete...

Racionálne viem, že dokážem prirodzene zaspať, len sa nemožem stresovať, a práve to mi nejde.... Zamerala som sa na spánok a moje myšlienky sa naňho sústreduju.. (ako budem zas spať, budem nevyspatá, ako budem dalej v živote fungovať, čo ked budem navždy zle spavat atd...)

Ked som nevyspatá, tak si poviem kašlem na všetko ak zas nebudem spať nepojdem do roboty a nejdem sa stresovať, a potom zaspim a spím celú noc....

A tak dookola...Potrebujem normálne spánok brať ako prirodzenú súčať života, že príde každu noc sám a prirodzene a nie sa stresovať, či zaspim... Len ako?

Tomas12345

A niečo na upokojenie si neskúšala ? Ono nie je zlé mať doma nejaký benzodiazepín po ruke o ktorom vieš že si ho dáš a že ti zaberie v prípade že nebudeš vedieť zaspať. To by ťa malo upokojiť.

Zuzka8

Fajn inak, že uzivas ten tryptofan. Vidieť záujem od Teba v tom. Tunak ho davala do popredia ahjaj a mne ho tiež raz tak dávno odporučil kamarát, že jemu to na stavy úzkotí pomáhalo. .. A mne zas proti tomu pomāha cvičenie na chrbticu, lebo mňa z kŕčnej boli hlava a z bolesti hlavy mi je úzko.
A idem niečo kúpiť do obchodu a prečo od chorôb. .... =-) Bye.

mia12356

ano celkom stresujem... určite aj ten problem so spánkom je len o tom, že som si vytvorila stres a strach z toho aká budem zas nevyspatá...
Beh skúšam ale veľlmi nepomáha... tak uvidíme... v podstate mi stačí zahodiť tie obavy... len ked to tak lahko nejde...

Zuzka8

Tak môžeš aj ten beh. Tak celkovo čo je pre pohodu mysle a čo je pre silu tela. ... Nehovorím, že Ti to všetko stopercentne pomôže, ale môže, človek nevie. ... Inak ty si stresový typ človeka?

Zuzka8

Inso tak skús pravidelne behať, aby sa Ti minula energia, myšlienky upokojili a bola si večer unavená.
Tiež môžeš kúpiť L-Tryptofán. Je na dobru psychiku a spánok.

Niekedy má človek iba také obdobie....

Pag

Ked budes mysliet na to ci zaspis alebo nezaspis, tak to budes mat tazsie a nezaspis. Vedomie a podvedomie su malokedy zosuladene, zvycajne podvedomie neurobi to, co chce vedomie. Vedomie je kuraci mozocek v porovnani s podvedomim. Podvedomie rozmysla v predstavach, vedomie v slovach a slova maju limity, nie vzdy reprezentuje slovo to, co je jeho obsahom. P.S. Poslal som Vam jeden email na UPSVaR. Bon soir:-)

drevolub

cau mia, treba si davat pozor na viacero veci. Predovsetkym ziadny kofein po stvrtej/piatej hodine. Takisto fyzicky pohyb ta vie prebrat. dokonca ak si das cokoladu tak ta to vie nakopnut. Co vela ludi neriesi je modre svetlo z mobilnych telefonov. Treba si zapnut bluelight filter/stiahnut si appku a pouzivat na telefone aj kompe. Tiez je dobre mat v spalni radsej zimu ako teplo a idealne co najmenej hluku a svetla z vonku. Mne sa osvedcilo mat v izbe totalnu tmu. Zavesy kupis v sekaci za par supov a investicia do kvalitneho spanku sa oplati. Samozrejme pred spanim vyvetrat a ani nepozerat telku a pod. nedivat sa na veci co by ta mohli vyrusit a samozrejme nejest aspon 3h pred spanim. pokial vazne nemozes spat tak skus valerianu ale pozo je navykova. pekny vecer