Škodlivá udalosť

Príspevok v téme: Škodlivá udalosť
Paula_222222

Dobrý večer všetkým, vodičský preukaz mám už necelých 9 rokov, ale začala som jazdiť až teraz, takže potrebujem poradiť. Išla som autom po Saratovskej ulici v Bratislave. Zrazu na semafore zasvietilo oranžové svetlo a ja som hneď dupla na brzdový pedal- celkom prudko som zabrzdila a pani, ktorá išla za mnou nebubrzdila a narazila mi do zadnej časti auta. Pani sama od seba uznala, že na vine je ona a keďže má havarijné poistenie, tak to ani pre ňu až taký problém nebude. Ale chcela by som sa opýtať, kto je pri takejto situácii naozaj na vine? Ja alebo tá pani? Ďakujem za príspevky. Pekný deň prajem.

0vecka

Moralne si bola na vine jednoznacne ty, podla zakona ta zenska za tebou. Ale nerob si z toho hlavu toto spravil snad kazdy ale vecsina mala stastie, ze to neskoncilo nehodou.

Je pravda ze treba drzat odstup ale v realnej premacke sa to neda robit tak aby si neprekazala. Proste toto sa stava a aj na to je poistovna.

Paula_222222

Ďakujem pekne za príspevok. Škodová udalosť nie je škodlivá :DDD Mala som zapnutú autoopravu pravopisu.

Vodicko

Skodova udalost nie skodliva :)
Vodic ma udrziavat taku vzdialenost od auta pred nim, aby vedel vozidlo bezpecne zastavit ak vozidlo pred nim zacne spomalovat. Mali by to byt 2 sekundy - reakcna doba plus presunutie nohy na brzdovy pedal a stlacenie. Pokial neslo o tzv. vybrzdovanie - t.j. vodic schvalne bez priciny prudko zabrzdi tak je vzdy na vine vodic druheho vozidla. Snaz sa ale jazdit tak aby si prudko nemusela brzdit. Na oranzovu ma vodic zastavit ale pokial je jeho rychlost prilis velka vzhladom na bezpecne zastavenie tak sa na oranzovu moze este prejst. Ak jazdis nejaku stalu trasu vsimaj si ako svietia semafory a snaz sa im prisposobit aby si nemusela prudko brzdit. Ale na vine rizhodne nie si.