Bojím sa že znovu nezaspím

Príspevok v téme: Bojím sa že znovu nezaspím
Insolienka

Ahojte, už 4 deň ma trápi nespavosť. Prvý deň som sa pred spaním učila a nejak keď som si ľahla tak nie a nie zaspať, stále mi hlavou chodili všetky termíny a iné myšlienky a skoro celú noc som iba ležala v posteli. Na druhý deň keď som si ľahla mi zrazu mysľou preblesla myšlienka, čo ak ani dnes nezaspím ..... a už sa to opakovalo myšlienky, nervozita, strach a takto už nespím skoro 4 deň vždy iba tak nad ránom povrchne.
Snažím sa robiť uvoľňovacie techniky a meditovať ale nejak ako ležím v posteli tak sa vôbec neviem ukludniť a ešte aj keď sa snažím použiť nejakú techniku na uvoľnenie tak ma chytí panika, že to nezaberie, v mysli mi explodujú najrôznejšie katastrofické scenáre a mám pocit že sa nemôžem poriadne nadýchnuť .... hlavne keď sa snažím kludne a hlboko dýchať. Cez deň som v poriadku, ale zrazu v noci, hlavne keď začnem myslieť že znovu nezaspím ma chytá strach.
Cvičím jógu, medituje ale teraz ako by všetko išlo mimo mňa a moja hlava mi nedá pokoj.

Vie mi niekto poradiť čo by som mohla spraviť?

Ananaska

Poriadne si v izbe vyvetraj, čerstvý vzduch robí pred spánkom zázraky, daj si horúcu sprchu a v posteli vypi malú šálku medovkového čaju(čaj nesmie byť slabý, lebo môže spôsobiť nervozitu, ale ani silný, lebo znižuje tlak). Ľahni sa a v duchu si predstavuj ako sa kolíšeš na veľkej hojdačke, niekde kde je pokoj a kľud.
Pre niekoho somarina, ale pomáha to :) A inak všetko je v hlave :)

Insolienka

Gin - cvičím skoro každý deň, niečo na štýl HIIT a kruhového tréningu, spojené s posilovaním vlastnou váhou, aspoň 30 min, inokedy stepper alebo nejaké videá cez youtube. K tomu tá jóga. Som človek, čo sa snaží byť stále aktívny, aj keď necvičím nejak v kuse tak sa snažím po dlhšom sedení si nejak poskákať. Tak myslím že tým by to nemalo byť :/. .... včera ani to druhé nezabralo :D.
Tomas12345 - ja to mám tak, že ľahnem si a dlho nemôžem zaspať iba myšlienky, zväčša až okolo nejakej druhej možno zaspím a to si chodím ľahnúť medzi 22-23. Aj keď už cítim ako keby som zaspávala, také to upadanie do spánku, zrazu mám ako keby také vnútorné myknutie a už znovu je myseľ hore. Ale aj keď zaspím neni to nič moc, stále sa budím a som zvyknutá prirodzene vstať okolo šiestej. No scenáre typu, začnem sa sústrediť na dych aby som sa uvolnila, zrazu mám pocit, že sa nemôžem poriadne nadýchnuť a vydýchnuť ako keby som ťahala naprázdno. To ma vyľaká a už ide klasická paranoja či je so mňou všetko v poriadku, prečo sa to deje, frustrácia, že už chcem spať, až mi je z toho do plaču.

GIN

Ahoj Insolienka, máš nejakú fyzickú aktivitu? ak nie tak skús dačo a určite to pomôže a lepší spánok budeš mať.. skús napr. beh. Vlastne cvičíš jógu ale to ja neviem ako vyčerpáva.. možno by pomohla masturbácia nejakým vhodným vibrátorom alebo ak máš priatela tak by ti on pomohol..

Tomas12345

Ahoj, presne takmer toto iste mam aj ja aktualne. Vcera som isiel spat a zaspal az nad ranom a spal styri krat po hodine, a dnes som zaspal az o 5 rano a spal dve hodiny a potom dva krat po hodine. U teba to je ako, kolko hodin naspis a spis prerusovane? A ake katastroficke scenare mas?